Πώς πρέπει να είναι εξοπλισμένο ένα Περιφερειακό Ιατρείο του ΕΣΥ;
Αντιγράφω συζήτηση στις 22/03/2018 στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ στο facebook:
- Καλημερα. Προκειται να ανακαινιστει ενα απο τα ιατρεια μου. ρωτηθηκα τι ιατρικο εξοπλισμο θελω. Σκεφτομαι να ζητησω¨καρδιογραφο, πιεσομετρο, θερμομετρο, ωτοσκοπιο, στηθοσκοπιο, στατο για τοποθετηση ορου, διαφανοσκοπιο, εξεταστικη κλινη, ντουλαπι για φαρμακα, φιαλη οξυγονου. Καμια ιδεα μηπως ξεχναω κατι?
- Μπραβο! Καλή ιδέα θα ήταν κι ένα σκαλοπατάκι για την εξεταστικη κλίνη, κομοδίνο-τραπεζακι για τον καρδιογραφο και τα λοιπα,(κατα προτίμηση με ροδάκια) και μια λάμπα για δερματολογική- γυναικολογικη εξέταση.Αν ειχες και μεγενθυντικο φακο θα ήταν τέλεια! Το δικο μου είνια σε κτιριο του !9ου αιώνα, πέτρινο με εξοπλισμο προπολεμικο..
- Ζυγαρια
- Και αναστημομετρο
- Φορητη αναρροφηση,νεφελοποιητης
- Απινιδωτη.
- Κάτι πολύ σημαντικό είναι ο όγκος , το είδος των επειγόντων και πόση ώρα χρειάζεται να μείνουν στο ιατρείο...γιατί το στήσιμο ενός ιατρείου που υποδέχεται συχνά επείγοντα έχει άλλες ανάγκες...ζυγαριά , διαπασώ 128 h, μονοινιδιο heine,οπωσδήποτε... Ο απινιδωτής αν μπορεί να υπάρξει σίγουρα είναι βασικό εργαλείο που μπορεί να χρειαστεί μια φορά τα δέκα χρόνια, αλλά μεγαλύτερο νόημα έχει σε πολύχναστους χώρους...έχει ενδιαφέρον πάντως μια "προτυποποίηση" εξοπλισμού.
- Να τολμησω να πω οτι θα προτιμούσα ενα πολύ καλό ωτοσκοπιο, οφθαλμοσκόπιο, και οξυμετρο, καρδιογραφο, και διαπασών, αντί απινιδωτη;
- συμφωνώ!
- τα haine (ωτοσκόπιο-οφθαλομοσκόπιο) είναι καλά και φθηνά κάπου 250-300 το σετ, τώρα καρδιογράφοι είναι πολλοι..αν επαρκεί το badget θα επέλεγα nihon kohden (και ο τρικάναλος καλός είναι). απο οξύμετρο ένα φορητό nonin
- Αν εχεις γνωρίσει το macroview τα υπόλοιπα ωτοσκοπια τα δίνεις στα παιδιά να παίζουν το γιατρό
- Ebay τον Ιούνιο και τα παίρνεις σχεδόν στο 1/4 της τιμής τους.
- σύνελθε χαλοοοο μιλάμε για ΠΙ ΌΧΙγια ιδιώτη γιατρό για να τα πάρει απο το ebay!!!!!
- Και εδώ θα πάρουν μαλακιες απινιδωτη, 10 φορες πανω απο ενα panoptic
- 15 χρόνια δεν έχω απινιδωσει κανένα. Αντίθετα, με το οφθαλμοσκόπιο panoptic δεν χρειάζεται μυδρίαση και έχω κάνει σε πολύ περισσότερους οφθαλμοσκοπιση και σε αρκετοί χρειάζεται να είμαι άκρως επιθετικός στη θεραπεία
- Και υπόψιν για το δημόσιο ο εξοπλισμός (καρδιογράφος, μόνιτορ, απινιδωτής, κτλ) πρέπει να είναι πιστοποιημένος για την καλή λειτουργία. Σε εμάς έκαναν δωρεά ένα μικρό μόνιτορ (πιεσόμετρο-οξύμετρο) και κάποιο μόνιτορ απινιδωτή από ΙΚΑ, και μας έχουν κάνει παρατήρηση που δεν φέρει πιστοποίηση λέει. Νομίζω ότι πρέπει λέει, να πάνε κάπου Θεσσαλονίκη για αυτήν την πιστοποίηση. Ισχύει αυτό;;
- Να πω και εγώ την "εξυπνάδα" μου...Πιεσόμετρο? Πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις στο ιατρείο?..Προσωπικά το χρησιμοποιώ ελάχιστα και σε καμία περίπτωση για να βαφτίσω κάποιον υπερτασικό ή να τροποποιήσω αγωγή με βάση μία μέτρηση , κάτι που βλέπω να συμβαίνει πολύ συχνά...Για τις χαμηλές, την τεκμηρίωση ορθοστατικής, διαφοράς ανάμεσα στα σκέλη και μέτρηση σφυροβραχιόνιου, βεβαίως....Συνεπώς είναι απαραίτητο για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη ρύθμιση πίεσης (με δόση υπερβολής φυσικά)... Κι ένα ντοπλεράκι δε βλάπτει...
- Δεν είναι τυχαίο, οτι δεν μιλησα για πιεσομετρο. Απο την αλλη ενα Ντόπλερ εχεις πολύ δικιο