Γενικά > Νομικά θέματα
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του ΕΣΥ ?? !!
kefalidisg:
Διαβάζοντας τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο γ.γ. του υπουργείου στην αντιπροσωπεία των γενικών γιατρών (που θα συναντούσαν την υπουργό, αλλά τελικά αρκέσθηκαν με αυτόν) στις 24 Ιουνίου παρατηρώ ότι κάποιες από τις δεσμεύσεις τους ''ξεχάστηκαν'' στην πορεία κατά την κατάθεση του σχεδίου νόμου ή ίσως και να κάνω λάθος. Αναφέρομαι λοιπόν στην διάταξη εκείνη που μας υποχρεώνει να παραιτηθούμε από την θέση μας για να διεκδικήσουμε κάποια άλλη θέση σε άλλο ΚΥ-ΠΙ την οποία τελικά μάλλον ''ξέχασαν'' να την καταργήσουν ενώ δεσμεύτηκαν για αυτό!!!
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι γίνεται με αυτήν την υπόθεση μια και δεν γνωρίζω με βάση ποια διάταξη νόμου ισχύει κάτι τέτοιο και αν τελικά θα έπρεπε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αναίρεσης της. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω από μένα?
D-Michalis:
Το προβλέπει ο περσινός νόμος που «ενσωμάτωσε» την κλαδική μας σύμβαση (ν.3754?, δεν τον έχω πρόχειρο και δεν είμαι σίγουρος για τον αριθμό του, αλλά είμαι σίγουρος για το ότι το περιλαμβάνει). Είχε χυθεί πολύ «μελάνι» και εδώ μέσα τότε για αυτή τη διάταξη.
Για να πάψει να ισχύει πριν την εκπνοή του 2010, απαιτείται νόμος. Η «ποινή» λήγη στο τέλος του 2010.
kefalidisg:
Nαι και πολύ σωστά. Αυτήν την διάταξη την γνωρίζω και ισχύει για όλους τους διορισμένους τώρα ώστε να μην διεκδικήσουν άλλη θέση από αυτές τις 2000 που προκυρήσουν με βάση την συλλογική σύμβαση. Αναφέρομαι όμως στην ''ποινή'' που είχε επιβάλλει το υπουργείο κατά την προκύρηξη των αγροτικών ιατρείων, ακόμη και πριν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης πέρυσι, με την οποία δεν μπορείς να διεκδικήσεις θέση σε ΠΙ ή σε ΚΥ αν πρωτίστως δεν έχεις υποβάλλει και την αίτηση της παραίτησής σου, πράγμα που όπως είχαμε επισημάνει και τότε είναι άδικο και δείχνει καθαρά τις προθέσεις κάποιων απεναντί μας.
Γ.Κτιστάκης:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της Ένωσης Γ.Ι απο την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας στην αυριανή συνεδρίαση (τετάρτη 14 Ιουλίου 2010).
Γιάννης Ιωάννου:
Αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου για αναβάθμιση του ΕΣΥ αρ. 20 παρ.4
Εν μέσω κρίσης οι υπάλληλοι των ΥΠΕ παίρνουν επαυξημένο επίδομα (από 240 ευρώ σε 300).
Είχα την εντύπωση ότι στο νομοσχέδιο, για την εξοικονόμηση πόρων, μόνο περικοπές θα γίνονταν.
Φαίνεται ότι αρχίζουμε σιγά σιγά να "ξεπερνούμε" την κρίση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση