ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Buscopan vs Voltaren επί Κολικοειδούς άλγους ??

(1/2) > >>

anasm:

Γειά σας.

Σε περιπτώσεις έντονου άλγους, είται στο (ΔΕ) υποχόνδριο -άλγος Χοληφόρων, είται στην οσφυϊκή χώρα -κάτι σαν νεφρικός κολικός,
ενδείκνυται καλύτερα, ενέσιμο Buscopan ή Voltaren??...
Τουλάχιστον, με βάση το Συνταγολόγιο-2007,
ενδείκνυνται και τα δύο... ???
Ποιά είναι η γνώμη σας??...

Ευχαριστώ πολύ

Loumakis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....Τουλάχιστον, με βάση το Συνταγολόγιο-2007,
ενδείκνυνται και τα δύο...

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτη ειναι κατα τη γνωμη μου η σωστη απάντηση.

Harper:
Σε κωλικο νεφρού-σύμφωνα με ουρολόγους που έχω μιλήσει-καλό είναι να γίνεται ΜΟΝΟ voltaren.Tην buscopan δε τη συνιστούν...

Loumakis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε κωλικο νεφρού-σύμφωνα με ουρολόγους που έχω μιλήσει-καλό είναι να γίνεται ΜΟΝΟ voltaren.Tην buscopan δε τη συνιστούν...

--- Τέλος παράθεσης ---

Πως δικαιολογούν την μη αποδοχή του buscopan;

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε κωλικο νεφρού-σύμφωνα με ουρολόγους που έχω μιλήσει-καλό είναι να γίνεται ΜΟΝΟ voltaren.Tην buscopan δε τη συνιστούν...

--- Τέλος παράθεσης ---

Πως δικαιολογούν την μη αποδοχή του buscopan;

--- Τέλος παράθεσης ---

Τελικά, άθελά μου, άνοιξα ωραίο θέμα!! ::) ;)
Πάντως, έχει πραγματικά ενδιαφέρον,
γιατί οι Ουρολόγοι, ενδεχομένως, συνιστούν ΜΟΝΟ Voltaren, απορρίπτοντας το Buscopan???

Παρόλ'αυτά, αν πραγματικά πρόκειται για "αμιγές κολικοειδές άλγος",
με την έντασή του δηλαδή, σε σχέση με τη χρονική του εξέλιξη, να απεικονίζεται από μια καμπύλη υπερβολής (αν τη λέω καλά..),
μάλλον ενδείκνυται το Buscopan, ως μυοχαλαρωτικό...
Κι αυτό γιατί, ο κολικοειδής πόνος, παθοφυσιολογικά, πολλές φορές, είναι συνέπεια μιας απότομης μυϊκής σύσπασης των λείων μυϊκών ινών του τοιχώματος του αντίστοιχου κοίλου οργάνου...
Οπότε, καθώς εξελίσσεται βαθμιαία τόσο η Σύσπαση όσο και η Χαλάρωση των μυϊκών ινών,
προκύπτει σαν εκδήλωση-σύμπτωμα :
κλιμακωτή επιδείνωση -> κορύφωση (pick) -> αποκλιμάκωση (ύφεση) του πόνου αντίστοιχα...

Βέβαια, κατά μέσο όρο, ένας Ασθενής που πονάει πολύ έντονα,
δεν έχει καμμία διάθεση να κάνει κους-κους με τον πόνο του,
και να "διακρίνει" αν έχει, πραγματικά, χαρακτηριστική "κολικοειδή" φύση...
Οπότε, ίσως με το Voltaren, να "καλύπτεται" ισοπεδωτικά, και αποτελεσματικά σε πρώτη φάση, όλο το φάσμα του άλγους... ??? ???
Τί λέτε κι εσείς??... ??? ???

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση