Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Ψευδή Αίτηση Ιατρού Υπόχρεου Υπηρεσίας Υπαίθρου και οι κυρώσεις του νόμου
Chris123GR:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο υπουργείο πάντως έχουν αρχίσει αγώνα να ξεμπροστιάζουν τους Ιατρούς. Ήδη απολύσανε προ μερικών λεπτών είπε το Mega για χρηματισμό και τέταρτο Ιατρό. Η κοινωνία το ζητάει, η κυβέρνηση το πράττει όπως φαίνεται. Τα καλύτερα έρχονται όμως με τους υπολογιστές. Εκεί είναι το αλυσοδέσιμο, εκεί είναι οι πραγματικοί ασφυκτικοί έλεγχοι. Σύντομα θα έχουμε σωρεία διαπομπεύσεων, είναι σαφές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ συνάδελφε , επί του συγκεκριμένου , ένα είναι σαφές , σαφές και σαφές .......... καθαρός ουρανός , αστραπές δε φοβάται !
ΑΡΗΣ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να καταλάβω, η γιατρός πήγε να κάνει αγροτικό ενώ είχε κάνει μέρος ειδικότητας κάτι το οποίο απέκρυψε στην υπεύθυνη δήλωση για το αγροτικό (ή μάλλον δεν απέκρυψε αλλά δήλωσε ψευδώς). Με απώτερο σκοπό ποιόν; Να κάνει 3 μήνες παραπάνω αγροτικό;
Ο καταγγέλλων, εκτός από την τήρηση του νόμου που είναι καθήκον κάθε πολίτη, τι άλλο έννομο συμφέρον μπορεί να είχε;
Αν υπήρχε δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων από τις διευθύνσεις υγιεινής ανά την Ελλάδα όπου οι υποψήφιοι κάνουν αιτήσεις για ειδικότητα, τότε πολλοί θα έπρεπε να βρίσκονται, σύμφωνα με το νόμο, στη φυλακή αφού όλοι δηλώνουν υπεύθυνα ότι "δεν εκκρεμεί αίτησή μου σε άλλη διεύθυνση υγιεινής για ειδίκευση"!
--- Τέλος παράθεσης ---
Διεύθυνση υγείας είναι το σωστό. Ή αλλιώς Διεύθυνση υγείας και δημόσιας υγιεινής.
anastasios theodoridis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να καταλάβω, η γιατρός πήγε να κάνει αγροτικό ενώ είχε κάνει μέρος ειδικότητας κάτι το οποίο απέκρυψε στην υπεύθυνη δήλωση για το αγροτικό (ή μάλλον δεν απέκρυψε αλλά δήλωσε ψευδώς). Με απώτερο σκοπό ποιόν; Να κάνει 3 μήνες παραπάνω αγροτικό;
Ο καταγγέλλων, εκτός από την τήρηση του νόμου που είναι καθήκον κάθε πολίτη, τι άλλο έννομο συμφέρον μπορεί να είχε;
Αν υπήρχε δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων από τις διευθύνσεις υγιεινής ανά την Ελλάδα όπου οι υποψήφιοι κάνουν αιτήσεις για ειδικότητα, τότε πολλοί θα έπρεπε να βρίσκονται, σύμφωνα με το νόμο, στη φυλακή αφού όλοι δηλώνουν υπεύθυνα ότι "δεν εκκρεμεί αίτησή μου σε άλλη διεύθυνση υγιεινής για ειδίκευση"!
--- Τέλος παράθεσης ---
Η γιατρός ενώ έχει κάνει 1,5 χρόνο ειδικότητα δεν το δήλωσε στην αίτηση, δηλώνοντας πως δεν έχει προϋπηρεσία σε Νοσοκομείο, άρα έκανε ψευδή δήλωση κάτι που τιμωρείται από το νόμο.
Σκοπός της απόκρυψης ήταν να κάνει 3 μήνες επιπλέον αγροτικό (τρίμηνη εκπαίδευση).
Ο καταγγέλλων είμαι εγώ και δεν έχω κανένα έννομο συμφέρον. Έχω κάνει ειδικότητα άσχετη με αυτή της συναδέλφου και τελειώνω το αγροτικό μου σε Π.Ι. άσχετο με το νομό Άρτας.
Δεν έχω ανάγκη να έχω έννομο συμφέρον για να καταγγείλω κάποιον που παρανομεί.
Όσο αφορά το θέμα δήλωσης ειδικότητας και τη διασταύρωση της παράνομης διπλοεγγραφής σε λίστες αναμονής όσες φορές διαπίστωσα προσωπικά παρανομία την έχω καταγγείλει.
Το ότι το υπουργείο βρίσκεται σε τριτοκοσμική κατάσταση και στο θέμα αυτό είναι το μόνο βέβαιο.
Chris123GR:
Γιατί στο Ελλάντα είναι πιο φυσικό να μην σου έχει κάτσει κάποια προκειμένου να την καταγγείλεις για παρανομία ! Άντε μετά να βρούμε επιχειρήματα για να κάψουμε τους πολιτικούς ζωντανούς στο σύνταγμα .
Το στόρυ των διεφθαρμένων πολιτικών όσο πάει και αποδομείται ........ βρε λες οι ΕΛ να είναι λαμόγια και να διέλυσαν τη χώρα μόνοι τους ? Αν φανταστώ κάτι τέτοιο ...... θα πεθάνω ........ :-*
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Πράγματι είναι διεύθυνση υγείας.
Αναστάσιε, συμφωνώ ότι δεν είναι ανάγκη να έχεις έννομο συμφέρον για να κάνεις μια καταγγελία όταν βλέπεις κάτι παράνομο. Γι’ αυτό άλλωστε έγραψα «Ο καταγγέλλων, εκτός από την τήρηση του νόμου που είναι καθήκον κάθε πολίτη, τι άλλο έννομο συμφέρον μπορεί να είχε;».
Να υποθέσω τώρα ότι θα κινηθείς εναντίον του προϊστάμενου του γραφείου προσωπικού για παραβίαση-αμέληση καθήκοντος; Γιατί αυτή είναι η λογική συνέχεια (αφού δεν μπορείς να στραφείς άμεσα εναντίον της γιατρού ως μη έχων έννομο συμφέρον) με δεδομένο ότι έχεις αναφερθεί μέσω αυτού του θέματος σε συγκεκριμένα πρόσωπα με ονοματεπώνυμο. Με απώτερο σκοπό ποιόν; Τον παραδειγματισμό; Την τήρηση της νομιμότητας; Την τιμωρία γιατρού και υπαλλήλου;
Σου θέτω ένα απλό προβληματισμό: Πόσες καταγγελίες θα έπρεπε να κάνει ένας πολίτης αν βγει μια βόλτα για λίγο σε μια πόλη; (παραβιάσεις του ΚΟΚ από οδηγούς, αυθαίρετες κατασκευές και κτίσματα, κακοτεχνίες σε δημόσια έργα κλπ).
Ο πολίτης κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από Δον Κιχώτης στην ηπιότερη εκδοχή έως………. (διάλεξε και βάλε) στην βαρύτερη.
Προτείνεις μια τέτοια πρακτική αντίδρασης/επανάστασης, που φυσικά θα βασίζεται σε ανάλογη προσωπική αυτοκριτική και συμμόρφωση;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση