Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Μια γνωμάτευση από καρδιολόγο...

<< < (2/32) > >>

Koterakis:
.

Δ. Κουναλάκης:
Για να μην πλατιάζουμε:
α) Το περιστατικό είναι πραγματικό και πιστεύω ότι έχει πολλά να μας μάθει, μην το υποτιμάτε.
β) Η ερώτηση είναι σαφής, είναι καθημερινό περιστατικό, που συμβαίνει σε ένα γενικό ιατρό για την ομάδα της περιοχής του.
γ) Δεν ενδιαφέρει να πείτε δεν είμαι ιατρός ομάδας. Ενδιαφέρει ως γενικός ιατρός ανεξάρτητα του ποιος είναι ο εργοδότης σας να πάρετε μια απόφαση. Παίζει στην ομάδα ναι ή όχι.
δ) Το όχι έχει δύο αιτιολογήσεις στην ψηφοφορία. Μπορεί να έχετε άλλες ενστάσεις, γράφτε τις, σχολιάστε τις, όχι να το φιλοσοφήσουμε για την άτιμη κοινωνία όμως.
ε) Εάν πάρετε την όποια απόφαση, και σας γίνει έλεγχος είτε γιατί κάτι πήγε στραβά είτε για άρνηση καθήκοντος, ποια θα ήταν η αιτιολόγηση σας; Αυτό είναι το σχόλιο σας.

Έχει συνέχεια, και αξίζει πολύ σαν περιστατικό κατά την γνώμη μου.

Koterakis:
.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Από τι μπορεί να πεθάνει ένας νεαρός ενήλικας αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ή προπόνησης (εκτός από την περίπτωση σοβαρού τραυματισμού); Συνήθως από ένα καρδιολογικό νόσημα π.χ. μια μυοκαρδιοπάθεια, ένα σύνδρομο WPW, μια βαλβιδοπάθεια κλπ. (Σπανιότερα σε μη καρδιολογικά αίτια όπως περιπτώσεις θερμοπληξίας, χρήσης και κατάχρησης τοξικών ουσιών, εγκεφαλικό ανεύρυσμα, μια σοβαρή κρίση άσθματος που δεν θα αντιμετωπιστεί άμεσα αν και σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ιστορικό κι έχουν μαζί τους εισπνεόμενα βρογχοδιασταλτικά, ένα αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου).
Σε μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα, στο ακόλουθο άρθρο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  κατατάσσει τα αίτια αιφνίδιου θανάτου σε νέους: Καρδιακά 83%, μη καρδιακά (υπολογίζει όμως και τους τραυματισμούς) 15%, ανεξήγητα 2%
Αν λοιπόν έχω μια βεβαίωση από καρδιολόγο ότι δεν έχει ευρήματα από ΗΚΓ, υπέρηχο και Holter ρυθμού (αν το κρίνει απαραίτητο) θα υπογράψω ότι μπορεί να αθλείται. Στο παράδειγμα που αναφέρεται παραπάνω η γνωμάτευση-βεβαίωση του καρδιολόγου δεν μας καλύπτει. Λέει ότι ζητάει holter ρυθμού και επανεξέταση.
Αν στην πράξη ζητάω πάντα βεβαίωση από καρδιολόγο; Όχι. Κακώς βέβαια.

Αυτό που γράφει ο συνάδελφος Κουναλάκης ότι μπορείς να κατηγορηθείς για άρνηση καθήκοντος θα ήθελα να το αναλύσει κάπως περισσότερο. Υποθέτω αναφέρεται σε περίπτωση που αρνηθείς να συμπληρώσεις τέτοια βεβαίωση χωρίς να αιτιολογήσεις την άρνησή σου, του τύπου: «Δεν υπογράφω εγώ τέτοια χαρτιά. Δεν βάζω εγώ το κεφάλι μου στον τορβά»

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ επιμένω ότι η ερώτηση είναι αόριστη, και η απάντηση προφανής: Μπορεί να παίξει στην ομάδα, και μπορεί να πεθάνει στον αγώνα. Σε αυτή τη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Δεν είναι θέμα φιλοσοφίας, είναι απλή διαπίστωση, κοινή λογική.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ δεν είπα αν θα πεθάνει. Δεν είπα την εξέλιξη. Δεν κοιτάμε να δούμε τι έγινε τελικά, αλλά έχοντας αυτή τη γνωμάτευση, τι κάνουμε;Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτό που γράφει ο συνάδελφος Κουναλάκης ότι μπορείς να κατηγορηθείς για άρνηση καθήκοντος θα ήθελα να το αναλύσει κάπως περισσότερο. Υποθέτω αναφέρεται σε περίπτωση που αρνηθείς να συμπληρώσεις τέτοια βεβαίωση χωρίς να αιτιολογήσεις την άρνησή σου, του τύπου: «Δεν υπογράφω εγώ τέτοια χαρτιά. Δεν βάζω εγώ το κεφάλι μου στον τορβά»
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό εννοώ Αδαμάντιε. Αυτή η έκφραση είναι επικίνδυνη ειδικά σε αγροτικές περιοχές με απόσταση από το κέντρο. Δεν μπορείς να αρνηθείς εξέταση ή να γράψεις "την γνώμη σου" ως ο ιατρός της κοινότητας (=γνωμάτευση).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση