Όχι δεν παίζω μαζί σας. Είναι πραγματικό περιστατικό.
Γράφω ότι, ξέρει από παλαιότερα ότι έχει χοληστερίνη και οι πλειοψηφία των ιατρών βάση των "κατευθυντήριων οδηγιών" και της στατινομανίας, κάποιος θα του είχε προτείνει μια στατίνη.....
Στην φράση: "Γιατρέ, καλή ζωή και τίποτα παραπάνω, δεν μου γράφεις καλύτερα κανένα χαπάκι να μην με στέλνει η γυναίκα για εξετάσεις;"
εγώ απάντησα: "Γιατί, παραπονιέται;" και έσπασε ο πάγος....
Αυτός ο άνθρωπος έχει πρακτικά ΣΝ και είναι 37 χρονών και η συμπεριφορά του είναι αυτοκτονική. Μου αρνήθηκε την όποια στατίνη και του αρνήθηκα την σιλδεναφίλη (τότε γραφόταν). Δεν ξέρω εάν έκανα καλά, η άρνηση μου εναντιώθηκε σε αυτά που συστήνει ο WHO.
Έπαθε το πρώτο έμφραγμα πέρσι και σήμερα έχει ΚΑ. Δεν ξέρω εάν είχε ακολουθήσει άλλο δρόμο πως θα ήταν τα πράγματα.
Πριν το συνεχίσουμε από την πλευρά των οικονομικών της υγείας σε αυτό το περιστατικό, τι άποψη έχετε για τα άλλα περιστατικά;
Απορώ που το forum διαθέτει αρκετούς εκλεκτούς συναδέλφους με όραμα και ιδεολογία αλλά όταν πάμε σε καθημερινά πραγματικά περιστατικά, ιατρικά περιστατικά, απουσιάζουν.... Δεν θα ειρωνευτώ κανένα, σας το υπόσχομαι. Πως εφαρμόζουμε τα πιστεύω μας στην καθημερινή πράξη;
να βοηθήσω και στο δεύτερο περιστατικό:
Στο ατομικό αναμνηστικό υπάρχει μια χειρουργημένη νεκρωτική παγκεατίτιδα. Ο ασθενής έχει μειωμένη παραγωγή ινσουλίνης.
Περίπτωση 2:
Οικοδόμος, 40 ετών, ΒΜΙ 27, καπνιστής, χωρίς ατομικό αναμνηστικό προσέρχεται πανικοβλημένος με μια παθολογική καμπύλη γλυκόζης. Κρατά και όλες τις εξετάσεις του από το παρελθόν. Μυώδης, ήσυχος άνθρωπος, με μια αγωνία. Δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, δεν αναφέρει χρόνιο νόσημα, κάποιος του είπε να κάνει την καμπύλη γιατί τις απογευματινές ώρες είχε πολυουρία και θόλωση όρασης που ο ίδιος το είχε αποδώσει στην κατανάλωση μπύρας με τους συναδέλφους του. Ο πατέρας του είχε σάκχαρο. Τιμές καμπύλης 75gr: 0h=105, 1h=280, 2h=210
Από την κλινική εξέταση, τίποτα το ιδιαίτερο, οφθαλμοσκόπηση, δεν έκανα.
Παρακαλώ, μπορείτε να μου πείτε σε αυτό το πραγματικό περιστατικό, που δεν είναι το μοναδικό, τι θα κάνατε;
Στο τρίτο περιστατικό, αιμοδυναμικά σταθερή φαίνεται, αλλά χωρίς να μπορείτε να την εξετάσετε ρισκάρετε την ζωή της.
δεν μπορείτε να κάνετε καρδιογράφημα, δεν μπορείτε να την ακούσετε , δεν μπορείτε να κάνετε κολπική εξέταση, μόνο ιστορικό της κακιάς ώρας μπορείτε να πάρετε. θα σηκώσετε superpuma?
Να προσθέσω και μια τρίτη περίπτωση:
Γυναίκα 24 ετών, μετανάστρια από την Συρία, έγκυος στο 7 μήνα, μουσουλμάνα προσέρχεται με αιμορραγία, ωχρότητα, εφίδρωση. Φορά μια κελεμπία με μακριά μανίκια και μια μαντήλα που αφήνει να φαίνεται μόνο το πρόσωπο της. Ο σύζυγος της ζητάει γυναίκα ιατρό, πράγμα για το οποίο συμφωνεί και αυτή. Είστε στη Γάβδο με ανέμους 9 μποφώρ και δεν υπάρχει γυναίκα ιατρός.
Τι κάνετε;
Προσθήκη: Να προσθέσω κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν το σενάριο και να βοηθήσω να πάμε κατευθείαν στο θέμα μας.
ΑΠ: 120/80, σφύξεις 75, sat:99%, αναπνοές: 15, δεν έχει πόνο.
Τα περιστατικά πλέον δεν έχουν καμιά ιατρική παγίδα για να φοβάστε για να φοβάστε μήπως σας παγιδέψω σε ιατρικό θέμα.