Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Ιανουαρίου 2025, 08:31:29

Αποστολέας Θέμα: Δεν τελειώσαμε με το ασφαλιστικό.  (Αναγνώστηκε 214045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Φεβρουαρίου 2016, 13:09:49
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

md


Οι εισφορες απο μονες τους δεν λενε πολλα...η συνολικη επιβαρυνση κανει τη διαφορα.Τι εφορια πληρωνουν σε αυτα τα κρατη?

1 Φεβρουαρίου 2016, 13:13:03
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Έως κι 40% σε Γερμανία-Σουηδία.

1 Φεβρουαρίου 2016, 13:15:12
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι εισφορες απο μονες τους δεν λενε πολλα...η συνολικη επιβαρυνση κανει τη διαφορα.Τι εφορια πληρωνουν σε αυτα τα κρατη?
  Και τι παροχές έχουν σε Υγεία, Παιδεία, σύντάξεις, αστυνόμευση-ασφάλεια κλπ...
    Πάντως και οι εισφορές λένε πολλά, φιλοδοξούμε να γίνουμε πρωταθλητές επιβάρυνσης. Πιθανώς με αυτό τον τρόπο αυξηθεί η επιχειρηματικότητα (να υποθέσω ότι αυτό θέλει η κυβέρνηση).
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Φεβρουαρίου 2016, 13:17:31 από Ορθοπαιδικός »

2 Φεβρουαρίου 2016, 00:31:00
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
31/01/2016 Καθημερινή,
του Τάσου Τέλλογλου.


Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με την αύξηση των αγροτικών εισφορών, είναι μάλλον ευρωπαϊκό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σε πολλές χώρες οι εισφορές των αγροτών επιδοτούνται από τους φόρους, χωρίς να καλύπτουν τις συντάξεις που τους δίνονται από το σύστημα. Πουθενά ωστόσο δεν παρουσιάζεται η απόκλιση που υπάρχει στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα; Η μεταρρύθμιση των συστημάτων χορήγησης αγροτικής σύνταξης είναι εξαιρετικά δύσκολη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, παρά το γεγονός ότι η μέση γεωργική εκμετάλλευση στην Ε.Ε. είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι η ελληνική. Για παράδειγμα:

• Στη Γερμανία, κάθε ασφαλισμένος αγρότης πρέπει να πληρώνει 232 ευρώ για τη σύνταξή του τον μήνα. Το ποσό πέφτει στα 199 ευρώ εάν προέρχεται από τα ανατολικογερμανικά κρατίδια. Σε ό,τι αφορά τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας, πρέπει να πληρώνουν 116 ευρώ (99 στα ανατολικογερμανικά κρατίδια). Μεσοσταθμικά καλύπτεται το 22,9% του εισοδήματος των αγροτών. Η ασφάλιση είναι υποχρεωτική για τους αγρότες επιχειρηματίες (κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλλά και αγρότες της φυτικής παραγωγής) όταν η επιχείρηση προσεγγίσει ένα συγκεκριμένο όγκο πωλήσεων. Κρίσιμα στοιχεία: α) Το ύψος της εισφοράς αναπροσαρμόζεται, με εγκύκλιο, κάθε χρόνο, β) η σύζυγος θα πρέπει επίσης να ασφαλίζεται, εάν δεν έχει άλλη πλήρη ασφάλεια, όπως και κάθε συγγενής, έως τρίτου βαθμού, που δουλεύει στην αγροτική επιχείρηση.

• Στην Αυστρία, οι εισφορές των αγροτών φθάνουν το 15%. Η διαφορά (8%) από τη Γερμανία πληρώνεται από τους ασφαλισμένους των άλλων ταμείων, μέσω της γενικής φορολογίας (υπολογίζεται σε 5,5 δισ. ευρώ). Στην Αυστρία, οι συνταξιούχοι γεωργοί μπορούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους και να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τη γεωργική τους εκμετάλλευση.

• Στο Βέλγιο οι εισφορές είναι 22,5% έως 55.500 ευρώ εισόδημα (για όλους τους αυτοαπασχολουμένους) και 14,16% για εισόδημα από 55.500 έως 81.000 ευρώ.

• Στη Βουλγαρία είναι 26%, ξεκινώντας από τα 215 ευρώ και φθάνοντας μέχρι τα 1.215 ευρώ. Ωστόσο, ελάχιστοι αγρότες είναι ασφαλισμένοι.

• Στην Κροατία οι εισφορές είναι 15% για τη βασική σύνταξη και 5% για τον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα.

• Στην Τσεχία, οι φορολογούμενοι αποφασίζουν μόνοι τους για το ύψος των εισφορών στη βάση του φορολογητέου εισοδήματός τους, αλλά δεν μπορεί να είναι λιγότερο από το 50% των καθαρών κερδών τους (μαζί με την ασφάλιση για την ασθένεια).

• Στη Φινλανδία, το ποσοστό των εισφορών προσεγγίζει το 23% για τους αγρότες που θεωρούνται αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή επιχειρηματίες. Ομως εκείνοι πληρώνουν μόλις το 13%. Το υπόλοιπο 10% καλύπτεται από το κράτος μέσω της γενικής φορολογίας.

• Στη Δανία και τη Σουηδία, οι αγρότες εξισώνονται με τους άλλους αυτοαπασχολουμένους (κρατήσεις 17,1%), αλλά για να πάρει κανείς την κρατική σύνταξη πρέπει να ζει 40 χρόνια στη χώρα.

• Στη Γαλλία, όσοι αγρότες δούλεψαν τουλάχιστον 32,5 χρόνια δικαιούνται σύνταξη 800 ευρώ από ένα σχήμα, πάντως, που λίγο μετά τη λειτουργία του άρχισε να παρουσιάζει ελλείμματα.

• Στην Ισπανία, το 1992 το 90%, περίπου, των επιδοτήσεων του κρατικού προϋπολογισμού κάλυπτε τη δαπάνη της ασφάλισης των εργατών γης και των αγροτών. Σήμερα το ποσοστό είναι μικρότερο, αλλά οι εισφορές των αγροτών δεν καλύπτουν τις παροχές του συστήματος.

• Στην Κύπρο οι γεωργοί θεωρούνται μαζί με τους επιστήμονες, τους επιχειρηματίες, τους καταστηματάρχες, τους κτηματομεσίτες και τους χονδρεμπόρους, αυτοτελώς εργαζόμενοι. Η εισφορά τους το 2013 ήταν 16,9% από τα οποία 4,3% κατέβαλλε το κράτος και 12,6% ο εργαζόμενος αγρότης. Το ποσοστό έγινε 19,2% το 2014, με τη συμμετοχή του κράτους να αυξάνεται ελάχιστα στο 4,6%, θα γίνει 20,5% το 2019 με 4,9% συμμετοχή του κράτους και 21,8% το 2012 με 5,2% κρατική συμμετοχή. Το κυπριακό κράτος θέλει το 2039 η συμμετοχή να φθάσει το 25,7%, από το οποίο 19,6% θα επιβαρύνει τον ασφαλισμένο και 6,1% το πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας, δηλαδή την κρατική συμμετοχή στις ασφαλίσεις.

Συμπέρασμα: Οι αποκλίσεις στις κρατήσεις των διαφόρων συστημάτων δεν είναι εντυπωσιακές στις περιπτώσεις για τις οποίες η «Κ» βρήκε στοιχεία.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 2 Φεβρουαρίου 2016, 00:33:08 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Φεβρουαρίου 2016, 22:15:55
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ήμουν αναποφάσιστος σήμερα. Να κατέβω ή να μην κατέβω στο κέντρο. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι. Άλλωστε οι ιατροί διαθέτουμε πολύ ισχυρότερα μέσα διαμαρτυρίας, πυρηνικά για την ακρίβεια, αν κι κανείς δεν διαννοείται κι δεν προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει.
Απλά προσπαθούσα να καταλάβω τα αιτήματα. Απ΄την μία έχεις τον κρατικοδίαιτο που ζητάει να μην μειωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις των αργόμισθων κι των πρόωρων συνταξιούχων.
Πως ακριβώς θα γίνει αυτό ; Απ' την άλλη έχεις τον ελευθεροεπαγγελματια, ιατρό κι άλλους, που δεν θέλει να νιώθει το χέρι του κράτους μόνιμα στην τσέπη του.

Όπως διάβασα κάπου:
Παράθεση
Με δεδομένο ότι το τελικό ζητούμενο για τον καθένα ξεχωριστά είναι μια πιο γεμάτη τσέπη για τον ίδιο, -για τους κρατικοδίαιτοιυς άμεσα, με το να παίρνουν περισσότερα και για τους μη κρατικοδίαιτους έμμεσα, με το να δίνουν λιγότερα στο αρπακτικό κράτος-, και επειδή λεφτόδενδρα δεν υπάρχουν, στην ουσία τα πραγματικά αιτήματα των σημερινών κινητοποιήσεων, που όμως δεν ακούστηκαν, ήταν:

α) των μισών, "όχι άλλους φόρους για να ταΐζονται οι άχρηστοι και οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι και οι έφηβοι συνταξιούχοι"

β) των άλλων μισών, "πάρτε τους και το πετσί τους κερατάδες τους ελευθεροεπαγγελματίες και δώστε τα μας να συνεχίσουμε τις ψευδαισθήσεις κάνα χρόνο ακόμη"

Κάτι τέτοιο μόνο σε μια φαιδρή χώρα σαν την Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει. Να διαδηλώνουν μαζί, δίπλα δίπλα, τα θύματα με τους θύτες. Ξεχνώντας και οι μεν και οι δε την αρρωστημένη σχέση τους, παριστάνοντας τους πολίτες μιας δήθεν ενιαίας κοινωνίας και αναζητώντας εξωτερικούς, κατασκευασμένους εχθρούς φαντάσματα για να νομιμοποιήσουν την διαμαρτυρία τους, που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να εκφράζεται με εσωτερική σύγκρουση. Επειδή εσωτερικό είναι και το πρόβλημα, γεγονός που οι περισσότεροι φοβούνται να πούνε φωναχτά.

Ο ένας θέλει, πολύ απλά, να βάλει το χέρι στην τσέπη του διπλανού του, χωρίς όμως να το ομολογεί. Υπό αυτές τις συνθήκες η βία αποφεύγεται προσωρινά, αλλά όταν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο, τα αποθέματα εξαντληθούν και οι μάσκες πέσουν, θα ξεσπάσει με μη ελεγχόμενες διαστάσεις. Χρόνια τώρα σωρεύεται κάτω από το μισόλογα και την ορθή πολιτική συμπεριφορά.

Εν τέλει δεν κατέβηκα.
Γιατί θεωρώ εντελώς παράλογο, θύτες κι θύματα να "αγωνίζονται" δίπλα-δίπλα.
Το θεωρώ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Με όλους αυτούς δεν έχουμε κοινά !
Αντιθέτως, είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ...

6 Φεβρουαρίου 2016, 22:08:22
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Εξόχως διδακτικό της γενικότερης νοοτροπίας που επικρατούσε κι επικρατει:
by Χρήστος Αλμπάνης:
Παράθεση
Ο κάτωθι διάλογος είναι αυθεντικός, και δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση.

Διαδραματίστηκε μόλις προχθές σε καφετέρια όταν σε μια συζήτηση εναντίων των......πολιτικών ,γενικώς, κάποιος ρώτησε το διπλανό του -Παντελή δεν δουλεύης σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ);
-Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου-κουρεύει μια πελάτισσα της εδώ δίπλα.
-Δουλεύει σε σπίτια;και αποδείξεις πως κόβει ρε συ;
-Δεν κόβει,αυτό έλειπε 12 ευρώ που χρεώνει το κούρεμα .Ούτε μπλοκ δε έχει.
-Και από ασφάλιση για σύνταξη τι κάνει;
-Την παίρνει εικονικά ένας κουμπάρος μας στο ξενοδοχείο τους έξι μήνες το χρόνο και τους υπόλοιπους μπαίνει στο ταμείο ανεργίας.Του δίνουμε μόνο τις εισφορές.
-Ωραία ,ειναι ειναι ασφαλισμένη ,θα έχει σύνταξη και παίρνετε και κάτι.
-Σιγά ,ούτε για την βενζίνης δεν φθάνουν αυτά που δίνει το ταμείο .
-Αλλά και σεις τρίτο αυτοκίνητο τι το θέλατε
-Το πήραμε ως τρίτεκνοι χωρίς εισφορά και πάει η κόρη μας στο σχολείο.
-Μπα έχει δίπλωμα;
-Όχι ,αλλά φέτος γίνεται 18 και θα της βγάλω
-Και με το αγροτικό ποιός κυκλοφορεί;
-Ο μεγάλος ο γιος μας ,αλλά προσέχει .
-Τι πράγμα;
-Δεν έχει πινακίδες ,δεν βγάλαμε.Ούτε ασφάλεια ,δεν συμφέρει.
Εξάλλου μόνο Σαββατοκύριακο το κινεί
-Για να πάει που;
-Στον κουμπάρο με το ξενοδοχείο ,δουλεύει στην ταβέρνα .
Λέω μήπως τον πάρει κι αυτόν σαν την μάνα του ,να έχει και ασφάλιση .
Πετάγεται και στο χωριό και βοηθάει τον αδελφό μου στα πρόβατα και στις ελιές .
Έχει καμιά εκατοστή πρόβατα νομίζω;
-Μπα ,καμιά 25αριά έμειναν .Αλλά επιδότηση παίρνει για 100
-Και ο έλεγχος δεν τον πιάνει;
-Οταν έχει μέτρημα του στέλνει ο γείτονας τα δικά του.
-Και με τις ελιές;
-Είχαμε 200 ρίζες ,αλλά οι μισές ξεράθηκαν
-Δεν ξαναφύτεψες ;
-Δεν συμφέρει .Με 2-3 ευρώ το κιλό το λάδι ,τα μισά τα παίρνουν οι Αλβανοί ,άσε λιπάσματα οργώματα .
Μια χαρά ειναι με την επιδότηση.
-Και λες ότι μας κοροϊδευουν οι πολιτικοί ρε Παντελή;Εσύ τι κάνεις;
-Σιγά τώρα ,αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια .
ΥΓ.Οποιος νομίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος .
Όλοι μαζί να αναφωνήσουμε
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε να διηγηθούμε αντίστοιχες ιστορίες με συμπολίτες μας.

15 Φεβρουαρίου 2016, 22:54:07
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αντιγράφω σχόλιο απ΄το capital, με στοιχεία των οποίων την ακρίβεια δεν μπορώ να επιβεβαιώσω.
Αν ισχύουν...
Παράθεση
Η Πορτογαλία εχει πληθυσμό 11εκ..Περιπου οσο η Ελλάδα.
Η Πορτογαλία εχει και αυτή υψηλό Δημοσιο χρέος. Καπου 135% ΑΕΠ.
Εχει  2.620.000 συνταξιουχους (2011). Περιπου οσο και εμείς.
Ως οικονομιες ΔΕΝ διαφερουμε πολύ από αυτη της Πορτογαλίας.

Να δουμε και τις διαφορές τώρα...
Η Πορτογαλία δινει 2.620.000 συντάξεις. ΜΙΑ συνταξη στον καθένα.
Εννοειται πως ΔΕΝ υπάρχουν εφαρπαξ..
Η ΜΕΣΗ συνταξη ΙΤομεα (μη αγροτικού)  στην Πορτογαλία ειναι 425Ευρώ...
Μεση αγροτική συνταξη στα 227,4Ευρώ.
Μεσο επίδομα αναπηριας στα 312Ευρώ
Μεση συνταξη στον ΔΤ στα 560Ευρώ.  (ολα στοιχεια 2011-2012)
Εθνικη συνταξη (υπερηλικων) στα 190Ευρώ

Kατωτατος μισθός στα 568Ευρώ (μικτα), Ελλάδα 684Ε
Υπολογισμενα σε 12μηνη βαση, εργασια 40ωρες/εβδομαδα

Η δαπάνη συνταξεων στην Πορτογαλία ειναι  8,5%ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα ειναι στο 18%ΑΕΠ.Βλέπει κανείς πως σε επίπεδο συνταξεων κινουμαστε-ΑΚΟΜΑ- 100%  υψηλότερα
ενώ στο Δημοσιο ειμαστε ακόμα και 150% πάνω από την Πορτογαλία.
Ενώ σε επιπεδο μισθών ΙΤ ειμαστε μόνο 20-30% υψηλότερα..

Δαπάνη συνταξεων στην Πορτογαλία 15.8δις
ΑΚΡΙΒΩΣ η μιση από την Ελλάδα.
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα πράγματα είναι απλά: δεν μπορούμε να ερημώνουμε την χώρα για να εξασφαλίσουμε τις τρελές συντάξεις ανθρώπων που ουδέποτε εργάστηκαν, πρώην αφισοκολλητών, γλυφτών, κομματόσκυλων κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Φεβρουαρίου 2016, 23:16:37 από kopritis »

26 Μαρτίου 2016, 01:34:22
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Συζήτηση σε Ομάδα Ελλήνων Μεταναστών στην Γερμανία σήμερα, ερωτά μια (max) 45άρα "έχω 5χιλιάδες τόσα ένσημα στην Ελλάδα, πόσα ακόμα ένσημα χρειάζονται από εργασία στην Γερμανία για να πάρω σύνταξη" και η απάντηση που πήρε:
"Στην Γερμανία σύνταξη παίρνεις βάσει ηλικίας, 68 οι άνδρες, 65 οι γυναίκες", τα ένσημα που έχεις μετράνε μόνο για το ποσό που θα σου καταλογιστεί !

Εκτοτε δεν ξαναρώτησε η κυρία, προφανώς δεν πήρε την απάντηση που περίμενε, κλασσική ελληνική νοοτροπία, με πόσα ένσημα να βγω στην σύνταξη...

Αυτά ισχύουν στην χώρα που είναι ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ μας, κι έχουν μερικοί το θράσος να μιλάμε για πετσόκομμα συντάξεων στην Ελλάδα, άτομα που βγήκαν στην σύνταξη 45 και 50 χρονών, άτομα που σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα εργάζονταν ακόμα...

8 Απριλίου 2016, 07:48:28
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από την σελίδα του Manos Matsaganis στο facebook:

Οι συντάξεις που εισπράττουν οι συνταξιούχοι έχουν πληρωθεί με το παραπάνω από τις εισφορές τους (και των εργοδοτών τους) όταν εργάζονταν; Έχουν δίκιο τα συνδικάτα που φωνάζουν ότι τους ληστέψανε τις εισφορές; Έχει δίκιο το ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματικές τις περικοπές; Και έχει δίκιο η κυβέρνηση που θέλει να προστατεύσει τις συντάξεις όσων πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη (μεταφέροντας το βάρος στους σημερινούς εργαζόμενους, και στα παιδιά τους);
Αναλύουμε το ιστορικό 4.599 ασφαλισμένων του ΙΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν το 2008, και συγκρίνουμε τις συντάξεις που λαμβάνουν (μετά τις περικοπές) με τις συντάξεις που θα λάμβαναν εάν είχαν επενδύσει τις εισφορές τους (και των εργοδοτών τους) με 2% ετήσια απόδοση πάνω από τον πληθωρισμό - δηλ. καλύτερη απόδοση από τα κρατικά ομόλογα (προ κουρέματος) και από τον δείκτη του ΧΑΑ.
Διαπιστώνουμε ότι παρά τις περικοπές, το 98,5% των συνταξιούχων του δείγματος εισπράττει περισσότερα από όσα συνεισέφερε. Σε διά βίου βάση, η αφανής επιχορήγηση φτάνει κατά μέσο όρο τις 63.600 ευρώ (σε τιμές 2015). Οι υψηλοσυνταξιούχοι και όσοι βγήκαν νωρίς στη σύνταξη ωφελούνται περισσότερο. Στις επικουρικές συντάξεις η επιχορήγηση είναι ακόμη υψηλότερη. Το ίδιο και στα άλλα ταμεία.

Δείτε περισσότερα εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2016, 09:24:22 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2016, 22:09:45
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
11/04/2016
Του Γιώργου Στρατόπουλου.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Απριλίου 2016, 23:23:34
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
26.04.2016

Τις πέντε αρχές που πρέπει να διέπουν το ασφαλιστικό σύστημα παρουσίασε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος μετά από πρόσκληση του Ποταμιού, τοποθετήθηκε στη διαδικασία ακρόασης των φορέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρόκειται για τις αρχές της ισότητας μεταξύ των ασφαλισμένων, της αναλογικότητας μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, της αναλογικότητας εισφορών και σύνταξης ασφαλισμένου, της διπλής αρχής βιωσιμότητας – ασφαλιστικού συστήματος και οικονομίας αλλά και την αρχή αλληλεγγύης των γενεών και όχι υποταγής των γενεών. Στην παρέμβαση του ο κ. Γιαννίτσης, αφού ευχαρίστησε την Κ.Ο του Ποταμιού για την πρόσκληση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009 αντιστοιχούσε στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και ότι αυτό το ποσοστό είναι 400% για τη σχέση ελλειμμάτων – ασφαλιστικού και αύξησης χρέους απ” το 2010 μέχρι το 2015». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύμπραξης περισσότερων δυνάμεων για την επίλυση του ασφαλιστικού.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Τάσος Γιαννίτσης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και τον βουλευτή Λάρισας, Κώστα Μπαργιώτα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Απριλίου 2016, 23:58:56
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην παρέμβαση του ο κ. Γιαννίτσης, αφού ευχαρίστησε την Κ.Ο του Ποταμιού για την πρόσκληση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009 αντιστοιχούσε στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και ότι αυτό το ποσοστό είναι 400% για τη σχέση ελλειμμάτων – ασφαλιστικού και αύξησης χρέους απ” το 2010 μέχρι το 2015».
Δλδ το χρέος δεν δημιουργήθηκε απ΄τις μίζες Άκη, εργολάβων, φαρμακάδων και λοιπών αλλά πήγε σε συντάξεις, μισθούς και επίδοματα ;
Βρε τι μαθαίνει κανείς.

Και εγώ που νόμιζα οτι ο λαός είναι "σοφός" και δεν ευθύνεται για τπτ.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απριλίου 2016, 00:51:32 από kopritis »

27 Απριλίου 2016, 11:09:02
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δλδ το χρέος δεν δημιουργήθηκε απ΄τις μίζες Άκη, εργολάβων, φαρμακάδων και λοιπών αλλά πήγε σε συντάξεις, μισθούς και επίδοματα ;
Βρε τι μαθαίνει κανείς....
   Ο κάθε ένας λέει ότι τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γιαννίτσης τη μισή επίμαχη περίοδο που περιγράφει (""πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009"") ήταν μέσα στα πράγματα αλλά τότε δεν ήταν τόσο λαλίστατος και σίγουρα δεν έκανε τίποτα παραπάνω:
""Υπήρξε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (2001-2004) και Υπουργός Εξωτερικών (2004). Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών""

27 Απριλίου 2016, 12:09:13
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
11/04/2016
Του Γιώργου Στρατόπουλου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Για το ασφαλιστικό σύστημα συνολικά ισχύουν αυτά σε γενικές γραμμές. Πόσα όμως απο τα 14 σημεία ισχύουν για το ΤΣΑΥ μεμονωμένα; Καλή αναλογία ασφαλισμένων συνταξιούχων, γενναιοδωρία πριν από την κρίση ψιλοϋπήρχε, ελλείμματα και κρατική χρηματοδότηση δεν είχε, κοινωνικές παροχές ελάχιστες (καμιά κατασκήνωση, άντε και η Στέγη Υγειονομικών), πρόωρες συντάξεις όχι ιδιαίτερα, ύπαρξη αποθεματικών που μειώθηκαν και με τα δομημένα και με το PSI. Ίσως αυξήθηκαν λίγο οι συνταξιούχοι (αναφέρει 30% το δημοσίευμα) τελευταία λόγω και της γήρανσης του πληθυσμού.
   Αυτό που είχε προνόμιο το ΤΣΑΥ είναι η κακοδιαχείριση (απο προέδρους κομματικά διορισμένους βέβαια) και το άχρηστο (σε υψηλή συχνότητα) προσωπικό.

27 Απριλίου 2016, 13:29:13
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Θα αναφέρω το εξής:
στο πρόσφατο συνέδριο του CDU στην χώρα που μας χρηματοδοτεί (Γερμανία), τέθηκε το θέμα αύξησης των συντάξεων, συμφωνήθηκε, αλλά συγχρόνως ζητήθηκε η αύξηση των ορίων ηλικίας στα... 70 χρόνια απ ΄τον δόκτωρα Σόϊμπλε !
Προς το παρόν απορρίφθηκε, αλλά απ΄την στιγμή που τέθηκε, όπως καταλαβαίνετε, θα υιοθετηθεί κάποια στιγμή.

Η μέση σύνταξη στην Γερμανία είναι 1,200€, και πιστέψτε με, με αυτά τα χρήματα διαβιείς οριακά στην Γερμανία.

Μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις με τα καθ'ημάς μόνοι σας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο κάθε ένας λέει ότι τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γιαννίτσης τη μισή επίμαχη περίοδο που περιγράφει (""πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009"") ήταν μέσα στα πράγματα αλλά τότε δεν ήταν τόσο λαλίστατος και σίγουρα δεν έκανε τίποτα παραπάνω:
""Υπήρξε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (2001-2004) και Υπουργός Εξωτερικών (2004). Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών""
Είναι άλλο θέμα ποιός λέει ό,τι λέει και άλλο θέμα αν αυτά που λέει είναι σωστά.
Θα σας έβαζα το άρθρο που παραθέσατε που τα εξηγεί πολύ απλοϊκά (αλλά τεκμηριωμένα). Είναι σαφές ότι το χρέος οφείλεται στην γενναιόδωρη δημοσιονομική πολιτική των κυβερνήσεων (2η Σημίτη και Καραμανλή), ουσιαστικά δλδ ισχύει το "μαζί τα φάγαμε" για τον μέσο ψηφοφόρο.
Αυτόν που έδινε 80-85% σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όσο αυτές τον τακτοποιούσαν (στο Δημόσιο, πρόωρες συντάξεις κτλ) και όταν αυτό σταμάτησε να γίνεται λόγω αδυναμίας δανεισμού της χώρας, θυμήθηκε ότι είναι "πουλημένοι" και άρχιζε να μουντζώνει την Βουλή και να ζητάει να καεί.
Συμπεριφορά κακομαθημένου κ@λοπαιδου.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Απριλίου 2016, 13:34:31 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
46830 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Μαΐου 2008, 12:30:04
από πρώτη & καλύτερη
1 Απαντήσεις
7929 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιουνίου 2013, 11:08:20
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
15512 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2010, 20:09:25
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
7072 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Αυγούστου 2011, 13:54:54
από alfie
0 Απαντήσεις
7307 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιανουαρίου 2020, 00:29:40
από Argirios Argiriou