Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Μια γνωμάτευση από καρδιολόγο...
EzeΤΡΟΛ:
Καθώς οι αιφνίδιοι θάνατοι αθλητών έχουν πυκνώσει πάρα πολύ μετά και τη σημερινή απώλεια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, αισθάνομαι υποχρεωμένος να διακόψω την ενημέρωση του παρόντος thread για παρόμοια συμβάματα.
Συμπερασματικά μόνο, θα κατέληγα στα παρακάτω:
1. Οι αιφνίδιοι θάνατοι νέων αθλητών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
2. Ο ιατρός δεν δύναται πάντοτε να τους προβλέψει με επιτυχία.
3. Η Πολιτεία δεν νομιμοποιείται να καθιστά τον ιατρό υπόλογο για τυχαία, μη προβλέψιμα συμβάματα.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
Σύμφωνα με το ιστορικό και την κλινική εξέταση, ο μαθητής ……….… μπορεί να παρακολουθήσει σχολικές γυμναστικές δραστηριότητες.
Ημερομηνία
Ο/Η ιατρός
--- Τέλος παράθεσης ---
Η καλύτερη διατύπωση, έρχεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία:
"Σύμφωνα με το ιστορικό και την κλινική εξέταση, ο μαθητής ………… μπορεί να συμμετέχει σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες, ανάλογες προς την ηλικία και τις δυνατότητές του."
Πώς σας φαίνεται;
Και σε πιό κυριλέ μορφή:
Σύμφωνα με το ιστορικό και την κλινική εξέταση, και με την επιφύλαξη των περιορισμών που ισχύουν για την ειδικότητα και ευαισθησία των μεθόδων αυτών, δεν συντρέχει κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή εμφανής λόγος αποχής του/της μαθητ... ............................... από σχολικές αθλητικές δραστηριότητες, ανάλογες προς την ηλικία και τις δυνατότητές του/της.
Αγγίζει την τελειότητα;
KERASIDISN:
Η πρώτη μου φαίνεται καλύτερη .
Στη δεύτερη οι επιφυλάξεις είναι ο αδύνατος κρίκος .
Αν τις είχες , θα σε ρωτήσουν , γιατί δεν απευθύνθηκες ή παρέπεμψες το παιδί στον κατάλληλο ιατρό ;
Το θέμα είναι μη σου τύχη .
Μετά , όλοι θα σε βλέπουν ελέφαντα , και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι …
Η Ελληνική παιδιατρική Εταιρία (και όχι μόνο αυτή) δεν έχουν χρόνο να εκδώσουν κατευθυντήριες οδηγίες…
Η τουλάχιστον να μεταφράσουν και να υιοθετήσουν τις ξενόγλωσσες .
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
--- Παράθεση ---Έχω 3 παιδιά τα οποία φοιτούν σε δημόσιο δημοτικό σχολείο. Σε κάθε παιδί δόθηκε ένα ατομικό δελτίο υγείας που θα πρέπει να το συμπληρώσει ο παιδίατρος και να επιστραφεί στο σχολείο. Έκλεισα και εγώ λοιπόν ραντεβού στην παιδίατρο του ΙΚΑ γιατί δεν μου περισσεύουν 150 ευρώ, και πήγα. Η παιδίατρος μου είπε ότι απαγορεύεται να το δίνουν οι παιδίατροι του ΙΚΑ και αν θέλω να πάω από το ιατρείο της. Τοιχοκολλημένη στην είσοδο όμως ήταν ήταν μια ανακοίνωση που έλεγε για πιστοποιητικά σχολείου κατόπιν ραντεβού με τον αρμόδιο ιατρό. Ρώτησα στη γραμματεία και μου είπαν ό,τι σας έχει πει η γιατρός σας.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι ισχύει; Αν όντως δε δίνει το ΙΚΑ γιατί το κατάργησε; Γιατί παλιά οι παιδίατροι έδιναν. Αν είναι τακτική της συγκεκριμένης παιδιάτρου θα δει το όνομά της δημοσιευμένο.Και τέλος αν κάποιος ξέρει να μου πει πού μπορώ να το συμπληρώσω δωρεάν θα το εκτιμούσα πολύ!
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή είναι υποχρέωση των ιατρών των δημοσίων δομών υγείας (περιλαμβάνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία) να το συμπληρώνουν. Το συγκεκριμένο δελτίο καλύπτει και τους σχολικούς αγώνες που γίνονται στα πλαίσια της λειτουργίας του σχολείου.
ΔΕΝ είναι υποχρέωση όμως η έκδοση των λοιπόν δελτίων υγείας για διάφορους αγώνες και άλλα γυμναστήριο, κλπ τουλάχιστον για τους τους ιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι υποχρέωση σε τακτικά ραντεβού των δημοσίων δομών υγείας πλην των ασφαλιστικών ταμείων.
υποχρέωση = υποχρέωση εξέτασης του ασθενή και καταγραφής του αποτελέσματος. Είναι απόλυτα σύννομο να γράψεις "Δεν δύναται να γυμνάζεται" σε ένα ατομικό δελτίο υγείας όταν ο ασθενής δύναται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση