Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Μια γνωμάτευση από καρδιολόγο...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής στα 36 του χρόνια, έχει φάει τα γήπεδα της Ευρώπης με το κουτάλι. Με σοβαρό οικογενειακό ιστορικό. Ο νεότερος αδερφός πεθαίνει από καρδιά σε αγώνα μπάσκετ. Αρκετές μεταγραφές, άρα αρκετές ιατρικές εξετάσεις σε κάθε ομάδα που πήγαινε. Προσέξτε το πρώτο link «Πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις»...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Και σε λίγες μέρες ακολουθεί η δεύτερη είδηση…
Εγγραφή ή Είσοδος
κι εμείς καλούμαστε με ένα στηθοσκόπιο κι ένα καρδιογράφο να βεβαιώσουμε ότι μπορεί να παίξει "χωρίς κίνδυνο για την υγεία του"
Καληνύχτα και καλή τύχη.....
Koterakis:
.
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνήθως (ειδικά σε αποστολές καμικάζι ) μόνο με το στηθοσκόπιο. Σήμερα σε τέτοια αποστολή μου ζήτησαν πάλι βεβαίωση για όπλο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Aυτές οι αποστολές είναι ό,τι χειρότερο. Kαλείσαι να υπογράψεις πιστοποιητικά, να ξεπλύνεις φάρμακα και να διαχειριστείς χρόνια νοσήματα χωρίς να γνωρίζεις τίποτε για το ψυχοκοινωνικό υπόβαθρο του ασθενή και του περιβάλλοντος του. Υπό τέτοιες συνθήκες, η ίδια η Ιατρική αναπόφευκτα ευτελίζεται και το Ιατρείο με τον δυστυχή λειτουργό του μοιάζει με ένα βενζινάδικο στην εθνική οδό, όπου ο χρήστης των υπηρεσιών υγείας (sic) σταματά, βάζει βενζίνη, και μετά άντε γειά. Για το λόγο αυτό, δηλαδή επειδή δεν αισθάνομαι ότι εκτελώ ακριβώς καθήκοντα γιατρού, στο προφίλ μου δηλώνω πλέον "Ιδιότητα: Άλλο". Και πως να πιστέψω μετά στη "σχέση ιατρού-ασθενή" και σε άλλες τέτοιες πομφόλυγες, στις περιπτώσεις που άγνωστοι, διερχόμενοι και εποχιακοί επισκέπτες, μου παίρνουν συνταγές, αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικά, χρησιμοποιούν κατόπιν και την τουαλέτα του ιατρείου, και τέλος φεύγουν με ένα "Έγινε, γιατρέ. Φφφχαριστώ."
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ένας νεκρός από καρδιακή προσβολή στον Μαραθώνιο που διοργανώθηκε σήμερα από το ΣΕΓΑΣ και πλήθος άλλων φορέων και χορηγών.
Όπως βλέπετε στο κείμενο που υπέγραφαν οι συμμετέχοντες, οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να καλύψουν τα……. «νώτα» τους.
Σημείωση: ο άτυχος 60χρονος δρομέας συμμετείχε στο αγώνισμα των 10 χλμ κι όχι στον κλασσικό Μαραθώνιο.
Εγγραφή ή Είσοδος
5. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα Δρόμου οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη. Όπως αναφέρεται και στη δήλωση συμμετοχής που υπογράφουν όλοι οι δρομείς, «…συμμετέχω στον Μαραθώνιο Δρόμο/Αγώνα 10 χλμ. / Αγώνα 5 χλμ. με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις».
Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει την παροχή ιατρικής βοήθειας στο χώρο της Εκκίνησης, του Τερματισμού και κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Επίσης, τους τελευταίους δρομείς θα ακολουθεί ασθενοφόρο.
Εγγραφή ή Είσοδος
Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν το κράτος έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου αγώνα ενώ οι συμμετέχοντες είχαν αναλάβει με δήλωσή τους την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας τους.
Αναρωτιέμαι γιατί να μην υπάρχει ανάλογη υπογραφή «με απόλυτη ευθύνη» για τους ενήλικους συμμετέχοντες σε άλλα αθλήματα και αγωνίσματα, ίσως και για τους ανήλικους μαθητές και αθλητές με ανάληψη της ευθύνης από τους κηδεμόνες αντί να καλείται ο γιατρός να υπογράφει κάθε χρονιά αθλητικά δελτία, ταυτότητες και βεβαιώσεις, παίζοντας το κεφάλι και το πτυχίο του κορώνα – γράμματα;
kapioskanis:
Ο δυστυχής θανών ήταν φαρμακοποιός.
Νομίζω ότι τα σχόλια περιτεύουν.
Να'ναι καλά εκεί πάνω ο κ.Δημήτρης....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση