Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Μια γνωμάτευση από καρδιολόγο...

<< < (4/32) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Τροποποιώ την γνωμάτευση και αφαιρώ κάποια πράγματα. Η ψηφοφορία μηδενίζεται και είναι ξανά στην διάθεση σας να ψηφίσετε με την γνωμάτευση που αντί της αρχικής είναι η παρακάτω:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Με την παρούσα βεβαιώνεται ότι εξετάστηκε σήμερα κλινικά, ΗΚΓκά, και υπερηχοαρδιογραφικά ο ΧΥ. Από την εξέταση αυτή προέκυψε δυσμορφία του θωρακικού τοιχώματος του τύπου του πιθοειδούς θώρακος. Από το ΗΚΓμα διεπιστώθηκαν σποραδικές μονήρεις κοιλιακές έκτακτες συστολές. Από το τρίπλεξ καρδιάς, όχι κάτι το αξιοσημείωτο.

Η παρούσα χορηγείται προκειμένου ο εν λόγω να την χρησιμοποιήσει για εγγραφή στη γυμναστική.

Ξεχάστε το περιστατικό που συνέβει στην πραγματικότητα, δεν είναι στόχος μου να το αναπαράγω. Εκπαιδευτική για όλους μας είναι αυτή η διαδικασία και τελειώνει με την συμμετοχή σας σε αυτή την ψηφοφορία.

Argirios Argiriou:
Στην περίπτωση αυτή εγώ δεν θα υπέγραφα τίποτε ως Γενικός Ιατρός.
Θα έλεγα στον Ασθενή ότι είναι στην αρμοδιότητα οποιουδήποτε Καρδιολόγου επιλέξει ο Ασθενής και η οικογένειά του Ασθενούς, να υπογράψει (ο Καρδιολόγος) τα όποια χαρτιά χρειάζονται αν το κρίνει σκόπιμο.

EzeΤΡΟΛ:
Για σχολικό αθλητισμό, θα ζητούσα να μου φέρουν το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή, θα συμπλήρωνα "Π" σε όλα τα πεδία, και θα κύκλωνα και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Για εξωσχολικό αθλητισμό, δεν θα έδινα πιστοποιητικό. Είναι το ίδιο σαν να ζητάει κάποιος (μη μαθητής) από την καθηγήτρια αγγλικών του δημοσίου σχολείου, να του μάθει αγγλικά.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφοι,
δε θέλω να κάνω το συνήγορο του κυρίου Κουναλάκη (άλλωστε έχει αποδείξει ότι δεν τον χρειάζεται), όμως υποθέτω ότι μπορεί να έχει αρχίσει να εκνευρίζεται.
Θέτει ένα συγκεκριμένο περιστατικό, με συγκεκριμένα δεδομένα και ζητάει την ψήφο μας και μια μικρή αιτιολόγηση γιατί πιστεύουμε αυτό που ψηφίζουμε.
Όσοι συνάδελφοι αναφέρουν ότι δεν θα υπέγραφαν τίποτα θα τους παρακαλούσα να γράψουν το σκεπτικό τους και κυρίως την αιτιολόγηση που θα έδιναν στον αθλητή και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, αν υπήρχε στη συνέχεια καταγγελία από τον αθλητή για άρνηση καθήκοντος, για τη μη χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης-γνωμάτευσης.
Εγώ θα χορηγούσα το πιστοποιητικό, θα επισύναπτα τη βεβαίωση του καρδιολόγου, σημειώνοντας (μέσα στη γνωμάτευση) ότι «Από το ιατρικό ιστορικό που ανέφερε ο εξετασθείς, από σχετικό κλινικοεργαστηριακό έλεγχο που έγινε από ειδικό καρδιολόγο (όπως προκύπτει από την επισυναπτόμενη βεβαίωση) καθώς και από την γενομένη από εμένα λοιπή κλινική εξέταση προκύπτει ότι δεν πάσχει από κάποια επικίνδυνη για την υγεία του πάθηση κι ως εκ τούτου κρίνεται υγιής κατά τη στιγμή της εξέτασης». (Οι τονισμένες λέξεις έχουν τη σημασία τους κι αν θέλετε μπορώ να τις αναπτύξω αργότερα. Είναι μια προσπάθεια να κατοχυρωθώ όσο μπορώ σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και προσπαθώ να τις σημειώνω σχεδόν πάντα, με την παράλειψη βέβαια των αναφορών στον καρδιολόγο αν δεν έχει υπάρξει σχετική παραπομπή)
Ας είμαστε ειλικρινείς, επειδή ξέρουμε ή υποψιαζόμαστε ότι το περιστατικό «στράβωσε» στη συνέχεια, ίσως οδηγούμαστε να ψηφίσουμε ότι δεν πρέπει να παίξει ή ότι δεν θα χορηγούσαμε σχετική γνωμάτευση.
Ας προσπαθήσουμε να σκεφθούμε ανεξάρτητα απ’ αυτό. Σαν να είναι ένας από τους δεκάδες (ή εκατοντάδες)  μαθητές ή αθλητές, στους οποίους έχουμε κατά καιρούς χορηγήσει σχετικές γνωματεύσεις – βεβαιώσεις.

Μάλιστα για να είμαι ειλικρινής, παρασυρμένος αρχικά από την υποψία ότι για να αναφέρεται αυτό το περιστατικό μάλλον κάτι δεν πήγε καλά ψήφισα το Β δηλ. ότι δεν μπορεί να παίξει. Θα ρωτούσα τον συνάδελφο Κουναλάκη αν υπάρχει η δυνατότητα να ακυρωθεί η ψήφος μου και να ψηφίσω εκ νέου. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα θα ήθελα στην τελική καταμέτρηση να αφαιρέσει  μία ψήφο από το Β και να προσμετρήσει μια ψήφο στο Α.

Koterakis:
.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση