ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Γαστροπροστασία / Η2-Ανταγωνιστές vs "Πραζόλες" κ.α...

(1/1)

anasm:

Γειά χαρά..
Η Γαστροπροστασία, σίγουρα, είναι μεγάλο και συνηθέστατο κομμάτι,
που παίζει σε μεγάλο φάσμα Παθήσεων και αντίστοιχων Σχημάτων Φαρμακευτικής αγωγής.
Με βάση την εμπειρία σας,
*)Οι Η2-Ανταγωνιστές δεν θα 'πρεπε να είναι τα φάρμακα
"πρώτης γραμμής"??
Το λέω γιατί δεν είναι λίγες οι φορές, που ο κόσμος, φοβάται το Zantac και παίρνει αφειδώς Losec..

*)Η Χορήγησή τους σε σχέση με το φαγητό??...
Για παράδειγμα, οι "Πραζόλες", αν δεν κάνω λάθος, συστήνονται πριν το φαγητό..
Όμως έτσι, σε συνδυασμό και με τις "συνήθειες" του μέσου ασθενή,
δεν υπάρχει πιθανό ενδεχόμενο δραστικής μείωσης της έκκρισης οξέος, με αποτέλεσμα έντονες ενοχλήσεις Δυσπεψίας??.. ??? ???

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γειά χαρά..
που παίζει σε μεγάλο φάσμα Παθήσεων και αντίστοιχων Σχημάτων Φαρμακευτικής αγωγής.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό που με τρελλαίνει πιο πολυ σε σένα βρε ANASM είναι οι εισαγωγές των ερωτήσεών σου....Σα να επίκειται ομιλία....Γουστάρω....KEEP ASKING,TRUTH IS OUT THERE!!!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓειά χαρά..
.................................

--- Τέλος παράθεσης ---

Αγαπητέ anasm η γαστροπροστασία "παίζει" σε πολύ μεγαλύτερο φάσμα απ' αυτό που αναφέρεις!  ;)

Για προστασία από ΜΣΑΦ οι ουσίες που έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν τεκμηριωμένα (τυχαίο; δε νομίζω) είναι οι PPI και οι προσταγλανδίνες (οι τελευταίες δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ)

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό που με τρελλαίνει πιο πολυ σε σένα βρε ANASM είναι οι εισαγωγές των ερωτήσεών σου....Σα να επίκειται ομιλία....Γουστάρω....KEEP ASKING,TRUTH IS OUT THERE!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Αχ, βαχ!!
Μάλλον είμαι σε χρόνια φάση παλιμπαιδισμού,
και ακολουθώ πρότυπα "σχολικής έκθεσης"...
Θα το κουβεντιάσω με τον Ψυχίατρό μου, στο πρώτο ρεπό που θα πάρω από το βαπόρι... :D :D :D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓειά χαρά..
.................................

--- Τέλος παράθεσης ---

Αγαπητέ anasm η γαστροπροστασία "παίζει" σε πολύ μεγαλύτερο φάσμα απ' αυτό που αναφέρεις!  ;)

Για προστασία από ΜΣΑΦ οι ουσίες που έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν τεκμηριωμένα (τυχαίο; δε νομίζω) είναι οι PPI και οι προσταγλανδίνες (οι τελευταίες δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ)

--- Τέλος παράθεσης ---

Ευχαριστώ πολύ.. :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση