ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα

Πως μετράμε την αρτηριακή πίεση

(1/1)

Δ. Κουναλάκης:
Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω νοσηλευτές και συναδέλφους να μην ξέρουν να μετρήσουν την αρτηριακή πίεση και επειδή έχω δει ουκ ολίγες παραλλαγές λανθασμένης μέτρησης, παραθέτω μια σειρά από άρθρα στο BMJ του 2001 από το "abc of hypertension" που είχε δημοσιεύσει τότε.

timex:
Στο νοσοκομειο μας , οι νοσηλευτες δεν μετρανε πιεση γιατι λενε πως ειναι ιατρικη πραξη.
Δεν ξερω που το βασιζουν αυτο !!!
Μια που ρωτησα μου ειπε , ο γιατρος εχει στηθοσκοπιο και μπορει να μετρησει πιεση , εμεις δεν εχουμε!!
Τι να της πεις τωρα;
Αιμα απο τους ασθενεις της κλινικης δεν παιρνουν γιατι και αυτο ειναι ιατρικη πραξη.
Στο τέλος, ούτε τη νοσηλεία δεν θα κάνουν!!

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο νοσοκομειο μας , οι νοσηλευτες δεν μετρανε πιεση γιατι λενε πως ειναι ιατρικη πραξη.
Δεν ξερω που το βασιζουν αυτο !!!
Μια που ρωτησα μου ειπε , ο γιατρος εχει στηθοσκοπιο και μπορει να μετρησει πιεση , εμεις δεν εχουμε!!
Τι να της πεις τωρα;
Αιμα απο τους ασθενεις της κλινικης δεν παιρνουν γιατι και αυτο ειναι ιατρικη πραξη.
Στο τέλος, ούτε τη νοσηλεία δεν θα κάνουν!!

--- Τέλος παράθεσης ---
Το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών είναι ένα πάγιο αίτημα που μάλλον θα υλοποιηθεί σύντομα. Έως τότε αναφέρεται ότι μπορούν  να κάνουν ότι περιλαμβάνετε στην εκπαίδευση τους. Και φυσικά η μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων είναι μέσα σε αυτά !!!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παρόμοια εκπαίδευση έχουν και το μαιευτικό. Δες τα καθήκοντά τους!!

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ 351/14-6-1989 άρθρο 2 Προεδρικό Διάταγμα και στην παράγραφο 2.1

timex:
Σε ευχαριστω.
Βεβαια αν τους το δειξω αυτο θα μου πουν ,εδω δε λεειι πουθενα οτι πρεπει να μετραμε πιεση!!
Και μετα θα τσακωθουμε!!
Τεσπα.
Και παλι ευχαριστω!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση