ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Διορθική Χορήγηση SΤEDΟΝ για πυρετικούς σπασμούς σε βρέφη και παιδιά??
D-Michalis:
Εγώ πάντως το παλιό και φθηνό Dormicum (που είναι παλαιότερο σκεύασμα με την ίδια ουσία) δεν θυμάμαι να έχει τέτοια ένδειξη.
Μήπως θα έπρεπε αγαπητέ Γιώργο (χρόνια σου πολλά δημιουργικά με υγειά επί τη ευκαιρία) με τα δεδομένα αυτά και τα της τιμής, να ζητήσετε εγγράφως διευκρινήσεις από τον υπεύθυνο της Παιδιατρικής (με κοινοποίηση όπου είναι σκόπιμο) για τους λόγους:
Α) που επέβαλαν αυτή την αλλαγή
Β) που, επειδή αυτοί αυτό θέλουν, επιβάλουν και σε εσάς να δουλέψετε με αυτό.
Από πότε οι άλλοι ειδικοί κανονίζουν τι θα χρησιμοποιήσετε για περιστατικά που εσείς χειρίζεστε και εσείς έχετε /παίρνετε την ευθύνη? (για περιστατικά που δικαιούστε να χειριστείτε).
Εκτός και αν βολεύει κάποιους εκεί, γιατί δεν θέλουν να παίρνουν ευθύνη (έτσι νομίζουν, γιατί είτε θέλουν είτε όχι, αφού χειρίσθηκαν το περιστατικό και είναι ειδικοί γιατροί, έχουν ακεραία την ευθύνη νομικά, αλλά και ηθικά).
Έτσι για να βγαίνουν και λίγα στη φόρα.
Γιατί, αν το Stedon δεν αποκλείστηκε επιστημονικά υπέρ του Epistatus, και εάν και το Dormicun, (σα φθινό Epistatus) εκπαραθυρώνεται για να καταλάβει τη θέση του το ακριβό Epistatus (αν δηλαδή καταλήγουμε στην midazolam με επιστημονικά κριτήρια), τότε πρόκειται για πολύ λερωμένα κάποιων που θα σηκώσουν πολύ μπόχα άμα λίγο τα αναδεύσετε, ιδίως σε τέτοια εποχή.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι αλλά:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο στόμα πως το ανοίγεις ή αποφεύγεις το δάγκωμα (της συσκευής ενστάλαξης που θα έχει υποθέτω το σκεύασμα ή/και του δακτύλου του ενσταλάζοντα) σε περίπτωση κρίσης για να κάνεις την ενστάλαξη;
--- Τέλος παράθεσης ---
Argirios Argiriou:
Στην πιο πρόσφατη έκδοση του δεκαπενθήμερου Περιοδικού του Ιατρικού Συλλόγου της Νορβηγίας
έχει ένα άρθρο ( Nr. 8 – 22. april 2010 Tidsskr Nor Legeforen 2010; 130:842-4 )
που σχετίζεται με την συζήτησή μας και του οποίου παραθέτω μια περίληψη στα Αγγλικά:
Benzodiazepines in the treatment of epilepsy
In epilepsy benzodiazepines are mainly used to stop ongoing attacks. In hospitals intravenous diazepam is the drug of choice for status epilepticus. Outside of hospitals buccal midazolam is in the process of replacing rectal diazepam. Clonazepam, clobazam and nitrazepam (to children) are partially used as additional medication to prevent seizures.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Στο Νορβηγικό κείμενο στην μέση περίπου του κειμένου μπορείτε να δείτε μια εικόνα που δείχνει πώς θεωρούν ότι μπορεί κανείς να δώσει το φάρμακο αυτό (το Epistatus ) από το στόμα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Από το Νορβηγικό κείμενο επίσης προκύπτει ότι το βασικό πλεονέκτημα του Epistatus είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεγυμνώσει κανείς το παιδί για να το δώσει. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Νορβηγία είναι αυτή τη στιγμή από της πλουσιότερες χώρες στον κόσμο και δεν τους νοιάζει ίσως και τόσο πολύ ότι το κάθε κουτί Epistatus κοστίζει 100 ευρώ. (άσε που στη Νορβηγία μπορεί να κοστίζει και λιγότερο).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση