Υπάρχουν και πολύ φτηνοί υπερηχογράφοι, όπως αυτός εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Τον είχα πάρει με το φόρο του 1300 ευρώ, δεν ξέρω πόσο έχει τώρα, μπορεί και λιγότερο.
Για αρχή είναι καταπληκτικός, μην τον φοβάστε. Πάρτε τον, πάρετε και ένα βιβλιαράκι για αρχαρίους και αρχίστε να ... παίζετε! Θα εκπλαγείτε πόσα διαγνωστικά προβλήματα θα αρχίσετε να λύνετε στη στιγμή, από τα πρώτα σας ακόμη βήματα...
Να θυμάστε ότι όσοι πάνε να σας αποθαρύνουν, απλά θέλουν να σας κρατήσουν στο σκοτάδι. Μην τους ακούτε. Το σκοτάδι είναι χρήσιμο μόνο στις αίθουσες των κινηματογράφων! Πουθενά αλλού!
Για μένα δεν είναι παιχνίδι. Είναι θέμα αυτογνωσίας. Χρησιμοποιώ ένα ανάλογο μηχάνημα και έχω δουλέψει και σε μηχανήματα που κάνουν εκατό φορές περισσότερο. Ένα είναι σίγουρο.
Η έκπτωση στο κόστος έχει απαιτήσεις. Είναι παιχνίδι εάν το δεις σαν ρώσικη ρουλέτα. Ή να το θέσω αλλιώς: Θα γίνεις σήμερα δολοφόνος; Αν ακούγεται χοντρό, να το εξηγήσω:
Όταν κάνουμε υπέρηχο, στο μυαλό μας υπάρχει η συχνότερη ανατομική παραλλαγή και εξετάζουμε εάν ο ασθενής την έχει ή τι διαφέρει σε σχέση με αυτό που περιμένουμε. Ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτούμε όλα τα πιθανά σενάρια που υφίστανται από τα υλικά-όργανα-σχηματισμούς που επιδρούν στο κύμα των υπερήχων για να κατανοήσουμε την εικόνα που βλέπουμε.
Ένα ακριβό μηχάνημα, της τάξης των 120.000 ευρώ, έχει πολύ καλή εικόνα και εξιόπιστα αποτελέσματα στις μετρήσεις σε σχέση με ένα φτηνότερο και μπορείς να καλύψεις κάποια κενά στις γνώσεις σου στην ανατομία και στις ανατομικές παραλαγές και ταυτόχρονα να διορθώσει την εικόνα που βλέπεις με διάφορες τεχνικές.
Σε ένα οικονομικό μηχάνημα των 1200 ευρώ, η εικόνα είναι πρακτικά χωρίς επεξεργασία όπου σχηματισμοί φαντάσματα υπάρχουν ή η πραγματική εικόνα μπορεί να εμφανίζεται αλλοιωμένη, εάν δεν έχει και doppler όπως αυτό, η γνώση κάθε ανατομικής παραλαγής είναι απολύτως απαραίτητη. Συνεπώς, δεν είναι το μηχάνημα με το οποίο παίζεις.
Όλα τα παραπάνω, εφαρμόζονται ανάλογα και για όλα τα ενδιάμεσα μηχανήματα.....
Συνεπώς, ένα τέτοιο μηχάνημα δεν θα αντικαταστήσει τον υπέρηχο που θα κάνει κανείς σε ένα ακριβό μηχάνημα και όποιος δηλώνει στον ασθενή ότι όλα είναι καλά το κάνει με δική του ευθύνη....
Μην ξεχνάτε ότι η κοιλιά δεν είναι ο τάφος μόνο των χειρουργών αλλά και των υπερηχολόγων.....
Και στην κοιλιά υπάρχει σκοτάδι, το ερώτημα είναι εάν ρίχνεις φως ή εάν αναθεματίζεις τις σκιές που βλέπεις.
Από την άλλη ένα τέτοιο μηχάνημα για ένα γενικό γιατρό που γνωρίζει τα όρια αυτού του μηχανήματος μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα στην διαγνωστική του φαρέτρα και να τον βοηθήσει σημαντικά να έχει αποτελέσματα άμεσα σε αρκετές αλλά επιλεγμένες περιπτώσεις.
Συνεπώς, είναι επικίνδυνες οι εκφράσεις της μορφής όταν κάποιος δεν έχει μάθει τα όρια του:
Για αρχή είναι καταπληκτικός, μην τον φοβάστε. Πάρτε τον, πάρετε και ένα βιβλιαράκι για αρχαρίους και αρχίστε να ... παίζετε! Θα εκπλαγείτε πόσα διαγνωστικά προβλήματα θα αρχίσετε να λύνετε στη στιγμή, από τα πρώτα σας ακόμη βήματα...