Απλά, RESPECT.
Έχω πάντα ανοικτό υπολογιστή, και δεν βρίσκω στις ενδείξεις του ΕΟΦ, γιατί κάποιος μπορεί να παίρνει Plavix ή Ιscover για πρόληψη, χωρίς καμία διαπιστωμένη ΣΝ. Έτσι την κόβω. Εν ψυχρώ. Και συστήνω salospir για αγορά, που έχει μάλλον την ίδια αποτελεσματικότητα/ασφάλεια, αλλά δεν κοστίζει πολύ στον ασφαλισμένο.
Χμ, κάτι μου λέει ότι πολλά ξεχασμένα από 5ετίες και βάλε διφωσφονικά, είναι επίσης για φούντο. Και φυσικά να μην αναφερθούμε και στις καλσιτονίνες, που είναι για να τις κόβει κανείς στην ψύχρα όπου τις δει.
Οι σφοδρές αντιδράσεις ορισμένων ασφαλισμένων είναι που με κάνουν να υποπτεύομαι μήπως παροτρύνονται έναντι ανταλλάγματος από τον αρχιερέα της διαπλοκής (φαρμακοποιό) να αποσπούν πλουσιοπάροχες συνταγές από εμάς.
Όσο τα πράγματα χειροτερεύουν, εκτός από μεγαλοδιεφθαρμένους, απλοί δημόσιοι υπάλληλοι του μισθού πείνας όπως εγώ, μετά από ένα κλικ στην βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογραφίας θα κληθούν να εξηγήσουν γιατί επί χρόνια χρέωσαν φάρμακα στα ταμεία, χωρίς να είχαν επίσημη ένδειξη. Όσο τα χρήματα που το κράτος μαζεύει δεν επαρκούν, θα φτάσει και εκεί, φοβάμαι όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Αυτό είναι απόλυτα σωστό, και έτσι θα οφείλαμε να γινόταν ήδη. Όμως, ποιός θα μας καλούσε ως τώρα να δώσουμε εξηγήσεις για το τί γράφουμε ή ξεπλένουμε; Η λογική λέει: Αυτός που πληρώνει, δηλαδή ...ο Αμπατζόγλου (του ΙΚΑ) και ο Παπαγεωργόπουλος (του ΟΓΑ) !!!! Κλάφ' τα Χαράλαμπε... (και οι ασφαλισμένοι τα λεφτά τους επίσης).
Πάντως, από Τρίτη 1 Ιουνίου οι συνταγές >150 ευρώ στο σύνολο, θα θέλουν πρώτα θεώρηση πριν εκτελεστούν, εκτός αν πετύχουν πάλι κάτι οι ανύπαρκτοι τη Δευτέρα.
Από την άλλη, το να βάζω πλασματική διάγνωση που εμπίπτει στις επίσημες ενδείξεις, επίσης είναι κάτι που θέλω να αποφεύγω πάση θυσία.
Επίσης, είναι και ΚΛΟΠΗ. Ρισπέκτ για την αρχή αυτή που τηρείς, και μακάρι να διδάσκεται στους 1ετείς ήδη φοιτητές Ιατρικής.
Προσωπικά κόβω τις Clopidogrel σε όποιον ποτέ δεν είχε ΣΝ (εξονυχιστικά εξετάζω αν ουδέποτε είχε ΣΝ ο καθείς), ή σε όποιον την έχει ήδη λάβει αρκετούς μήνες. Περιττό να σου πώ ότι έχω αρκετές σοβαρές αντιδράσεις, ακόμα όμως αντέχω.
Ο φαρμα
κλοποιός σου πρέπει να έχει αφρίσει... όπως ο Σουλτάνος Μαχμούτ Β' όταν έμαθε ότι οι Ρωμιοί ξεσηκώθηκαν στον Μωρηά....