Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Δεν τελειώσαμε με το ασφαλιστικό.

<< < (9/20) > >>

Argirios Argiriou:
26.04.2016

Τις πέντε αρχές που πρέπει να διέπουν το ασφαλιστικό σύστημα παρουσίασε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος μετά από πρόσκληση του Ποταμιού, τοποθετήθηκε στη διαδικασία ακρόασης των φορέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται στις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρόκειται για τις αρχές της ισότητας μεταξύ των ασφαλισμένων, της αναλογικότητας μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων, της αναλογικότητας εισφορών και σύνταξης ασφαλισμένου, της διπλής αρχής βιωσιμότητας – ασφαλιστικού συστήματος και οικονομίας αλλά και την αρχή αλληλεγγύης των γενεών και όχι υποταγής των γενεών. Στην παρέμβαση του ο κ. Γιαννίτσης, αφού ευχαρίστησε την Κ.Ο του Ποταμιού για την πρόσκληση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009 αντιστοιχούσε στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και ότι αυτό το ποσοστό είναι 400% για τη σχέση ελλειμμάτων – ασφαλιστικού και αύξησης χρέους απ” το 2010 μέχρι το 2015». Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύμπραξης περισσότερων δυνάμεων για την επίλυση του ασφαλιστικού.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο Τάσος Γιαννίτσης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και τον βουλευτή Λάρισας, Κώστα Μπαργιώτα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην παρέμβαση του ο κ. Γιαννίτσης, αφού ευχαρίστησε την Κ.Ο του Ποταμιού για την πρόσκληση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009 αντιστοιχούσε στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος και ότι αυτό το ποσοστό είναι 400% για τη σχέση ελλειμμάτων – ασφαλιστικού και αύξησης χρέους απ” το 2010 μέχρι το 2015».
--- Τέλος παράθεσης ---
Δλδ το χρέος δεν δημιουργήθηκε απ΄τις μίζες Άκη, εργολάβων, φαρμακάδων και λοιπών αλλά πήγε σε συντάξεις, μισθούς και επίδοματα ;
Βρε τι μαθαίνει κανείς.

Και εγώ που νόμιζα οτι ο λαός είναι "σοφός" και δεν ευθύνεται για τπτ.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔλδ το χρέος δεν δημιουργήθηκε απ΄τις μίζες Άκη, εργολάβων, φαρμακάδων και λοιπών αλλά πήγε σε συντάξεις, μισθούς και επίδοματα ;
Βρε τι μαθαίνει κανείς....

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ο κάθε ένας λέει ότι τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γιαννίτσης τη μισή επίμαχη περίοδο που περιγράφει (""πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009"") ήταν μέσα στα πράγματα αλλά τότε δεν ήταν τόσο λαλίστατος και σίγουρα δεν έκανε τίποτα παραπάνω:
""Υπήρξε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (2001-2004) και Υπουργός Εξωτερικών (2004). Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών""

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος11/04/2016
Του Γιώργου Στρατόπουλου.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
   Για το ασφαλιστικό σύστημα συνολικά ισχύουν αυτά σε γενικές γραμμές. Πόσα όμως απο τα 14 σημεία ισχύουν για το ΤΣΑΥ μεμονωμένα; Καλή αναλογία ασφαλισμένων συνταξιούχων, γενναιοδωρία πριν από την κρίση ψιλοϋπήρχε, ελλείμματα και κρατική χρηματοδότηση δεν είχε, κοινωνικές παροχές ελάχιστες (καμιά κατασκήνωση, άντε και η Στέγη Υγειονομικών), πρόωρες συντάξεις όχι ιδιαίτερα, ύπαρξη αποθεματικών που μειώθηκαν και με τα δομημένα και με το PSI. Ίσως αυξήθηκαν λίγο οι συνταξιούχοι (αναφέρει 30% το δημοσίευμα) τελευταία λόγω και της γήρανσης του πληθυσμού.
   Αυτό που είχε προνόμιο το ΤΣΑΥ είναι η κακοδιαχείριση (απο προέδρους κομματικά διορισμένους βέβαια) και το άχρηστο (σε υψηλή συχνότητα) προσωπικό.

Αρχίατρος:
Θα αναφέρω το εξής:
στο πρόσφατο συνέδριο του CDU στην χώρα που μας χρηματοδοτεί (Γερμανία), τέθηκε το θέμα αύξησης των συντάξεων, συμφωνήθηκε, αλλά συγχρόνως ζητήθηκε η αύξηση των ορίων ηλικίας στα... 70 χρόνια απ ΄τον δόκτωρα Σόϊμπλε !
Προς το παρόν απορρίφθηκε, αλλά απ΄την στιγμή που τέθηκε, όπως καταλαβαίνετε, θα υιοθετηθεί κάποια στιγμή.

Η μέση σύνταξη στην Γερμανία είναι 1,200€, και πιστέψτε με, με αυτά τα χρήματα διαβιείς οριακά στην Γερμανία.

Μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις με τα καθ'ημάς μόνοι σας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ κάθε ένας λέει ότι τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γιαννίτσης τη μισή επίμαχη περίοδο που περιγράφει (""πάνω από 80% του χρέους που δημιουργήθηκε μεταξύ 2000 και 2009"") ήταν μέσα στα πράγματα αλλά τότε δεν ήταν τόσο λαλίστατος και σίγουρα δεν έκανε τίποτα παραπάνω:
""Υπήρξε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (2001-2004) και Υπουργός Εξωτερικών (2004). Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών""

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι άλλο θέμα ποιός λέει ό,τι λέει και άλλο θέμα αν αυτά που λέει είναι σωστά.
Θα σας έβαζα το άρθρο που παραθέσατε που τα εξηγεί πολύ απλοϊκά (αλλά τεκμηριωμένα). Είναι σαφές ότι το χρέος οφείλεται στην γενναιόδωρη δημοσιονομική πολιτική των κυβερνήσεων (2η Σημίτη και Καραμανλή), ουσιαστικά δλδ ισχύει το "μαζί τα φάγαμε" για τον μέσο ψηφοφόρο.
Αυτόν που έδινε 80-85% σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όσο αυτές τον τακτοποιούσαν (στο Δημόσιο, πρόωρες συντάξεις κτλ) και όταν αυτό σταμάτησε να γίνεται λόγω αδυναμίας δανεισμού της χώρας, θυμήθηκε ότι είναι "πουλημένοι" και άρχιζε να μουντζώνει την Βουλή και να ζητάει να καεί.
Συμπεριφορά κακομαθημένου κ@λοπαιδου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση