Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Δεν τελειώσαμε με το ασφαλιστικό.

<< < (16/20) > >>

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος28/05/2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
Όσοι ΔΥ και συνταξιούχοι ψηφίσουν ΝΔ στις εθνικές εκλογές, θα το μετανιώσουν πολύ σύντομα...

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌσοι ΔΥ και συνταξιούχοι ψηφίσουν ΝΔ στις εθνικές εκλογές, θα το μετανιώσουν πολύ σύντομα...

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα αυτή ακριβώς την απειλή απέρριψε ο κόσμος.
Στις κοινωνικές ομάδες που αναφέρεστε δεν επικράτησε ο κυβερνητικός λόγος ,παρά μόνο στους ανέργους. Σχεδόν 10 χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, το δίλλημα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, η πολιτική αθρόων επιδομάτων προς τους μη έχοντες και η υψηλότατη φορολόγηση των υπολοίπων, έχουν κουράσει.
Με ανεργία στο 18% ακόμα, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας υποαπασχολούνται, το μέλλον μόνο εύκολο δεν προδιαγράφεται. Έχουν γίνει και πολλά σωστά βήματα (μείωση ΦΠΑ κ.α). Όποιος πείσει ότι θα επιφέρει περισσότερα στην κατεύθυνση της πραγματικής οικονομικής αναπτυξης, θα πάρει την ευκαιρία του....

Argirios Argiriou:
23/08/2019
Του Γιώργου Στρατόπουλου.

...............
Το σημαντικό ερώτημα δεν είναι γιατί μπαίνει πλαφόν, αλλά γιατί το πλαφόν είναι τόσο υψηλό.
...........................

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Και κάποια σχόλια στο παρακάτω κείμενο συναδέλφου σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 07/12/2019:

Παράλληλα πχ με την μείωση της αντιστοιχίας συνταξιούχων/εργαζομένων έχουμε και την αύξηση κόστους των αναγκών ανά ασφαλισμένο για καταστάσεις και νοσήματα που σε παλαιότερες δεκαετίες δεν υπήρχαν λόγω του επιπέδου εξέλιξης της Ιατρικής. Αυτά πολλές φορές καταβάλλει ο ίδιος ο δικαιούχος που είναι ήδη σε αρνητικό πρόσημο αποταμίευσης αυξάνοντας την πολιτική πίεση για παροχές. Είναι ένας φαύλος κύκλος ασχέτως από ποιά πλευρά το βλέπουμε. Το σκεπτικό και η ανάλυση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς όπως για το αν μπορούμε να έχουμε μια οργανωμένη και βιώσιμη ΠΦΥ και για αυτό το θέτω υπόψιν όλων μας.

"Ενώ το 1960 αντιστοιχούσαν 10 εργαζόμενοι σε κάθε 1 Έλληνα συνταξιούχο 65+, σήμερα αντιστοιχούν 3 προς 1. Εν τω μεταξύ το ¼ των σημερινών συνταξιούχων είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττει το 29% της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Το 2050 το ποσοστό των 65+ που σήμερα αποτελούν το 25% του πληθυσμού θα έχει φτάσει το 42% του πληθυσμού." [...] "η αποταμίευση ενός μέσου νοικοκυριού έφτανε ακόμη και το 8%-10% του εισοδήματος. Σήμερα το ποσοστό αυτό σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΟΒΕ είναι στο -3% που σημαίνει ότι το μέσο νοικοκυριό καταναλώνει περισσότερο από ό,τι έχει διαθέσιμο."

Αντιγράφω και την παράγραφο του παρακάτω άρθρου που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση:

Έχουμε, μαζί με την Ιταλία, τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές στην Ευρώπη αλλά και τις υψηλότερες κρατικές συνταξιοδοτικές δαπάνες, με αποτέλεσμα να πιέζεται εκτός από την αγορά εργασίας και ο κρατικός προϋπολογισμός.

02/12/2019
Ρεπορτάζ: Ελένη Πετροπούλου, Χριστίνα Μωράκη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Και άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο:

06/12/2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση