Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Μια (εύλογη??) απορία..
dimipap73:
Nα κανω και εγω κάποιες παρατηρήσεις στο παραπάνω θέμα οι οποίες ξεκινάν απο την αρχή οτι είναι κατακριτέα κάθε μορφή συναλλαγής μεταξύ φαρμακευτικών εταιριών και γιατρών.
1)Κατα πρωτον στα αυτιά μου εχουν φτάσει οτι τα μπατζετ για προωθηση φαρμάκων εχουν ελαττωθεί,αυτό σημαίνει οτι πολλοι ιατροί θα πληρώσουν κανονικά τις διακοπές τους, στα γνωστα πρακτορεία των ιμαλαηων τα τηλεφωνα για κρατήσεις εχουν ελαττωθεί,και οι πιστολιές υποσχεσεων αγγιζουν πλέον και τα βαρια στυλο συνταγογράφησης.Στις ειδήσεις ακούς για προσφορές στα πεντάστερα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών,(σαν φάρα δεν εχουμε και τη συνήθεια να βάζουμε εύκολα το χερι στην τσέπη) και αυτό μόνον καλό θα ειναι για τον κλάδο μας γιατι θα οδηγήσει στην αυτοκάθαρση του κλάδου μας .Πως μπορεί να γίνει αυτό?ΚΌΒΕΤΑΙ ΤΟ ΚΊΝΗΤΡΟ και πείτε μου αν δεν υπάρχει το κίνητρο ποιος ο λόγος να ξεκινήσει κάποιος με γλιπτίνη του κατοστάρικου και οχι με μετφορμίνη της πεντάρας,ποιος ο λόγος να μπεί ΑΤΙ αντι για καταξιωμένο αμεα,για το θέμα με τις κλοπιδογρέλες παραπεμπω στα guide lines ιδιαίτερα στο για πόσο χρόνο χρειάζεται. Ημείωση της τιμής των φαρμάκων λοιπόν ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ θα επιφέρει στον κλάδο μας γιατι πέρα απο την μείωση της οναμαστικής αξίας των φαρμάκων οδηγεί ήδη και σε μείωση της προκλητής ζήτησης και αυτο μπορεί να δώσει λίγες ανάσες στους κλάδους υγείας των ταμείων μας.Πλάκα πλάκα φαίνεται οτι η νέα κυβέρνηση θα το στρώσει το θέμα (και αυτο δεν αποτελεί κοματικη αποψη).Τωρα οσον αφορα τον φιλο μας μαλλον δεν ειναι καλό το timing για να στηρίξει το χτίσιμο του ιατρείου του σε προσφορές η διευκολύνσεις απο εταιρίες,τα πράγματα ζορίζουν και οι ασθενείς γίνονται επιλεκτικοι και απαιτητικοι και κατι μου λέει οτι όταν οσμίζονται συναλλαγη στην πλάτη τους φεύγουν μακρυα.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ με το πως το να αφηνουν τα ταμεία απλήρωτους τους γιατρούς που ιδιωτεύουν και να περικόπτουν οι διοικητές αδικα εφημερίες μπορεί να καταστρέψει την προσπάθεια εξορθολογισμου των δαπανών υγείας
Harper:
Συμμερίζομαι τις ανησυχίες και προβληματισμούς του ΜΑΝΟΣ 555.Σου εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο επιχείρημα του ιδιωτικού τομέα.
Προσωπικά ομιλώ με την ομπρέλλα του σταθερού μισθού του ΕΣΥ αλλά πίστεψέ με υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν και η καλύτερη επιλογή.Ας όψεται η κρίση...Γιατί ειλικρινά για τη δουλειά που βγάζω καθημερινά το να καθαρίζω 2000 μαζί με 3 ενεργείς εφημερίες το μήνα και 3-4 ετοιμάτητας (μετά περικοπών εποχή)και να κάνει να με δει το σπίτι μου μέρες ειλικρινά είναι η απόλυτη απαξίωση.Δεν είμαστε ούτε δικαστές ούτε κριτές...το σύστημα βρωμάει και υποθάλπτει το φακελλάκικαι την κατευθυνόμενη συνατγογράφηση...μην κοροιδευόμαστε.Οπότε αν θες να τα πάρεις,πάρτα.Απλά μη χάσεις το μέτρο γιατί ο κόσμος έχει αιθητήρια και έιναι πλέον υποψιασμένος ενώ από την άλλη κάποιοι συνάδελφοι με πολύ χαρά θα σου σκάψουν το λάκκο και θα σε δώσουν.
Πιστεύω πως επιλέγεις τον ιδιωτικό τομέα λόγω μη εύρεσης περιφερειακού ιατρείου κοντά στο μέρος που θες να ζήσεις.Αυτό το σέβομαι.Αν όμως έχεις και την επιλογή του ΕΣΥ και προτιμάς τον ιδιωτικό τομέα λυπάμαι που θα το πω αλλά οι εποχές δεν είναι οι καλύτερες για μεγάλες μπάζες και ίσως πρέπει να το ξανασκεφθείς.Επίσης να πω πως οι πιο πολλοι γενικοί που ξέρω και εργάζονται ως ιδιώτες έχουν εξασφαλίσει τα περισσότερα ταμεία ή ΚΑΠΗ-γηροκομεία.Τυχαίο?δε νομίζω...θέλει και λίγο άκρες...
Από την άλλη μην είσαι αυστηρός και με όσους λες πως στρουθοκαμηλίζουν.Είναι δυνατόν να βγει κάποιος σε δημόσιο φόρα και να πει ή να προτρέψει συναλλαγές με φαρμακευτικές εταιρείες?έστω και ανώνυμα?Είναι σα να μπαίνεις σε site φοροτεχνικών-πολιτικών μηχανικών-δημοσίων υπαλλήλων και να παραδέχονται πως χρηματίζονται...έστω και ανώνυμα!Το ξαναλέω και δε θέλω να με παρεξηγησεις...θεωρώ την ερώτησή σου από αφελή ως "περίεργη"...
dimipap73:
Απο πότε έχουν να πληρώσουν τα ταμεία
ΟΠΑΔ ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 ο τελευταίος μήνας που πληρώθηκε
τυδκυ ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009
ΤΥΔΕ ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ αυτοι κατι εχουν παθει και πληρώνουν
Πείτε μου τώρα αν κάποιος άνοιξε το ιατρείο του πριν από 1 χρόνο ,πως μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του όταν μενει απλήρωτος απο τη δουλειά του ,είναι η δεν είναι ευάλωτος στα κελέυσματα κάθε φαρμακά.Να πως το κράτος ωθεί στην παραοικονομία για λόγους επιβίωσης.Ενα συχνο φαινόμενο στην περιοχή μας είναι οι απολύσεις γραμματειακου προσωπικου=ανεργια,ενω σκάσαν μύτη και οι πρώτες διακοπές συμβάσεων με μεγαλα ταμεια.ΠΟΙΟΙ ειναι υποψηφιοι να πληρώσουν τη νυφη?1)το βοηθητικό προσωπικο του ιατρειου που δεν εισπράτει 2)οι προμηθευτες των αναλωσίμων 3)οι ασθενείς που μπορεί να αντιμετωπίσουν προκλητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων
Φανταστείτε να εχετε εργαστηριο μικροβιολογικό η ακτινολογικό, να εχετε χρεωθεί για τα μηχανήματα,να χρεωνεστε αναλώσιμα και λειτουργικά κόστη και το κράτος να μη σας δίνει τα χρήματα σας
Ωφελέειν:
Φίλε dimipap73 στο 2ο post σου περιγράφεις γλαφυρά την πικρή πραγματικότητα..Εδώ δεν μιλάμε για ομπρέλα 2000 ή 3000 ευρώ..Δυστυχώς συζητάμε όχι για το πόσα βγάζουμε αλλά για το αν μπαίνουμε μέσα ή οχι προς το παρόν..Όποιος επιχείρησε να φτιάξει ιδιωτικό ιατρείο ξέρει πολύ καλά για τι μιλώ και για ποιο λόγο άνοιξα αυτή την "κουβέντα"..Τα πράγματα λόγω timing, λόγω νοοτροπίας ή δεν ξέρω κι εγώ γιατί είναι από δύσκολα έως αδύνατα για έναν Ιατρό στο ξεκίνημα του..
Φίλε jack πίστεψε με αυτό που περιγράφεις (με τις εφημερίες) το έχω ζήσει και καταλαβαίνω απόλυτα τι θες να πεις..παρόλα αυτά δυστυχώς δεν είχα κάποια άκρη για να "μπω στο δημόσιο" κι εγώ απλά γιατί δεν είχα κάποια "άκρη" (πάντα είχα την απορία πως γίνεται το 99% να την έχουν)..
Και θα σας πω το εξής κωμικοτραγικό μεταξύ σοβαρού και αστείου (αν και ξέρω ότι θα σχολιαστεί αρνητικά)..Προχθές ήμουν στο φανάρι με το αυτοκίνητο μου και ήρθε ο γνωστός πακιστανοινδός για τα τζάμια..εκείνη τη στιγμή ήμουν αποροφημένος στις σκέψεις μου για το ιατρείο και μου πέρασε η σκέψη ότι αυτός ο άνθρωπος που είναι στα θεωρητικά όρια της εξαθλίωσης έχει πιο πολλά τρέχοντα έσοδα από εμένα γιατί δεν πληρώνει ούτε ΤΣΑΥ, ούτε ενοίκια, ούτε τίποτα..πριν αρχίσετε να με κατακρίνετε για αυτό που ξεστόμισα να πω ότι δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε έχω το νεοελληνικό κόμπλεξ του "γιατί να έχει ο γείτονας και όχι εγώ"..αυτό που θέλω να πω απλά είναι ότι πολλές φορές, παρόλο που θεωρητικά έχουμε κουραστεί πιο πολύ από πολλούς άλλους για να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε (εμείς στα 35 αρχίζουμε όταν οι περισσότεροι είναι στη μέση της σταδιοδρομίας τους), με το που ακούγεται ο,τιδήποτε σχετικό με τα οικονομικά μας ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα ηθικής κατακραυγής (επειδή είμαστε "γιατροί")..
Και ερωτώ: Είναι άραγε τόσο κακό να δώσουμε ένα φάρμακο αντί κάποιου άλλου (όταν και τα 2 έχουν ελεγθεί από τον ΕΟΦ) και δεν είναι επιπέδου πλυντηρέξ (επικίνδυνο φασόν εννοώ)? Και όταν τόσοι άλλοι σε τόσα άλλα επαγγέλματα παίρνουν μίζες, φακέλους (και όχι φακελάκια), προμήθειες και δεν ξέρω και γώ τι άλλο δεν είναι κατακριτέοι? και μήπως οι φαρμακευτικές με τους προυπολογσμούς μικρών κρατών δεν θα πάθουν και τίποτα αν δώσουν μια βοήθεια στους δύσμοιρους ιατρούς??
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση..και όταν η δράση είναι αρνητική, τέτοια είναι και η αντίδρασή της..
EzeΤΡΟΛ:
--- Παράθεση από: Manos555 ---Γιατί όσοι δεν είστε στο "δημόσιο" θα ξέρετε ότι τα ενοίκια, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία μας δεν πληρώνονται ως δια μαγείας
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ Μanos555, αναφέρομαι στα κόστη που έχει ν΄αντιμετωπίσει ένας ιατρός ΕΣΥ όταν αφήνει τον τόπο του και εγκαθίσταται στον τόπο εργασίας του (ενοίκιο σπιτιού, λογαριασμοί, μετακινήσεις κ.λπ.). Πραγματικά, αυτά τα κόστη μαζί με τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης μιας οικογένειας υπερβαίνουν πλέον κατά πολύ τις αποδοχές του, μετά μάλιστα και τις γνωστές περικοπές και καθυστερήσεις πληρωμών εφημεριών.
--- Παράθεση από: Manos555 ---δυστυχώς δεν είχα κάποια άκρη για να "μπω στο δημόσιο" κι εγώ απλά γιατί δεν είχα κάποια "άκρη" (πάντα είχα την απορία πως γίνεται το 99% να την έχουν)..
--- Τέλος παράθεσης ---
Η παραπάνω αναφορά θυμίζει το νανούρισμα με το οποίο οι μανάδες Ινουί ( = φυλή Εσκιμώων της Γροιλανδίας ) νανουρίζουν τις θυγατέρες τους αιώνες τώρα: "Είτε τα καταπιείς είτε όχι, π......α θα σε πουν". Έτσι και εδώ στην Ελ, είτε χρησιμοποιήσεις βίσμα είτε όχι, βισματία θα σε πουν. Όμως, για ποιά χρησιμοποίηση βίσματος μιλάμε τουλάστιχον στην περίπτωση διεκδίκησης θέσης υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου, όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι ως τώρα Γ.Ι.;
Ο φαρμακάς κουβαλάει νερό στο μύλο του φαρμακοποιού, και αποτελεί επομένως τακτικό αντίπαλο. Προσωπικά, οι φαρμακάδες με αποφεύγουν είτε επειδή τους καταχεριάζω όταν οι τιμές των φαρμάκων τους είναι εξωπραγματικές είτε επειδή τους στριμώχνω ζητώντας τους να μου αποκαλύψουν το ΝΝΤ (number needed to treat) του φαρμάκου τους, είτε και τα δύο (στην περίπτωση των αναστολέων Ach).
ΝΝΤ είναι ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται να πάρουν το φάρμακο για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε έναν, και όσο πιο μικρός είναι, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το φάρμακο ενώ όσο πιο μεγάλος είναι, τόσο πιο άχρηστο. Π.χ. το Sintrom έχει ΝΝΤ που αγγίζει το 1, δηλαδή προκαλεί το επιθυμητό αποτέλεσμα (παράταση του ΙΝR) πρακτικά σε κάθε ασθενή που το λαμβάνει. Αντίθετα, η καλσιτονίνη έχει ΝΝΤ …μερικές χιλιάδες, δηλαδή πρέπει να την παίρνουν ξερωγώ 10,000 ασθενείς με οστεοπώρωση για να γλιτώσουμε ένα κάταγμα, δηλαδή από άποψης αποτελεσματικότητας είναι να την κλαίνε οι ρέγγες (και οι σολωμοί της Αλάσκας).
Τώρα, αν έχω κάνει εγγραφή/εγγραφές σε συνέδρια μέσω φαρμακάδων, είναι είτε επειδή δεν με ξέρανε (και μου τις κόψανε όταν με μάθανε) είτε επειδή με τον τρόπο αυτό αποζημιώνω την όχληση που υφίσταμαι από τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις των πιο πεισματάρηδων από αυτούς.
Όπως έχω γράψει και αλλού, υπάρχουν φασόν και καραφασόν. Και αν τα δεύτερα δεν τα ακουμπάω ποτέ, δεν είμαι αρνητικός για τα πρώτα, πάντα σε περιπτώσεις που το να δώσεις ένα φάρμακο έχει σημαντικά μικρότερη αβεβαιότητα στο να βοηθήσει έναν ασθενή σε σχέση με το να μη δώσεις τίποτε (βλ. και το thread του κ. Argiriou "Το να μη κάνεις τίποτε"). Ειδικά μάλιστα καθώς τα φασόν έχουν 20% χαμηλότερη τιμή (κανονικά θα έπρεπε να είναι έως και 80% φθηνότερα) και με τον τρόπο αυτό περιορίζουν κατά 4.7% το κέρδος του φαρμακοποιού (Carthago delenda est) σε σχέση με το αν πωλούσε ένα πρωτότυπο.
Αξίζει να σημειωθεί η τεράστια πρόκληση ένα μέσο φαρμακείο να πραγματοποιεί ακόμη και σήμερα για πλάκα τζίρο από 400,000 και πάνω το χρόνο, ενώ υπήρχε και φαρμακείο με ετήσιο τζίρο 6 εκ. ευρώ και τα ηλίθια τα Ασφαλιστικά Ταμεία το αποζημίωναν κανονικά χωρίς να μπουν στον κόπο να ελέγξουν τις συνταγές που τους προσκόμιζε!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση