Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ - ΤΟ ΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

<< < (5/6) > >>

Πατρωνάκης Μάνος:
 Εν ολίγοις θεωρώ ότι η απόφαση αυτή της ΑΠΔ προσβάλλει το κοινό νου.
1.  Επιμένω ότι στο εξωτερικό (Ιταλία π.χ.) το ιατρικό απόρρητο της διάγνωσης και κατ' επέκταση η αξιοπρέπεια του ασθενούς  -όπως και η δική μας- προβλέπεται να
     προστατεύεται μετά από αίτημα του ασθενούς με ειδική αυτοκόλλητη ταινία στο πεδίο ονοματεπώνυμο και διάγνωσης.
2.  Τι εννοεί η Αρχή όταν αναφέρει πως  προσωπικά δεδομένα του γιατρού αποκαλύπτονται σε μικρό αριθμό ατόμων. Μάλλον δεν ξέρει ότι στο ιατρείο μου εκδίδω από
     30 έως και 65 συνταγές μια εργάσιμη ημέρα.
Οι οποιεσδήποτε συμβουλές για περεταίρω κωδικοποίηση του ΑΜΚΑ μας αφήνουν αδιάφορους.

EzeΤΡΟΛ:
.

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εννοείται ότι εάν υπάρχει υποκατάστημα δεν δικαιούστε συνταγολόγια παρά μόνο μετά από ειδική απόφαση από τα κεντρικά του ΙΚΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να πάρουν συνταγολόγια....

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτήν την από τα κεντρικά απόφαση περιμένουμε

Δημήτρη όπως γνωρίζεις (και έχω πει) εγώ προσωπικά ουδέποτε  « παρέλαβα» συνταγολόγιο. Το βάζω σε εισαγωγικά γιατί παρά την άρνησή μου διοικητικός υπάλληλος του Κ.Υ χρέωσε σε εμένα ένα συνταγολόγιο όταν διορίστηκα, χωρίς εγώ να το δεχτώ και να υπογράψω για την παραλαβή. Τώρα μου το ζητά πίσω και απάντησα να μου το ζητήσει εγγράφως με τον κωδικό του βιβλιαρίου που μου έχει χρεώσει και την ημέρα που έγινε αυτό, και θα απαντήσω ανάλογα με το δικαίωμα βέβαια να ζητήσω εξηγήσεις από το ΙΚΑ για το πώς χρεώθηκα βιβλιάριο εν αγνοία μου και από ποιον. Οι λοιποί συνάδελφοι είχαν παραλάβει όλοι και έτσι εξυπηρετούσαν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Τώρα που έχουν καλομάθει χορήγησαν στο Κ.Υ πέντε βιβλιάρια ανά γιατρό και το ΙΚΑ ζητά επίμονα τους ΑΜΚΑ & ΑΜ των ιατρών του Κ.Υ (πάντα τηλεφωνικά) για να τα χρεώσει και απαιτεί να αρνηθούμε εγγράφως την  χρέωση βιβλιαρίου. Για τον λόγο αυτό εγγράφως λέμε αυτά που αναφέρω παραπάνω. Όλες οι πιέσεις φυσικά γίνονται τηλ από την προϊσταμένη του ΙΚΑ και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Κ.Υ με την σειρά τους,  γιατί χρεώθηκαν αυτοί αρχικά τα βιβλιάρια και τώρα πρέπει να τα επιστρέψουν στο ΙΚΑ και αυτό απαιτεί μια επιπλέον εργασία από αυτούς. Παρ’ όλα αυτά εγώ πιστεύω ότι οι περισσότερες πιέσεις γίνονται από τους ιατρούς του ΙΚΑ που τώρα τους κακοφαίνεται η  συνταγογράφηση.
Προχθές από Αθήνα ζητήθηκε τηλεφωνικά από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Κ.Υ (όχι από τον διευθυντή του Κ.Υ), να στείλουν τους ΑΜΚΑ και ΑΜ των Ιατρών του Κ.Υ. Αφού το ζήτησαν από όλους τους ιατρούς (που δυστυχώς τον έδωσαν) τον ζήτησαν και από μένα που φυσικά δεν τον έδωσα.
Αυτά για να γίνει κατανοητό το γιατί ενώ υπάρχει κατάστημα ΙΚΑ όπως λες, όλοι οι ιατροί του Κ.Υ είχαν συνταγολόγιο ΙΚΑ .. και κάποιοι εξακολουθούν να έχουν παρά τις αντιρρήσεις τους, γιατί φοβούνται….

--- Τέλος παράθεσης ---

Κύριε Κτιστάκη, εξακολουθείτε και σήμερα να μην έχετε χρεωθεί συνταγολόγιο του ΙΚΑ;
Τί έγινε με το συγκεκριμένο θέμα;

Γ.Κτιστάκης:
Από τον διορισμό μου στο Κ.Υ μέχρι και σήμερα δεν έχω παραλάβει  κανένα συνταγολόγιο του ΙΚΑ. Όταν το ΙΚΑ δεν με αναγνωρίζει ως ιατρό που μπορώ να εξετάζω , να παραπέμπω για εργαστηριακό έλεγχο και κατά συνέπεια να χορηγώ θεραπεία, δεν ήταν δυνατόν να το δεχτώ και να κάνω τις αντιγραφές των «συναδέλφων» του ΙΚΑ, επειδή αυτοί το θέλουν για να μειωθεί η συνταγογραφία στο κατάστημα του ΙΚΑ και να έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για το ιδιωτικό τους ιατρείο (μιλώ για την περιοχή που εργάζομαι και όχι γενικά για τους ιατρούς του ΙΚΑ).  Επίσημα το ΙΚΑ δεν μου έχει απαντήσει σε έγγραφο ερώτημά μου, παρά το ότι το έκανα δυο φορές .
Φυσικά τώρα με τον ΕΟΠΥΥ όλα αυτά θα αλλάξουν.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΦυσικά τώρα με τον ΕΟΠΥΥ όλα αυτά θα αλλάξουν.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω την εκτίμηση ότι στις αγροτικές/ημιαστικές περιοχές τα πράγματα θα βελτιωθούν για τους ασφαλισμένους, όμως το αντίθετο πρόκειται να συμβεί στις αστικές περιοχές όπου δε λειτουργούν ΚΥ και ΠΙ. Πολύ φοβούμαι ότι ένα μεγάλο μέρος της ιατρικής φροντίδας των κατοίκων των πόλεων θα το αναλάβουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι παρακείμενες κρατικές δομές υγείας, αφού τα ΕΙ των Νοσοκομείων δεν μπορούν να αντέξουν πρόσθετο φόρτο. Αυτό σημαίνει πολλαπλή επιβάρυνση για τους κρατικούς λειτουργούς. Την ίδια στιγμή πολλά ιδιωτικά ιατρεία θα λαθροβιούν και θα αυξηθεί η πίεση μετακίνησης ιατρών σε νέες ιδιωτικές δομές. Οι ιδιωτικές δομές θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικές σε σχέση με τις κρατικές, καθώς το κόστος εργασίας θα είναι συμπιεσμένο. Η κατάσταση θα ισορροπήσει εις βάρος όλου του ιατρικού κόσμου και των ασφαλισμένων.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση