Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Οργάνωση - Εξοπλισμός ιδιωτικού ιατρείου

<< < (42/50) > >>

Argirios Argiriou:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:

Argirios Argiriou:
Χρήσιμη συζήτηση σε Ιατρική ομάδα στο Facebook στις 03-10-2019:

- Έχει κάποιος συνάδελφος εμπειρία από χρήση υπνογραφικού οξύμετρου?
Με ενδιαφέρει η χρηστικότητα από τους ασθενείς με απλές οδηγίες και το κατανοητό λογισμικό...

- Affidea 40€ -test ύπνου στο σπίτι του

- Χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια ένα καταγραφικό SpO2 και το βάζω κατά κύριο λόγο χωρίς χρέωση σε ασθενούς. Είναι ένα screening τεστ για να δω εάν κάνουν άπνοιες. Από το ebay κάνει ~60€ η αγορά του και η φήμη που αποκτάς αξίζει περισσότερο από φραγκοδίφραγμα που θεωρούν ότι μπορούν να πληρώνουν το γιατρό.

- Ξεκίνησα με ένα τέτοιο: CONTEC CE FDA Wrist Pulse oximeter spo2 PR blood Oxygen adult probe CMS50F,HOT  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤώρα δουλεύω με ένα τέτοιο: CONTEC Pulse Oximeter Respiration Sleep Monitor SPO2,Pulse Rate Oximetry  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα λογισμικά τους δεν είναι εύχρηστα, αλλά είναι φτηνα σε σχέση με ένα ισραηλινό που έκανε 600€ τότε. Το δίνω στον ασθενή απογευματινή έως βραδυνή ώρα και του δείχνω πως να το βάλει, έχοντας το ξεκινήσει να γράφει και μου το φέρνει την επόμενη.

ο κυριότερο πρόβλημα τους είναι ότι εάν πιέζει όπως κοιμάται το χέρι του, θα βλέπεις χαμηλότερους κορεσμούς. Επίσης, δεν καταγράφεις την κίνηση του στήθους και την αναπνοή. Εννοείται ότι δεν έχεις ΗΕΓ. Από την άλλη είναι εξαιρετικά εύκολα για τον ασθενή και εξαιρετικά ευαίσθητα. Η μελέτη ύπνου για τους περισσότερους ασθενείς είναι μεγάλο βασανιστήριο και προσωπικά θεωρώ ότι έχει πολλά ψευδώς αρνητικά. Όταν βλέπεις μελέτη με 40 αφυπνήσεις/ώρα δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι. Προσωπικά θα ήθελα να φτιάξω μια δική μου συσκευή καταγραφής που να μην περιορίζεται μόνο στο SpO2 σε ένα δάκτυλο, αλλά η έλλειψη χρόνου και το κομμουνιστικό κόμμα (η γυναίκα μου) δεν το έχουν επιτρέψει

Προσωπικά, νομίζω ότι ο διαβήτης είναι απλά σε παρόμοια συχνότητα με τις άπνοιες, ίσως και σε λιγότερη, αλλά έχει ενδιαφέροντα φάρμακα πλέον, ενώ η άπνοιες όχι. Άσε που μπορεί να χρειάζονται λιγότερους SSRIs οι ασθενείς σου. Αν το δεις σαν παθοφυσιολογία, είναι μέθοδος επιτάχυνσης της γήρανσης οι άπνοιες. Πολλά θα μάθουμε ακόμη.

Argirios Argiriou:
Holter για πίεση:

FDA NIBP Monitor 24HOUR Ambulatory BP Holter Software,child,adult,large ABPM50

και ακόμη ένα που το συστήνει συνάδελφος σε Ιατρική Ομάδα του facebook με το εξής σχόλιο:

Εγώ είχα πάρει πριν 10 χρόνια το παρακάτω, δεν έτυχε τρελής χρήσης αλλά δουλεύει καλά ακόμη. Το πρόβλημα του είναι ότι θέλει πολύ καλής ποιότητας αλκαλικές μπαταρίες και είναι και δεν είναι πολύ αθόρυβο. Σήμερα όμως έχει ένα σωρο καινούργια με ωραίες οθόνες.

ABPM Ambulatory Blood Pressure Monitor 24H Automatic BP Holter ECG +Software A+

Argirios Argiriou:
Holter ρυθμού αλλά και πίεσης.

TLC6000 Dynamic 48h 12 Lead ECG/EKG Holter Monitor Alalyzer Software Contec NEW

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση