Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το θέμα αυτό ξεκίνησε 18 Απριλίου 2008.
Αν το διαβάσει κάποιος από την αρχή θα δει ότι περιγράφεται κυριολεκτικά η άνοδος και η πτώση.
Είμαστε πλέον, σε επίπεδα βασικών μισθών, λίγο πιο κάτω από το 2008.
Ο αναγνώστης μάλλον θα μειδιάσει βλέποντας διαφωνίες για το ύψος των δώρων και των επιδομάτων.
Σήμερα, έχοντας λάβει οι περισσότεροι τις αναλύσεις αποδοχών για τον Ιανουάριο 2012 προσπαθούμε να συνέλθουμε από το σοκ.
Απορία:
Θα επιστρέψουμε σε δόσεις μέσα στο 2013 τα "παραπάνω" ποσά που λάβαμε από τον Αύγουστο 2012 λόγω της αναδρομικότητας των περικοπών.
Για τις αποδοχές του 2012 θα φορολογηθούμε για τα ποσά που θα επιστρέψουμε; Με την "δικαιολογία" ότι θα φορολογηθούμε λιγότερο το 2013 αφού θα αφαιρεθούν από τις αποδοχές του συγκεκριμένου έτους;
ippocrate:
Χτές στην ανάλυση λογαριασμού της τράπεζας είδα οτι έλαβα για μισθοδοσία ιανουαρίου 605Ε(15ήμερο).Ειμαι επιμ.β 2χρόνια και 7 μήνες σε Κ.Υ.Ξέρει κανείς αν εχουν γίνει κρατήσεις για τις αναδρομικές περικοπές απο τον Αύγουστο ?Ξέρει κανείς πότε λαμβάναμε αυτά τα χρήματα?{πχ το 2005?)
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Οι κρατήσεις ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο, αφορούν τα "παραπάνω" ποσά που λάβαμε από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2012, θα γίνουν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από το "οφειλόμενο" ποσό. Αν είναι μικρό είναι 3-4 δόσεις στα μεγαλύτερα φτάνουν 9-10 δόσεις νομίζω.
Αν ρωτήσεις στο γραφείο μισθοδοσίας θα σου πουν για πόσους μήνες θα επιστρέφεις τα "οφειλόμενα" και πως θα διαμορφωθούν οι αποδοχές σου μετά το πέρας των δόσεων. Αν φυσικά δεν μεσολαβήσει κανένα νέο μεσοπρόθεσμο.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧτές στην ανάλυση λογαριασμού της τράπεζας είδα οτι έλαβα για μισθοδοσία ιανουαρίου 605Ε(15ήμερο).Ειμαι επιμ.β 2χρόνια και 7 μήνες σε Κ.Υ
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εγώ με τις ίδιες προδιαγραφές πήρα ακόμη μικρότερο 15ήμερο.
Πρέπει όμως να προσμετρήθηκαν και οι 2 μέρες απεργίας που έκανα.
Σε μας η αναδρομική παρακράτηση θα κατανεμηθεί σε 12 δεκαπενθήμερα.
Ίσως είναι καλύτερα που ξεφουσκώνουν οι ψευδώς (ούτως ή άλλως) "υψηλές" αποδοχές μας, αφού θα πληρώσουμε λιγότερο φόρο. Μάλιστα, ίσως μας πιάσει και κανένα μέτρο κοινωνικής/επιδοματικής πολιτικής, όπως να τρώμε σε στρατόπεδα, επίδομα θέρμανσης, κουπόνια για κοινωνικό τουρισμό κ.α.
ΑΡΗΣ:
Η μείωση των αποδοχών του 15/θημέρου οφείλεται στον καινούριο τρόπο υπολογισμού των μισθών μετά τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Η αναδρομική παρακράτηση από 1/8 θα γίνει αφού ολοκληρωθούν οι μισθολογικές αναβαθμίσεις και η επαναχορήγηση της προσαύξησης του χρονοεπιδόματος, ώστε να συμψηφιστούν
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση