Γενικά > Νομικά θέματα
Ιατρικοί Σύλλογοι και οι Απόψεις τους για την Συνταγογράφηση των Γ.Γ.
Περιθωριακός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Quiz: Τι ειδικότητα έχει ο (μαχητικότατος εν συνόλω) Πρόεδρος του Ι.Σ. Κοζάνης;
--- Τέλος παράθεσης ---
..... επειδη ειναι δυσκολο να το μαντεψετε θα το πω. Καρδιολογος (ιδιωτης). Βασιλακοπουλος.
Επισης πληροφορηθηκα εχθες απο συναδελφο οτι ο αντιπροεδρος του Ι.Σ.Κοζανης, παραιτηθηκε λογω διαφωνιας του με την γελοία ανακοινωση (αν εγινε ετσι, προς τιμη του..)
anastasios theodoridis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣημερα ακουσα απο συναδελφους οτι ο ιατρικος συλλογος Κοζανης θα δημοσιευσει την Τεταρτη τα ονοματα των Γενικων Ιατρων που ''τολμησαν'' να αλλαξουν αγωγη ειδικων!! :o
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα μπορούσα να φανταστώ τα δύο πρώτα που θα φιγουράρουν στη λίστα.
Ο Γενικός Ιατρός έχει κάθε δικαίωμα να συνταγογραφεί οποιοδήποτε φάρμακο κρίνει πως χρίζει ο ασθενής του....όταν και μόνο όταν αυτόν τον ασθενή τον εξετάζει.
Όσο έκανα αγροτικό στο Π.Ι. Πτολεμαΐδας δεν καταλάβαινα γιατί οι ασφαλισμένοι από τα χωριά της γύρω περιοχής κατέβαιναν στην Πτολεμαΐδα για να γράψουν τα φάρμακά τους και δεν τα έγραφαν στον Γ.Ι. που εξυπηρετούσε τα χωριά τους. "Γιατρέ γράψε μου σε παρακαλώ τα φάρμακα, ο γιατρός μας τα αλλάζει".
Το ότι συνταγογραφούσε μέσα στα φαρμακεία των χωριών.....δε νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.
Κάποτε αρνήθηκα να αντιγράψω κλοπιδογρέλη που έγραψε σε ιατρική γνωμάτευση καρδιολόγος από το Μαμάτσειο ο οποίος άλλαξε το γνωστό Plavix. Εγώ συνταγογράφησα και πάλι το Plavix (είχε γνωμάτευση από άλλο καρδιολόγο ιδιώτη) και όταν πήγε στο φαρμακείο και αντιλήφθηκε ότι δεν συνταγογράφησα τη κλοπιδογρέλη που ήθελε έκανε φασαρία. Με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος από το Μαμάτσειο να μου κάνει παρατήρηση στον μικρό αγροτικούλη που τόλμησε να αλλάξει το φάρμακο που έδινε ο ίδιος.
"Γιατρέ, δεν έγινα διευθυντής εγώ για να μου αλλάζεις εσύ που τώρα ξεκινάς την καριέρα σου το φάρμακο".
Οπότε έλαβε την απάντησή του " Κύριε Διευθυντά, εγώ συνταγογράφησα το Plavix και έγραψα και μία ιατρική γνωμάτευση για τα επόμενα 2 χρόνια να λαμβάνει το Plavix, θα σας παρακαλέσω τα επόμενα 2 χρόνια να αντιγράφεται βάσει της δικής μου γνωμάτευσης γιατί εγώ γραμματέας δικός σας δε σκέφτομαι να γίνω".
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπισης πληροφορηθηκα εχθες απο συναδελφο οτι ο αντιπροεδρος του Ι.Σ.Κοζανης, παραιτηθηκε λογω διαφωνιας του με την γελοία ανακοινωση (αν εγινε ετσι, προς τιμη του..)
--- Τέλος παράθεσης ---
ο κύριος Δούκας παραμένει Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, δεν παραιτήθηκε και διαψεύδει τις πληροφορίες.
Περιθωριακός:
Εγγραφή ή Είσοδος
ο κύριος Δούκας παραμένει Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, δεν παραιτήθηκε και διαψεύδει τις πληροφορίες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εχεις δικιο συναδελφε. Αναφερομουν στον κ. Αγγελοπουλο (ουρολογος του Μαματσειου) ο οποιος ειναι μελος (και οχι αντιπροεδρος οπως λανθασμενα μου μετεφεραν) του ΔΣ του συλλογου.
Όμηρος:
.
pako:
Είναι γεμάτη με τόσες μακακίες αυτή η ανακοίνωση (λέει και κάποια σωστά πράγματα) που δεν αξίζει κανένα σχόλιο. Να μου πουν παρεπιπτόντως οι φωστήρες του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης τι έπρεπε να πω σε ειδικό Αθηναίο καρδιολόγο που ξαναξεκίνησε κλοπιδογρέλη μαζί με salospir σε καρδιοπαθή με stent προ ετών μονό και μόνο για να του βάλει το αγαπημένο του φασόν αλλάζοντας του παράλληλα γνωστή ατορβαστατίνη των 20 σε φασόν - της ίδιας εταιρείας εννοείται - σιμβαστατίνη των 40. Αλλά είπαμε, έχουμε εκπαιδευτεί για βραχύ χρονικό διάστημα, τί να ξέρουμε εμείς μπροστά σε αυτά τα πολυεκπαιδευμένα "τέρατα" της ιατρικής! Ελπίζω οι συνάδελφοι της Κοζάνης να ξεφωνίσουν τον πρόεδρό τους (χωρίς με αυτά να θέλω να ξεπλύνω τις δικιές μας αμαρτίες σαν ειδικότητα...)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση