Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Μια (εύλογη??) απορία..

(1/6) > >>

Ωφελέειν:
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι νέος συνάδελφος (όσο νέος μπορεί να είναι κάποιος που έχει τελειώσει Ιατρική,Ειδικότητα,Αγροτικό,Στρατ.υποχρεώσεις,κλπ) στον ιδιωτικό τομέα. Παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum με μεγάλο ενδιαφέρον (αλλά χωρίς να συμμετέχω ιδιαίτερα στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις σας). Πριν λίγο διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον ένα post σχετικά με το κατά πόσο οι Ιατροί είναι dealer φαρμάκων ή όχι (σε άλλη ενότητα του forum)..

Η απορία που μου ήρθε αυθόρμητα και έπειτα από λίγους μήνες στον Ιδιωτικό τομέα ως Γενικός Ιατρός είναι κατά πόσο μπορεί ένας νέος Ιατρός (σαν εμένα), να "σταθεί" επαγγελματικά και κυρίως οικονομικά χωρίς "βοηθήματα" ή φαρμακευτικούς "σπόνσορες"..προς το παρόν δεν ασχολούμαι με το συγκεκριμένο "άθλημα", αλλά ομολογώ ενώπιον όλων σας ότι δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να αντισταθώ και στο μέλλον (ίσως και στο εγγύς λόγω καθημερινής πολιορκίας από ιατρ.επσικέπτες). Όπως όλοι γνωρίζετε τα τρέχοντα έξοδα είναι αρκετά και τα έσοδα σχετικά λίγα. Η οικονομική κρίση έχει μειώσει αρκετά τις ιδιωτικές επισκέψεις (ο κόσμος δεν έχει λεφτά για τον γιατρό, αλλά για το κομμωτήριο, τις διακοπές, κλπ περισσεύουν...άλλο θέμα αυτό βέβαια), το δημόσιο πληρώνει μετά από 12 μήνες τουλάχιστον και για τα υπόλοιπα ταμεία αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη ούτε συζήτηση..

Οπότε εύλογα νομίζω έρχεται το ερώτημα κατά πόσο η "όαση" των φαρμακευτικών dealerships είναι μονόδρομος ή όχι και μήπως τελικά χωρίς αυτό τον τρόπο απλά δεν γίνεται να υπάρξει ένα ιδωτικό ιατρείο..

Ευχαριστώ που με ακούσατε..

Harper:
το ερώτημα που θέτεις είναι καθαρά σε ηθική βάση και είναι από αστείο ως ανήθικο να περιμένεις απάντηση από εμάς για το πως να τροποποιήσεις τη συμπεριφορά σου.
Είναι σα να θες να κάνεις το έγκλημα και ζητάς ηθικούς αυτουργούς.Μόνος σου τα λες καλά,δείχνεις να τα ξερεις,να τα έχεις ψάξει....ζυγισέ τα λοιπόν ,μίλα με τον εαυτό σου,δες τι φορτίο μπορεις να σηκώσεις και αποφάσισε.Άλλοθι δε θα σου δώσει κανείς ούτε θα ελαφρύνει τη συνείδηση σου.
Είναι δυνατόν να σου πει κάποιος εδώ μεσα "ΜΕΓΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΠΑΡΤΑ!!!"

Μη τσαντίζεσαι με αυτά που σου λέω, δε σου τη λέω απλά νομίζω με καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!

Από την άλλη είναι σαφές πως η όαση που αναφέρεις καλα κρατεί.Για μένα δεν έχει σημασία πόσα βγάζεις ή τι ανταλλάγματ ζητάς.Είναι σα να λες τον σκότωσα λίγο ή την βίασα λίγο.Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση είτε αφορά συνέδρια-ταξίδια είτε λεφτά στο χέρι είναι το ίδιο επιλήψιμη.Και σε ρωτώ:αυτό τη ρημάδι το κράτος πως αφήνει εταιρείες να στέλνουν γιατρούς σε συνέδρια?Δε φαντάζεται τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ???
Μα φυσικά και τα ξέρει και κάνει το μακάκα γιατί είναι και το ίδιο διαπλεκόμενο και αν δε το έκανε όφειλε να αυξήσει τα επιδόματα επιμόρφωσης που πρόσφατα πετσόκοψε ή τουςμισθούς .Ή αλλιώς το ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ υπόγεια και ας δέχνει έκπληξη!!!Κι όποιος διαφωνεί με αυτά που λέω ας μου πει πως δεν πήγε ποτέ συστημένος σε συνέδριο...Αντε,σταματώ εδώ γιατί μου πάτησες τον κάλλο και θα αρχίσω τα καντηλια....

Τα πάντα είναι ΓΤΠΚ που λέγαμε και στο στρατο και κάνε ό,τι νομίζεις...Έχω βαρεθεί και αρχίζω να τα γράφω και εγώ ΟΛΑ!

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌπως όλοι γνωρίζετε τα τρέχοντα έξοδα είναι αρκετά και τα έσοδα σχετικά λίγα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ίδιο ισχύει και για τους ιατρούς του ΕΣΥ.

Ο Ν. Καββαδίας, θυμάται στη «Βάρδια» του, την εποχή που είχε μείνει ξέμπαρκος σε κάποιο ευρωπαϊκό λιμάνι, όπου έσκιζε τις γόπες από τ’ αποτσίγαρα και γέμιζε με τον εναπομείναντα καπνό τους, το τσιμπούκι του, μιας και το μπατιριλίκι του δεν είχε φράχτη.

Το ερώτημα είναι αν η οικονομική στενωπός δικαιολογεί/νομιμοποιεί έναν ιατρό να χορηγεί περιττά, ακριβά φάρμακα ή εξετάσεις σε ασφαλισμένους αποσκοπώντας σε δικό του, αθέμιτο, παράπλευρο όφελος.

Η απάντηση είναι απερίφραστα: ΟΧΙ!

Ευτυχώς τώρα με την κρίση:
- τα φάρμακα υποτιμήθηκαν (και άρα και το ποσοστό που τάζουν ως interest στον γιατρό που τα σπρώχνει - δεν είναι σύμπτωση η επιδημία από "κανόνια" φαρμακάδων που αθετούν τα deals.)
- τα Ασφαλιστικά Ταμεία ξύπνησαν (βλ. εγκυκλίους του ΙΚΑ που προβλέπουν αυστηροποίηση των προϋποθέσεων χορήγησης φαρμάκων, καταγγελία της σύμβασης με τους ιατρούς που υπερχρεώνουν το Ίδρυμα, ποινικές διώξεις για τους παρανομούντες και -θα πρόσθετα- υποχρέωση του παραβάτη ιατρού να καταπιεί ο ίδιος τα φάρμακα που έδινε εκτός ενδείξεων στους ασφαλισμένους)

Το τελευταίο δεν το λέω εγώ, αλλά το υπεραμύνονταν κάποιος άγνωστος συνάδελφος, θαμώνας ενός καφενείου σε κάποιο μακρινό τόπο, που δεν ανήκει πλέον στην ελληνική επικράτεια, που συνάντησε φευγαλέα ο μπάρμπας του γράφοντος πριν την Καταστροφή και που μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, έφυγε για την Αυστραλία, άνοιξε Κλινική στη Μελβούρνη και κάηκε (λέει) πριν καμιά 25αριά χρόνια σε ατύχημα εγκλωβισμένος σε καμπριολέ τζιπ, μαζί με τα μοναδικά πρωτότυπα χειρόγραφα του «Τσελεμεντέ των Μαόρι» που ετοίμαζε να εκδόσει, θεόσχωρέστον...

πρώτη & καλύτερη:
Οι εξής κάτωθι λύσεις διαφαίνονται:

1) Τα παίρνεις και τα μισά τα καταθέτεις στο ταμείο για την έρευνα και τεχνολογία. Τα άλλα μισά στην τσέπη σου. Από αυτά στην τσέπη σου, υπολόγισε το 14% για τον ημιυπαίθριο, 3% οικολογικό τέλος και 2% φόρος εισοδήματος.
2) Τα παίρνεις και τα βάζεις όλα στο ταμείο για το χρέος της Ελλάδας. Οπότε, σύμφωνα με την αρχή των συγκοινωνούντων, τα παίρνεις από εδώ, τα βάζεις εκεί, μία η άλλη έρχονται τα πράγματα.
3) Τα παίρνεις και αγοράζεις τον μπάρμπα στην Κορώνη, ή και την ίδια την Κορώνη (εκεί που έχουν φτασει τα πράγματα). Οπότε δεν έχεις ανάγκη ούτε την Μεθώνη, αλλά το σημαντικότερο, ούτε και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση (ΣΕ).
4) Αλήθεια, για τί ποσό μιλάμε?
5) Δεν τα παίρνεις και τα δίνουν σε κάποιον άλλο, γιατί κάπου θα τα δώσουν, δε μπορεί -άλλωστε για αυτό είναι αυτά τα λεφτά. Αλλά αυτό που έχει σημασία αγαπητέ μου, είναι ότι πάλι στην Ελλάδα θα μείνουν και δε θα πάνε στους Τούρκους που απεργάζονται σενάρια εθνοπροδοσίας. Πατριδοκάπηλοι.
6) Δεν τα παίρνεις προς ώρας και ρωτάς και αλλού. Αλλά που θα βρεις διακομιστή αλλού?

Ωφελέειν:
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

Ομολογώ πως δεν περίμενα θύελλα αντιδράσεων στην απορία μου (και όχι δήλωση ότι θα το κάνω απαραιτήτως). Ειδικά από ανθρώπους που έχουν περάσει από εκεί που βρίσκομαι εγώ τώρα (υποθέτω)..Η ερώτηση-απορία μου για όποιον δεν το κατάλαβε ήταν σχεδόν ρητορική. Σαν να μιλούσα με τον εαυτό μου δυνατά (ίσως αυτό ήταν το λάθος μου)..άλλωστε ποτέ δεν έχω κάνει το εν λόγω "πρωπατορικό ιατρικό αμάρτημα" στο ιατρείο μου..Ακόμα και σε συνέδριο δεν έχω πάει με τη συνδρομή φαρμακευτικών εταιριών (κι όμως ίσως είμαι ο μοναδικός στον "χώρο" και όποιος θέλει ας το πιστέψει)..και οπωσδήποτε δεν περίμενα από κανένα από εσάς ηθική συμπαράσταση στο έγκλημα που όλοι διαπράττουν αλλά κανείς δεν λέει ..

Επίσης θέλω να τονίσω ότι δε τίθεται εδώ προς συζήτηση ο γρήγορος πλουτισμός με δόλιους και ανήθικους τρόπους αλλά η ίδια η επιβίωση του ιατρείου και αν δεν έχει κανείς οικογενειακή περιουσία, του ίδιου του ατόμου. Γιατί όσοι δεν είστε στο "δημόσιο" θα ξέρετε ότι τα ενοίκια, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία μας δεν πληρώνονται ως δια μαγείας (αγαπητέ διακομιστή δεν καταλαβαίνω πως ισχύει αυτό και για τους ιατρούς του ΕΣΥ)..

Ήθελα απλά να δω πως αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες συνάδελφοι με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες (όσοι δεν στρουθοκαμηλίζουν τουλάχιστον)..Και μη μου πει κανείς ιδιώτης ότι στις αρχές δεν μπήκε ποτέ σε πειρασμό σαν το δικό μου γιατί απλά δεν θα τον πιστέψω (ανεξαρτήτως αν τελικά δεν το έκανε).

Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι σε όλους σας..

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση