Λοιπόν για όσους αγοράζουν εκτός ευρωπαϊκής ένωσης μπορούν με λίγη υπομονή να βρουν τι δασμοί υπάρχουν εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΤα περισσότερα ιατρικά είδη δεν έχουν δασμούς.
Να σημειώσω ότι υποχρεωτικά πληρώνεις ΦΠΑ και τέλη εκτελωνιστή επί του ποσού. Τα τέλη του εκτελωνιστή είναι γύρω στα 50-100 ευρώ και ο ΦΠΑ επι του συνολικού ποσό (κόστος+μεταφορικά). Μέχρι κάποιου ποσού δεν γίνεται κανονικά εκτελωνισμός και εμπειρικά αυτό έχω βρει να είναι 30-80 ευρώ, αλλά μην ξεχνάτε ότι κάποιοι μπορεί να σας δηλώσουν την αξία χαμηλότερα από το πραγματικό κόστος (το ίδιο όμως κόστος μπαίνει και στην ασφάλιση του δέματος). Από ΗΠΑ, μην χρησιμοποιείτε fedex, dhl, ups καθώς για να πάρουν τα τέλη του εκτελωνισμού παιρνούν τα πάντα από εκτελωνισμό.
Κάποιες φορές θα συναντήσετε στις ΗΠΑ e-shops που δεν στέλνουν εκτός των ΗΠΑ και έχουν καλές τιμές και καλή ποιότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαραίτητη είναι μια θυρίδα στις ΗΠΑ όπου παραλαμβάνει ότι στέλνει το μαγαζί και σου το στέλνει μετά Ελλάδα. Ένα τέτοιο που χρησιμοποιώ είναι το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος για πράγματα που δεν βρίσκω ευρώπη ή ελλάδα.
Σχετικά με τους ΗΚΓ. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεχάσει να σκεφτόμαστε και έχουμε γίνει πρωτοκολο-άνθρωποι ή "η δε πείρα σφαλερή" που έλεγε κι ο Ιπποκράτης. Το ΗΚΓ είναι καταγραφή ηλεκτρικών δυναμικών στην πορεία του χρόνου. milivolts δηλαδή μετράμε μεταξύ δύο σημείων και πως αλλάζουν σε κλάσματα του sec (γιατί εάν πω διαφορά δυναμικού θα πρέπει να εξηγώ τι είναι αυτό). Υπάρχουν κάποια 12 προσυμφωνημένα σημεία που ανά ζεύγος μετράμε την διαφορά δυναμικού σε milivolts μεταξύ. Αυτές είναι οι δώδεκα απαγωγές.
όταν μετράμε και τα δώδεκα ζευγάρια ταυτόχρονα τότε λέμε ότι ο καρδιογράφος είναι δώδεκα απαγωγών. Για τους παλαιότερους που θυμούνται ή έχουν ακόμη τους καρδιογράφους με την βελόνα που γράφει πάνω στο χαρτί είναι πιο εύκολο να καταλάβουν τι σημαίνει καρδιογράφος, για τους νεώτερους που δεν έχουν ενδιαφέρον να ξέρουν τι "διαβάζουν περισπούδαστα" σε ένα μιλιμετρέ χαρτί άστα να πάνε... Μετά υπάρχουν και τα διάφορα φίλτρα, που κόβουν τον μυικό τόνο (αλήθεια έχουν ηλεκτρισμό οι μύες;;
, κι άλλα παράσιτα....
Συνεπώς, οι σημερινοί καρδιογράφοι είναι απλά μια μονάδα analog-to-digital δηλαδή ψηφιοποίησης σε σκαλοπάτια του ηλεκτρικού δυναμικού. Παρέα έχουν μια μονάδα χαζο-υπολογιστή για να κρατάει μνήμη και να κάνει ανάλυση και έναν εκτυπωτή να τυπώνει. Συνεπώς, όλη η μαγκιά βρίσκεται στα εξής τρία πράγματα:
1) Πόσο ποιοτική είναι η μοναδα σου analog-to-digital ώστε να δίνει τη σωστή τιμή σε προκαθορισμένες τάσεις που μετράει.
2) Πόσες τιμές μπορεί μετρήσει σε ένα δευτερόλεπτο ώστε να έχουμε αίσθηση της αλλαγής της τιμής στη μονάδα του χρόνου.
3) Πόσο επηρεάζεται η κάθε μέτρηση από τις προηγούμενες μετρήσεις στη μονάδα dt του χρόνου.
Το πρώτο λέγεται accuracy, το δεύτερο το παρουσιάζουν με την μορφή Hz και για το τρίτο δεν μιλάει κανείς.
Βλέπετε συνεπώς ότι ο παραπάνω καρδιογράφος της welch allyn δεν υστερεί σε τίποτα από ένα κλασικό καρδιογράφο με την ίδια μονάδα analog-to-digital.
Ο δεύτερος καρδιογράφος τώρα (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος) είναι μιας απαγωγής που εσύ επιλέγεις..... και μπορείς να έχεις όλες τις 12 απαγωγές αλλά μια κάθε φορά βάζοντας τον στην κατάλληλη θέση.
Αναρωτιέμαι τώρα.... Εάν χαρίσω από ένα τέτοιο σε κάθε μέλος της εξεταστικής επιτροπής της ειδικότητας της γενικής ιατρικής με αντάλλαγμα να ρωτάνε κάθε εξεταζόμενο πως μπορεί κανείς να δει με ένα τέτοιο καρδιογράφο την απαγωγή I, II, III για να μην βάλω τις προκάρδιες που είναι λίγο δύσκολο, τι απαντήσεις πιστεύετε ότι θα έπερναν από τους εξεταζόμενους και τι πιθανότητα σωστής απάντησης θα είχαμε;;;