Γενικά > Νομικά θέματα
Ιατρικοί Σύλλογοι και οι Απόψεις τους για την Συνταγογράφηση των Γ.Γ.
tasath:
Σεβαστό. Απλά ο IMS είναι εκείνος που μετράει τις πωλήσεις φαρμάκων στη χώρα μας (λιανική πώληση, τόσο σε τεμάχια όσο και σε αξία).
Οι φαρμακευτικές εταιρείες από αυτόν αντλούν τελικά τα στοιχεία πωλήσεών τους...
ΔΟΥΒΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:
τα οποια πολλες φορες ειναι λανθασμενα
tasath:
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω και θα σου πω το λόγο.
Αυτό τον καιρό φτιάχνω ένα σύστημα για μια γνωστή φαρμακευτική εταιρεία που παρακολουθεί τις πωλήσεις των προϊόντων της και τους στόχους.
(δεν σου γράφω με ποιο τρόπο και δείκτες παρακολουθεί τους γιατρούς και τις επισκέψεις των ιατρικών επισκεπτών, γιατί θα θεωρηθώ προβοκάτορας :) )
Στο σύστημα αυτό, τα στοιχεία του IMS θεωρούνται θεμελειώδη. Στο κάτω-κάτω, κάθε εταιρεία πληρώνει για αυτά ένα σεβαστό ποσό.
Συνεπώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι αγνοούν τυχόν ανακρίβειες, μιας και πάνω εκεί βασίζεται εν μέρει η πολιτική τους.
Και από τα νούμερα που όλοι ξέρουμε, δεν τουε βγήκε σε κακό...
Περιθωριακός:
Aνακοινωση (τραβηγμα αυτιου) προς τους Γ.Ι. Κοζανης. Την αποψη σας παρακαλω ωστε να αναρτηθει μια τεκμηριωμενη απαντηση που θα αποκαθιστα το κυρος της ειδικοτητος μας. Παρεπιπτοντως, μου εχει τυχει (2-3 φορες) να ξεκιναω μια αντιυπερτασικη αγωγη και να μου ερχεται απο ΚΔ αλλαγμενο το σκευασμα (ιδια δραστικη)!
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςAνακοινωση (τραβηγμα αυτιου) προς τους Γ.Ι. Κοζανης. Την αποψη σας παρακαλω ωστε να αναρτηθει μια τεκμηριωμενη απαντηση που θα αποκαθιστα το κυρος της ειδικοτητος μας. Παρεπιπτοντως, μου εχει τυχει (2-3 φορες) να ξεκιναω μια αντιυπερτασικη αγωγη και να μου ερχεται απο ΚΔ αλλαγμενο το σκευασμα (ιδια δραστικη)!
--- Τέλος παράθεσης ---
Να δούμε ποιος θα μας προφυλάξει και από την αντιποίηση που κάνουν πολλοί ειδικοί, της ίδιας τους της ειδικότητας.
Π.χ. κάποιων Πνευμονολόγων που συστηματικά δίνουν Spiriva (φάρμακο για την ΧΑΠ) σε ασθενείς που δεν κάπνισαν ποτέ και που ούτε καν υπήρξαν παθητικοί καπνιστές.
Ή κάποιων Καρδιολόγων που συστηματικά γράφουν σε όλους τους ασθενείς που παίρνουν αντιυπερτασικά, ότι έχουν και βαλβιδοπάθεια για να τα παίρνουν με 10%
Ή κάποιων Δερματολόγων που ξεκινούν θεραπεία με κρέμα Elidel (αξίας, μετά τις τελευταίες μειώσεις, 58 ευρώ/εμβαλάγιο) για εύκολα εκζέματα (που εκ των υστέρων βλέπω να γίνονται καλά με μαλακτική αλοιφούλα και επάλειψη για μερικές εβδομάδες με ένα ήπιο κορτικοστεροειδές των πέντε ευρώ).
Ή κάποιων Νευρολόγων που ξεκινούν από την πρώτη στιγμή, αντιαννοική αγωγή με διπλό συνδυασμό αντιαννοικών φαρμάκων (π.χ. Aricept και Ebixa μαζί, συνολικής αξίας 135 ευρώ/μήνα) παρόλο που οι διεθνείς οδηγίες συνηγορούν για το αντίθετο, και μάλιστα σε ασθενείς οι οποίοι μου υπενθυμίζουν την ώρα που συνταγογραφώ να μην ξεχάσω το 0%..
κτλ
Ξέρετε με πόσους ασθενείς έγινα κακός, γιατί τους είπα να πάνε πίσω στον “ειδικό” που τους ξεκίνησε τέτοιες θεραπείες, για να τους τις συνταγογραφήσει αυτός;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση