Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Πρότυπο Εφημέρευσης

(1/1)

Γιάννης Ιωάννου:
Ερώτηση.
Πιο νομίζεται ότι θα είναι το μέλλον των Κέντρων Υγείας μετά την δημιουργία των ΤΕΠ στα Νοσοκομεία και σύμφωνα με το πρότυπο εφημέρευσης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που προτείνεται από μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ; (Με την προϋπόθεση πως οι προσλήψεις προσωπικού είναι ένα μακρινό όνειρο.) Μήπως οι γιατροί που θα επανδρώνουν τα ΤΕΠ θα προέρχονται από το δυναμικό των Κ.Υ.; Μήπως τα ΤΕΠ είναι το παραθυράκι για την κατάργηση των Κ.Υ. μια και θα δίνεται η ευκαιρία σ' αυτούς που θα τα δημιουργήσουν να μετακινούν προσωπικό από τα Κ.Υ. προς τα νοσοκομεία; Ήδη και χωρίς ΤΕΠ ασκούνται πιέσεις σε Γενικούς Ιατρούς των Κ.Υ. και των περιφερικών ιατρείων να ενισχύουν τμήματα των Νοσοκομείων άλλων ειδικοτήτων (Παθολογίας, Χειρουργικής, Παιδιατρικής) με την μορφή εφημεριών με τον γνωστό (παράνομο) τρόπο των εντολών μετακίνησης από τους διοικητές των νοσοκομείων.
Παραθέτω ένα μικρό μόνο τμήμα της πρότασης αυτής για να καταλάβετε ποιος είναι ο φόβος μου.

....1) ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
......
....Στη κάλυψη των αναγκών του Τ.Ε.Π. συμμετέχουν οι εφημερεύοντες γιατροί όλων των άλλων ειδικοτήτων [καθώς και των Κ.Υ. όταν δεν επαρκεί η στελέχωση του Νοσοκομείου π.χ. στον Παιδιατρικό τομέα ].....

Γ.Κτιστάκης:
Ο κύριος Παπαδόπουλος Σάκης μάλλον θεωρεί ότι τα ΤΕΠ των νοσοκομείων πρέπει να είναι τμήματα ΠΦΥ. Μάλλον θεωρεί ότι εφόσον δεν υπάρχει οργανωμένη ΠΦΥ, καλώς δεν υπάρχει και λόγο των οικονομικών δυσκολιών καλώς δεν πρέπει να οργανωθεί. Μάλλον θεωρεί ότι στα Κ.Υ υπάρχουν τόσοι πολλοί Γ.Ι που επαρκούν να στελεχώσουν και τα ΤΕΠ των νοσοκομείων. 
Η  τόλμη του να καταρτίσει πρόταση σχεδίου εφημέρευση συνολικά για το ΕΣΥ χωρίς να λάβει υπόψη του (όπως και το σχέδιο της ΟΕΝΓΕ του 1998) τις πραγματικές ανάγκες και την πληρότητα που παρουσιάζει το κάθε νοσοκομείο με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού στον όποιο αναφέρεται, η τόλμη να λαμβάνει ως δεδομένο την σημαντική έλλειψη Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ και να το δέχεται, η τόλμη του να προτείνει κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων από τους «πολλούς» ιατρούς των Κ.Υ (που ως φαίνετε τους θεωρεί ιατρούς β΄ κατηγορίας),  παραδοχή ότι δεν υπάρχουν χρήματα και άρα με αυτό το δεδομένο να κάνουμε ένα σχέδιο εφημέρευσης (όπως και η κα  Ξενογιαννακοπούλου) άσχετα από τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη, κτλ κτλ δείχνει την σοβαρότητα ή την προχειρότητα με την οποία σύνταξε την πρόταση αυτή.
Θεωρώ ότι το πρότυπο εφημέρευσης πρέπει να συνταχτεί από επιτροπή μετά από προτάσεις των επιστημονικών συμβουλίων του κάθε νοσοκομείου και με βάση ΜΟΝΟ τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού (χωρίς να λαμβάνει υπόψη το τι θέλει το υπουργείο) και οι συνθέσεις να εξατομικεύονται για κάθε κλινική ή νοσοκομείο ή Κ.Υ.
Πρέπει λοιπόν να γίνει πρώτα καταγραφή σοβαρή και έγκυρη των πραγματικών αναγκών για κάθε μονάδα-κλινικη,των αναγκών σε κάθε περιοχή, να εκτιμηθεί η ανάγκη σε προσωπικό ή ακόμα και ο επανακαθορισμός του υγειονομικού χάρτη (θα δεχτώ και σύμπτυξη μονάδων ή ανακατανομή του προσωπικού, εάν αυτό προκύπτει) και μετά από όλα αυτά να γίνει μια συνολική πρόταση από το Υπουργείο, στην βάση και μόνο των ΑΝΑΓΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και τις ασφαλούς εφημέρευσης και όχι ΜΟΝΟ του οικονομικού στοιχείου.
Τέτοιες προτάσεις μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν και δεν βοηθούν στην ανατροπή της κατάρρευσης του ΕΣΥ.

deleteduser:
Στα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ των ΝΗΣΙΩΝ εφημερεύουν ακόμη :
- 1 Χειρουργός
- 1 Αναισθησιολόγος
- 1 Καρδιολόγος
- 1 Ορθοπεδικός
- 1 Γυναικολόγος
- 1 γιατρός των άλλων ειδικοτήτων που προβλέπονται από τον Οργανισμό του,
με μικτή εφημερία

Σε ποιο Κέντρο Υγείας υπάρχει αναισθησιολόγος;
Και σε ποιο κέντρο υγείας πρέπει να υπάρχει αναισθησιολόγος;

Μήπως έχουμε μπερδέψει τα Κ.Υ. με τα ΤΕΠ;
Μήπως η εικόνα που υπάρχει για την ειδικότητά μας είναι ότι αυτή είναι η δουλειά μας; Η διαλογή; (Αυτό πιστεύουν και πάρα πολλοί συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων)
Μήπως φταίμε και μεις γι αυτό που ακόμη δεν έχουμε καταλήξει τι είναι η ΠΦΥ και πώς τη θέλουμε;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση