Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

oργανωση Π.Ι

<< < (2/2)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συμφωνώ με τα παραπάνω αν και μου κάνουν εντύπωση τα greeklish από σχετικά παλιό μέλος του φόρουμ.
Θα ήθελα από το συνάδελφο Αχιλλέα να μας περιγράψει τι ισχύει μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο Π.Ι. και τι έχει εκείνος στο μυαλό του να κάνει.
Σίγουρα πρέπει να υπάρχει εξοπλισμός και υλικά για αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών από εκεί και πέρα επιπλέον υλικά και εξοπλισμός εξαρτάται από πολλά άλλα.
- Π.χ. το απόγευμα και τις αργίες το ιατρείο καλύπτει έκτακτα περιστατικά; (αν όχι, έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο ο ίδιος στα πλαίσια εφημερίας ή εκτός εφημερίας; )
- Απόσταση (χρονική κυρίως) από Κ.Υ. ή/και νοσοκομείο;
- Υπάρχουν ιδιώτες γιατροί στην ίδια πόλη/χωριό;

Αχιλλέας.Κ:
Π.Ι Βαμβακους:1.κτιριιακες υποδομες(4 χωροι για στεγαση ιατρειων ή νοσηλειας,μεγαλος χωρος αναμονης,2 τουαλετες,1 αποθηκη)2.ξενοδοχειακος εξοπλισμος(15-20 καρεκλες στην αιθουσα αναμονης,δυο γραφεια)3.ιατροτεχνολογικος εξοπλισμος(ενα πιεσομετρο υδραργυρικο,μια πτυσσομενη εξεταστικη κλινη,μια μικρη ντουλαπα με 5-6 φαρμακα κυριολεκτικα)Επισης στα 4 μικρα κοινοτικα ιατρεια που υπαγονται στο Π.Ι Βαμβακους απο μια εξεταστικη κλινη + ενα γραφειο στο καθενα.Πληθυσμος ευθυνης 3200 κατοικοι,αποσταση απο το Κ.Υ Φαρσαλων 10 km(10 min),αποσταση απο νοσοκομειο ευθυνης 42 km(45 min),ιδιωτες στην περιοχη ευθυνης μου δεν υπαρχουν.Το ιατρειο δεν χρησιμοποιειται ως εφημερειο.Νομιζω οτι οπωςδηποτε πρεπει να οργανωσω ενα χωρο βραχειας νοσηλειας και ιατρικων πραξεων "με βασικο εξοπλισμο" δηλαδη μια κλινη,οξυγονο,καρδιογραφος,ντουλαπια για αποθηκευση υλικου ,παγκος .Ως αναφορα τι εχω στο μυαλο μου να κανω γενικοτερα....ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ....  ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ  θελω να κανω (καρτα υγειας,προληψη και διαχειρηση χρονιων νοσηματων)αυτα που πρεπει να κανουμε δηλαδη ως γενικοι ιατροι.Ως αναφορα τη λειτουργια του ιατρειου εχω σκοπο να αφιερωσω οσο χρονο χρειαστει για να "φακελωσω" και να γνωστωποιησω τη σημαινει πρωτοβαθμια και ποιο το οφελος για τον τοπικο πληθυσμο.
Αποφασισα να ποσταρω τον προβληματισμο και το αγχος μου λογω αποθαρρυντικων μηνυματων που ελαβα απο συναδελφους που απο διετιας περιμενουν ακομη τον καρδιογραφο...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση