Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Ι.Σ.Α. : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Α.Μ.Κ.Α.)

<< < (3/4) > >>

Chris123GR:

--- Παράθεση ---Φαρμακοτρίφτες σαν τον Σοφιανόπουλο ξέρεις που τους έχω γραμμένους.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μα γι'αυτό γελάω .... επειδή ξέρω !  ;D

EzeΤΡΟΛ:
Ο μέγας Α. Λασκαράτος έλεγε: «Μην ανακατεύεσαι σε κάτι που σε αφορά». Ωστόσο, θα παραβλέψω -για πολλοστή φορά στο Φόρουμ- τη συμβουλή του μεγάλου Κεφαλλονίτη λογοτέχνη, καθότι τα πράγματα εδώ είναι ιδιαίτερα σοβαρά: Έχουμε να κάνουμε με α) φαρμακοποιό και β) Πατρινό ταυτόχρονα!

Καλόπαιδα υπάρχουν παντού και είναι και η πλειοψηφία (αν και ελλοχεύει το λογικό ταυτολογικό παράδοξο, αφού οι γενικεύσεις προοιωνίζουν φασισμό - κι αυτό είναι μια γενίκευση και πάει λέγοντας)...

Μιας και θα το μακρυγορήσουμε – μακρυγορήσουμε λέγω κύριε Πρόεδρε, ας ρίξουμε πρώτα μια κλεφτή ματιά μέσα από την κλειδαρότρυπα των στερεοτύπων, των μύθων περί καλών και κακών, καουμπόυδων και ινδιάνων και του Ελ ενδορατσισμού. Ελλοχεύει βέβαια ο κίνδυνος να θιγούν τινά εκ των σεπτών και προσφιλών μελών του Φόρουμ, παρόλα αυτά *x:μου και προχωρώ στο παρασύνθημα.

Στην προκειμένη περίπτωση, λαμβάνει χώρα μια απόπειρα σκιαγράφησης του ειδικού βάρους του καλοπαιδισμού του ΓΓ του ΦΣ Αχαΐας (κάθε τόπος έχει τον οικείο ΦΣ με τον ΓΓ του), ο οποίος μπορεί να εφάπτεται αυτού των άλλων νεοελλήνων που ασκούν οποιοδήποτε άλλο επιτήδευμα (Τί διάολο, δε μπορεί να πάνε μονόμπαντα οι κακοί!) κατά ποσοστά και αναλόγως κατά περίπτωση (εγγύτητας – απομάκρυνσης από "πολιτιστικά" κέντρα όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, κ.λπ).

Όλος ο κόσμος έχει να λέει για το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και την Αμαλιάδα (όχι για τον Πύργο) ότι «Ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του». Είναι bullshit. Ο Nίκος Μπελογιάννης ήταν από την Αμαλιάδα και δεν σκότωσε ποτέ κανέναν...

Έχει μείνει άλλως τε παροιμιώδης η φράση “Είδες Βλάχο; σε είδε πρώτος” για τους μύθους περί ανοιχτομάτηδων/ξύπνιων βλάχων αλλά ποτέ δεν είδαμε από τον ΓΓ του ΦΣ Γρεβενών να δημοσιεύει φόρα-παρτίδα τα ΑΜΚΑ των ιατρών του Νομού του. Αντιθέτως, ο (βρ)ωμόλογος του της Πάτρας, το τόλμησε! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Γνωρίζω ότι τους Πατρινούς δεν τους γουστάρει κανένας, ούτε οι γείτονές τους, ούτε καν από τον ίδιο Νομό (χωρίς κανείς να ξέρει το γιατί). Η πόλη ιδίως τα τελευταία 20-30 χρόνια έχει κάκιστα public relations.

Νομίζω όμως ότι οι λόγοι για την εδραίωση αυτών των αγκυλώσεων είναι καθαρά πολιτικοί: Ο κλασσικός ο Πατρινός πολιτικός είναι ο πελατειακός πολιτικάντης που «μας» έχει κάτσει στο σβέρκο λόγω κοτζαμπάσικης καταγωγής ή λόγω της υποτιθέμενης (έστω και υπαρκτής) πονηρίας των Μωραϊτάδων ή αρβανιτών προγόνων του. Η Πάτρα κυριάρχησε στα πολιτικά και εμπορικά πράγματα κατά τον 19ο αι. και υπήρξε το πρώτο ξεκάθαρο και από τα 2-3 σημαντικότερα αστικά κέντρα την περίοδο του Προτεκτοράτου.

Βλέπετε, στου (Κ)Όθωνα τα χρόνια, Πρωθυπουργοί δεν βγαίνανε ακόμη μπούρτζοι, αλλά αστοί που το φυσάγανε το παραδάκι. Ως εκ τούτου, η Πάτρα έβγαλε ένα κάρο πολιτικούς εκ των οποίων καμιά ντουζίνα έγιναν και Πρωθυπουργοί ή Πρόεδροι Δημοκρατίας (Νομίζω κάτι σχέση έχει κι ο σημερινός πρωθυπουργός);

Ποιός όμως Πρωθυπουργός (πλην των Ι. Θεοτόκη, Αθ. Ευταξία και Ελ Βενιζέλου – μη Πατρινοί όλοι) έχαιρε ποτέ στην Ελ ευρείας δημοφιλίας;

Ειδικά το 1967 ήταν η μάχη των Αχαιών: Ο δεξιός Κανελόπουλος μάχονταν τον κεντροδεξιό Παπανδρέου και τελικά επεκράτησε ο αυτόκλητος σωτήρ εξ Ελαιοχωρίου Αχαΐας ( νάτο πάλι! ) Γ. Παπαδόπουλος (+2002, Ca προστάτη).

Σε κάθε περίπτωση, στο παραμικρό δεν επιθυμώ να συνεισφέρω στην κατασκευή-συντήρηση αστικών μύθων ή ρατσιστικών σχολίων για τον ένα ή τον άλλο τόπο, αφού μόνο ο ΓΓ του ΠΦ Αχαΐας (και κανενός άλλου Νομού) βρέθηκε να αναβάσει τα ΑΜΚΑ των ιατρών του Νομού του στο διαδίκτυο και κατόπιν ο ίδιος βγήκε να γράψει τις γνωστές ανοησίες (που πρέπει να κάνουν το γύρο του κόσμου ως παράδειγμα προς αποφυγή) κατά των ιατρών στο greekmeds.

Όμως το ζήτημα δεν ήταν να επαληθεύσω το "Παις π.... Πατρινός" ή τα θρυλικά "55 Π" στο πρόσωπο του ΓΓ του ΦΣΑ: Στην πραγματικότητα ο γράφων απεχθάνεται τη βία (λεκτική & φυσική), την οποία έχει τόσο πολεμήσει μέσα από το Φόρουμ, και την οποία αντιλαμβάνεται ως διάχυτη (ειδικά) στα γραφόμενα του εν λόγω ΓΓ στο ποστ του που παραθέτει ο anastasios.

Θες το κλίμα, θες ο ρόλος της πόλης (διεθνές λιμάνι-μπάτε σκύλοι αλλέστε), η εκτεταμένη διαφθορά, η εγκληματικότητα, η ανεργία, η φτώχεια, θες οι εθνοτικές καταβολές (για τις οποίες έγινε μνεία παραπάνω), θες η απληστία, η αγωνία για ταχύ πλουτισμό, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός μεταξύ των φαρμακοποιών της πόλης της Πάτρας, κάτι συμβαίνει τελοσπάντων με τον εν λόγω κύριο και το καλύτερο είναι να τον απαλλάξουν τάχιστα των καθηκόντων του.

Υπάρχουν πάμπολλοι αξιοπρεπείς και αρκετοί εξαιρετικής παιδείας Πατρινοί φαρμακοποιοί, οι οποίοι στενάζουν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύσουν με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια τον ΦΣ του Νομού Αχαΐας.

GIM:
Ανώριμος ο φαρμακοποιός αλλά στο ίδιο επίπεδο και ο διαχειριστής. Αντί να του απαντήσει προτίμησε να χαρακτηρίσει όσους είναι από τη πάτρα. Κρίμα γιατί είχα άλλη άποψη για το διαχειριστή . Αλλά ετσι και αλλιώς δε νομίζω ότι τον νοιάζει. Όπως είπε στα αρχ.. του

anastasios theodoridis:
Διαχειριστής ???

Ένα απλό ταπεινό μέλος είναι ;D

GIM:
εχεις δικαιο, λαθος.
διακομιστης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση