Γενικά > Ενδιαφέροντα Links
παρακαλώ να διαγραφεί
Chris123GR:
Αγαπητέ D-Michalis , η κριτική είναι επιθυμητή και όπως μου ασκείται έτσι και θα την ασκήσω .
1) Για το θέμα του τρίτου τόμου που επικαλείστε , παραθέστε τον . Τόμοι φαντάσματα προφανώς δεν υπάρχουν , οπότε περιμένω λινκ . Η πηγή που παρέθεσα εγώ είναι συγκεκριμένη , διαθέσιμη στο ευρύ κοινό και επίσημη . Αν ο διαχειριστής γνωρίζει εκ των έσω την υπόθεση θα μπορούσε χωρίς ειρωνικά σχόλια να ενημερώσει κι εμένα . Αλλά φάνηκε από την αρχή ότι ο σκοπός του ήταν να χλευάσει και ότι χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για να εκθέσει έναν συνάδελφο και όχι για να τον βοηθήσει .
2) Για το θέμα της επωνυμίας , σε διαβεβαιώνω ότι όσο γνωστός μου είσαι με το όνομά σου άλλο τόσο γνωστός σου είμαι εγώ με το nickname . Αν θέλατε ή απαιτούσατε επωνυμία στο φόρουμ να το θέτατε ως προϋπόθεση εγγραφής . Γιατί χρησιμοποιώντας το μετέπειτα σαν δικαιολογία για οτιδήποτε , δεν αποτελεί για μένα επιχείρημα . Μου επιτρέψατε να εγγραφώ σαν Chris123 και εκεί τελειώνει για μένα το θέμα .
3) Όσο για την κεφαλή του φόρουμ , απλά δεν κατάλαβες τι είπα . Στην ιεράρχηση ενός φόρουμ , ο διαχειριστής που έχει και τα περισσότερα διαχειριστικά δικαιώματα είναι η κεφαλή . Ο λόγος του είναι σεβαστός και οι πράξεις του δεν αμφισβητούνται . Εξ αυτού είναι κεφαλή . Ποτέ δεν μίλησα για μαγαζάκι .
4) Αν εσύ θεωρείς πρέπον και επιπέδου το "προφανώς, αφήσανε λυτό τον webmaster" , δεν έχω κάτι να σχολιάσω .......
5) Το ότι υπάρχει συνεχής φραστική επίθεση στο πρόσωπό μου από τον συγκεκριμένο διαχειριστή είναι κάτι που δεν χωρά αμφιβολία , απλά αρκεί να διαβάσεις τις δημοσιεύσεις .
Θα σας πω , τέλος , κάτι χωρίς την παραμικρή διάθεση αντιπαράθεσης (που ποτέ μου δεν είχα με το φόρουμ σας) . Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι δεν θα είχα εγγραφεί ποτέ μου αν δεν έβλεπα ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι εδώ μέσα . Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η επίδειξη ιατρικών γνώσεων από κανέναν γιατί στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε η πληροφορία και η γνώση είναι ένα κλικ μακριά μας . Με ενδιαφέρει να ανταλλάσσω απόψεις και θέσεις με πολιτισμένους ανθρώπους , συνάδελφους ή μη .
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςβ) Εσύ, ξέρεις την αρχική προέλευση της μετάφρασης, και αντί να βάλεις το link του υπουργείου που είναι η πηγή και το ξέρεις, βάζεις Link με μια ιστοσελίδα που έχει την μετάφραση και δεν αναφέρει την προέλευση; Μήπως είναι διαφήμιση της ιστοσελίδας του συλλόγου και τίποτα παραπάνω;
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορώ να έχω μια τοποθέτηση σε αυτό; Γιατί κουτόχορτο δεν τρώγω.
όχι δεν είναι παράνομος ο ιατρικός σύλλογος, Τάσο. Δεν είναι σοβαρός σε αυτή την κίνηση. Δεν έγραψα ότι είναι παράνομος.
Η παρανομία αφορά μόνο την δημοσίευση του ICD-10 που έχει copyright και δεν φταίω εγώ για αυτό και δεν φταιω που δεν το ξέρετε και εσείς και ο σύλλογος. Και είναι διπλά έλλειψη σοβαρότητας ένας ιατρικός σύλλογος να αναδημοσιεύει κάτι που θεωρείται ποιοτικά χάλια χωρίς δίνει τουλάχιστον να καταλαβαίνει κανείς ότι είναι αυτή η χάλια έκδοση. Ναι το έχει η σελίδα του υπουργείου και κάποια στιγμή θα το αλλάξουν, θέλετε να το κάνουν νωρίτερα, στείλτε e-mail. Μην επικροτείτε την επανάληψη του άχρηστου.
Ο τρίτος τόμος είναι o indexer ο οποίος δεν είναι απλή μετάφραση αλλά περιέχει κάθε ιατρικό όρο που θα μπορούσε να συνδεθεί σε κωδικούς ICD-10. Έχω μια έκδοση που δουλευόταν αλλά όχι την τελική. Το αντικείμενο το ξέρω αρκετά καλά. Σας αρέσει δεν σας αρέσει είναι κάτι που έχω ασχοληθεί σοβαρά.
Chris123GR:
--- Παράθεση ---Η παρανομία αφορά μόνο την δημοσίευση του ICD-10 που έχει copyright και δεν φταίω εγώ για αυτό και δεν φταιω που δεν το ξέρετε και εσείς και ο σύλλογος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπόδειξέ μου που στο κείμενο της παράθεσης μου από το υπουργείο υγείας αναφέρει copyright , trademark , πνευματικά δικαιώματα και θα σου ζητήσω προσωπικά συγγνώμη . Έτσι κι αλλιώς έχω αφαιρέσει το λινκ αλλά έτσι για το σωστό της υπόθεσης .
D-Michalis:
Τάσο ξέρω τα δεδομένα. Τα έχεις αναφέρει με σαφήνεια. Ελπίζω να είναι σαφές ότι απλά τα αντιπαρέβαλα και δεν αμφισβήτησα τη θέση σου.
Όσο για την κριτική, δεν θα κρίνω κανέναν γιατί έκανε εδώ και όχι εκεί κριτική (εξ’ άλλου ξέρουμε αν έκανε τότε που πρωτοανέβηκε? Εγώ π.χ. από τον κ. Κουναλάκη είχα ακούσει για την ανολοκλήρωτη αυτή δουλειά και για το ότι έχει χαρακτηριστεί ως απαράδεκτη). Εσύ πώς ξέρεις ότι δεν έκανε κριτική?. Θα κρίνω λοιπόν το αν καλώς η κακώς έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ούτε υπερασπίζομαι κανέναν, αν έτσι φάνηκε. Έχω συνηθίσει όμως να λέω αυτό που ξέρω για να διευκρινίζονται πράγματα. και δεν θα υποκύψω στις "οδυνηρές" εμπειρίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε "μαλώσει" (διαφωνήσει έντονα) για το ρόλο και το πώς της κωδικοποίησης σε ιατρικούς φακέλους σε συνέδριο όπου παρουσίαζα εγώ τη σχετική δουλειά μου και εκείνος τη δική του, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να πώ ότι ο εν λόγω έχει δώσει μέρος της ζωής του σε αυτό.
Αν όντως δεν γνώριζε την καινούργια ανάρτηση του ΥΥ είναι κακό? Το είπε όμως ήδη ο ίδιος ότι όχι μόνο τη γνώριζε από καιρό (απλά ήταν σε άλλο σημείο ανεβασμένη) αλλά την είχε ανεβάσει και παλαιότερα στο φόρουμ (της Ένωσης). Δεν νομίζω ότι έχει νόημα η εστίαση της συζήτησης σε αυτό το σημείο.
Όσο για το 3ο μέρος, αν δεν το γνώριζε, είναι αποδεκτό.
Σχετικά με το «Είναι παράνομος;» του κάθε Ι.Σ. πιστεύω ότι δεν είναι.
Όμως, οι πηγές σε τέτοια κείμενα πρέπει να αναφέρονται (αν ο χώρος που τα δημοσιεύει είναι σοβαρός), εκτός και δεν αναφερθούν από παραδρομή, κάτι που στην περίπτωση ετούτη δεν ισχύει, κατά τις δηλώσεις του αναρτήσαντος το θέμα.
. Άλλο το ότι προκηρύσσεται μία θέση, άλλο το να πάρω ένα εργαλείο να το ενσωματώσω σε μία δουλειά (π.χ. ηλ. βάση) ή να το χρησιμοποιήσω σε κωδικοποίηση νόσων στη συνταγογράφηση κ.λ.π. χωρίς να ξέρω την πηγή του. Εξ’ άλλου αν το πάρω χωρίς να γνωρίζω αν διατέθηκε ελεύθερα, ξέρεις ότι έχω συνέπειες? Αυτά τα αρχεία πωλούνται από τον Π.Ο.Υ. είτε σε κράτη, είτε σε φορείς. Δεν πρέπει να ξέρω αν μπορώ νόμιμα να το χρησιμοποιήσω? Πώς θα το ελέγξω αν δεν αναφέρεται τίποτε σχετικό, ούτε οι πηγές?
Εν πάση περιπτώσει. Εγώ έτσι το βλέπω, αλλά δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση για άλλο μέλος, αφού δεν είμαι δικηγόρος κανενός, ούτε ερμηνευτής των σκέψεων οιουδήποτε. Είπα απλά αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι σε αυτό τον διάλογο και πράγματα που γνωρίζω που ίσως φωτίζουν τα δεδομένα για κάποιον που ίσως μπλέχτηκε με τη συζήτηση ετούτη.
Koterakis:
.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση