οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν κι τυχόν νομική ευθύνη για τις συμβουλές που δίνουν ή είναι σίγουροι ότι ο ερωτών δεν θα στραφεί εναντίον τους, αν ακούσει τις "ιατρικές" συμβουλές τους ; ; ;
Verba volant συνάδελφε. Τι ευθύνες να ζητήσεις από κάποιον που δίνει προφορικές συμβουλές; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε φαρμακοποιούς.
γειά σας,
έχω μια ερώτηση: έκανα αντιτετανικό ορό πριν δύο μήνες για ένα μικρο-τραύμα στο δάκτυλο, δεν ξέρω αν έκανα καλά, ίσως ήμουν υπερβολικός. Τώρα, εχτές ξανατραυματιστηκα από μια σιδερένια αιχμή και έκανα ένα τραύμα πιο βαθύ αυτη τη φορά στο τριχωτό της κεφαλής. Πήγα στο φαρμακείο και ζήτησα να ξανακάνω ορό και μου είπε η φαρμακοποιός ότι αν έχω απλά την υποψία γαι τέτανο, δεν μπορώ να ξανακάνω ορό μεσα σε τόσο σύντομο χροικό διάστημα διότι θα επιβαρύνω τον οργανισμό μου. Τί λέτε ως πιο ειδικοί, να ξανακάνω τον ορό; θα έχει επίπτωση στον οργανισμό;
Ευχαριστώ πολύ.
Παρακάμπτω το γεγονός ότι η προμήθεια αντιτετανικού ορού από το φαρμακείο πρέπει να γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή.
Έρχομαι να ρωτήσω αν η φαρμακοποιός (δεν ξέρω αν ήταν η ίδια και στις δύο περιπτώσεις) έτυχε να σας αναφέρει καθόλου κάτι για αντιτετανικό
εμβόλιο;
Αν όχι, ρωτήστε την γιατί;
Θυμίζω:
Αντιτετανικό εμβόλιο ή μάλλον D.T.Vax: Πλήρης κάλυψη κόστους από ασφαλιστικούς φορείς αλλά ακόμη κι αν το πληρώσεις εξ ολοκλήρου από την τσέπη σου θα δώσεις 1,79 ευρώ. Ανοσολογική κάλυψη για τουλάχιστον δέκα χρόνια (το πιθανότερο για πολύ περισσότερα αν διαβάσετε παραπάνω)
Αντιτετανικός όρος: Κάλυψη από ασφαλιστικά ταμείο 25%, συμμετοχή 2,5 ευρώ. Αν το πληρώσεις από την τσέπη σου (κι αν μάλιστα ο φαρμακοποιός τσιμπήσει διακριτικά το κουπονάκι προς "ανακύκλωση") θα δώσεις 10 ευρώ (κι άλλα 7.5 bonus από την "ανακύκλωση" ο φαρμακοποιός) Και κάθε φορά που θα τραυματίζεσαι ελαφρά ή σοβαρά, επανάληψη του παραπάνω κύκλου!