Γενικά > Νομικά θέματα
Ιατρικοί Σύλλογοι και οι Απόψεις τους για την Συνταγογράφηση των Γ.Γ.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςόσο για την διπολική διαταραχή, νομίζω ότι το λίθιο θα ήταν μια καλύτερη λύση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ για το λίθιο - είναι εξάλλου η πιο δοκιμασμένη και σίγουρη αγωγή στη διπολική διαταραχή. Επειδή όμως πρέπει να μετρώνται τα επίπεδά του ώστε να καθορίζεται η βέλτιστη δοσολογία του και επειδή επίσης μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της θυρεοειδικής λειτουργίας (κυρίως υποθυρεοειδισμό) και νεφρογενή άποιο διαβήτη, απευθύνεται σε ασθενείς που είναι διατεθειμένοι να συνεργάζονται με το γιατρό τους και να ελέγχονται τακτικά υπό την καθοδήγησή του.
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδος... και φυσικά μια πολύ ωραία και πραγματική ταινία είναι το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
... κι ένα πολύ ωραίο βιβλίο είναι αυτό της καθηγήτριας κλινικής ψυχολογίας K. Jamison "An unquiet mind" (έχει μεταφραστεί στα ελληνικά με τον τίτλο "ένα ανήσυχο μυαλό") που πάσχει η ίδια από μανιοκατάθλιψη (προτιμά τον κλασσικό όρο σε σχέση με το "διπολική διαταραχή").
psychochick:
αΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
όσο για την διπολική διαταραχή, νομίζω ότι το λίθιο θα ήταν μια καλύτερη λύση... και φυσικά μια πολύ ωραία και πραγματική ταινία είναι το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Το λίθιο είχει φανατικούς πολέμιους, όσο και φανατικούς υποστηρικτές ανάμεσα στην κατηγορία των ασθενών. Η Kay Redfield- Jamison που αναφέρει κάποιος σε άλλο μήνυμα ανήκει στους υποστηρικτές και μάλιστα έχει δηλώσει ότι και η ίδια το χρησιμοποιεί στον εαυτό της, παρά τις σοβαρές του παρενέργεις.
Είναι από τα φτηνότερα και πολύ αποτελεσματικά φάρμακα, αλλά δε θα το έπαιρνα ούτε-με-σφαίρες.
Πολλοί ασθενείς έχουν αναγκαστεί να το διακόψουν λόγω σοβαρότατων παρενεργειών που εμφάνισαν, και αφού τους προξένησε ανεπανόρθωτες βλάβες.
Προτιμώ να αποφύγω την παχυσαρκία και τις βλάβες στο θυρεοειδή και στα νεφρά, και προτιμώ να μείνω με τα συμπτώματα- για την ακρίβεια, το γεγονός ότι είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της μανίας παρά της κατάθλιψης είναι άλλο ένα μεγάλο μειονέκτημα, αφού προτιμώ να είμαι σε μανία παρά σε κατάθλιψη.
Θα προτιμούσα να αυτοκτονήσω παρά να πάρω λίθιο- και θα μπορούσα να τα κάνω και τα δύο ταυτόχρονα, αυτοκτονώντας με λίθιο! (σ'αυτή την πρόταση δε σοβαρολογώ, παρακαλώ μη μου στείλετε την αστυνομία!)
D-Michalis:
'Έχω την εντύπωση ότι οι κανόνες του φόρουμ δεν επιτρέπουν συζητήσεις με άτομα που έχουν ένα ιατρικό πρόβλημα για το πώς θα πρέπει να είναι η θεραπευτική προσέγγιση του προβλήματός του, αλλά να προτρέπεται να απευθυνθεί στο γιατρό του και να συζητήσει με ανοιχτά χαρτιά μαζί του.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή Είσοδος'Έχω την εντύπωση ότι οι κανόνες του φόρουμ δεν επιτρέπουν συζητήσεις με άτομα που έχουν ένα ιατρικό πρόβλημα για το πώς θα πρέπει να είναι η θεραπευτική προσέγγιση του προβλήματός του, αλλά να προτρέπεται να απευθυνθεί στο γιατρό του και να συζητήσει με ανοιχτά χαρτιά μαζί του.
--- Τέλος παράθεσης ---
Παγίδα έβαλα γιατί εάν έλεγα ότι οι ασθενείς κάνουν του κεφαλιού τους με χρέωση του ταμείο θα μου λέγαν ότι έχω άδικο.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςαΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
όσο για την διπολική διαταραχή, νομίζω ότι το λίθιο θα ήταν μια καλύτερη λύση... και φυσικά μια πολύ ωραία και πραγματική ταινία είναι το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Το λίθιο είχει φανατικούς πολέμιους, όσο και φανατικούς υποστηρικτές ανάμεσα στην κατηγορία των ασθενών. Η Kay Redfield- Jamison που αναφέρει κάποιος σε άλλο μήνυμα ανήκει στους υποστηρικτές και μάλιστα έχει δηλώσει ότι και η ίδια το χρησιμοποιεί στον εαυτό της, παρά τις σοβαρές του παρενέργεις.
Είναι από τα φτηνότερα και πολύ αποτελεσματικά φάρμακα, αλλά δε θα το έπαιρνα ούτε-με-σφαίρες.
Πολλοί ασθενείς έχουν αναγκαστεί να το διακόψουν λόγω σοβαρότατων παρενεργειών που εμφάνισαν, και αφού τους προξένησε ανεπανόρθωτες βλάβες.
Προτιμώ να αποφύγω την παχυσαρκία και τις βλάβες στο θυρεοειδή και στα νεφρά, και προτιμώ να μείνω με τα συμπτώματα- για την ακρίβεια, το γεγονός ότι είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της μανίας παρά της κατάθλιψης είναι άλλο ένα μεγάλο μειονέκτημα, αφού προτιμώ να είμαι σε μανία παρά σε κατάθλιψη.
Θα προτιμούσα να αυτοκτονήσω παρά να πάρω λίθιο- και θα μπορούσα να τα κάνω και τα δύο ταυτόχρονα, αυτοκτονώντας με λίθιο! (σ'αυτή την πρόταση δε σοβαρολογώ, παρακαλώ μη μου στείλετε την αστυνομία!)
--- Τέλος παράθεσης ---
Λοιπόν, το γούστο και η ιδιοτροπία πληρώνεται. Μαζί και τα φάρμακα που απαιτούνται. Και δεν πρέπει να είναι κερασμένα από το ασφαλιστικό μας ταμείο.
Συνεπώς επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τον τίτλο του τόπικ:
Ο συνταγογράφος αποκλειστικά υπεύθυνος για ορθή και σύννομη συνταγογράφηση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση