Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Μια γνωμάτευση από καρδιολόγο...

<< < (18/32) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή είναι υποχρέωση των ιατρών των δημοσίων δομών υγείας (περιλαμβάνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία) να το συμπληρώνουν. Το συγκεκριμένο δελτίο καλύπτει και τους σχολικούς αγώνες που γίνονται στα πλαίσια της λειτουργίας του σχολείου.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σ' αυτό το σημείο έχω αντίθετη άποψη και εμπειρία Δημήτρη.
Στους μαθητικούς αγώνες στα πλαίσια σχολείων εκδίδεται η μαθητική αθλητική ταυτότητα που αναφέρει τα στοιχεία του μαθητή και το άθλημα που θα πάρει μέρος και θέλει ξανά υπογραφή από γιατρό.
Μάλιστα έχω προσωπική εμπειρία γιατί όταν μου έφερε ο γιος μου κάποτε να υπογράψω τη συγκεκριμένη αθλητική ταυτότητα υπέγραψα πάνω (ως γονιός) ότι δεν χρειάζεται υπογραφή γιατρού αφού καλύπτεται από το Ατομικό Δελτίο Υγείας (ΑΔΥ)που αναφέρει η περίπτωση της κυρίας.
Με πήραν τηλέφωνα από το σχολείο, από τη διεύθυνση φυσικής αγωγής και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (τότε ήταν στο δημοτικό) να μου πουν ότι δεν έχω δίκιο με την αιτιολόγηση ότι ναι μεν  οι αγώνες είναι μεταξύ σχολείων, ναι μεν χαρακτηρίζονται σχολικοί αλλά δεν είναι σχολική δραστηριότητα όπως γράφει το ΑΔΥ στο τέλος "Θεωρείτε ότι μπορεί να πάρει μέρος σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες;"
Πιάσε τ' αυγό και κούρευτο.
Μάλιστα κάπου είχε αναφερθεί παλιότερα στο φόρουμ. Μάλιστα είχα βρει και τη σχετική νομολογία που δικαίωνε τους εκπαιδευτικούς. Θα ψάξω και θα το παραθέσω.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή είναι υποχρέωση των ιατρών των δημοσίων δομών υγείας (περιλαμβάνονται και τα ασφαλιστικά ταμεία) να το συμπληρώνουν. Το συγκεκριμένο δελτίο καλύπτει και τους σχολικούς αγώνες που γίνονται στα πλαίσια της λειτουργίας του σχολείου.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σ' αυτό το σημείο έχω αντίθετη άποψη και εμπειρία Δημήτρη.
Στους μαθητικούς αγώνες στα πλαίσια σχολείων εκδίδεται η μαθητική αθλητική ταυτότητα που αναφέρει τα στοιχεία του μαθητή και το άθλημα που θα πάρει μέρος και θέλει ξανά υπογραφή από γιατρό.
Μάλιστα έχω προσωπική εμπειρία γιατί όταν μου έφερε ο γιος μου κάποτε να υπογράψω τη συγκεκριμένη αθλητική ταυτότητα υπέγραψα πάνω (ως γονιός) ότι δεν χρειάζεται υπογραφή γιατρού αφού καλύπτεται από το Ατομικό Δελτίο Υγείας (ΑΔΥ)που αναφέρει η περίπτωση της κυρίας.
Με πήραν τηλέφωνα από το σχολείο, από τη διεύθυνση φυσικής αγωγής και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (τότε ήταν στο δημοτικό) να μου πουν ότι δεν έχω δίκιο με την αιτιολόγηση ότι ναι μεν  οι αγώνες είναι μεταξύ σχολείων, ναι μεν χαρακτηρίζονται σχολικοί αλλά δεν είναι σχολική δραστηριότητα όπως γράφει το ΑΔΥ στο τέλος "Θεωρείτε ότι μπορεί να πάρει μέρος σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες;"
Πιάσε τ' αυγό και κούρευτο.
Μάλιστα κάπου είχε αναφερθεί παλιότερα στο φόρουμ. Θα ψάξω και θα το παραθέσω.

--- Τέλος παράθεσης ---
Επισήμως δεν ήταν σχολικοί αγώνες. Οι γυμναστές το συνηθίζουν αυτό σε συνεργασία με διάφορους "παράγοντες"...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αγώνες μεταξύ σχολείων κανονικότατοι και μάλιστα σε ώρες σχολείου!
Πως δικαιολογείται η "απουσία" των μαθητών από το σχολείο τους με τη συνοδεία του γυμναστή αλλά και δασκάλων/καθηγητών;
Υπό τη διοργάνωση του γραφείου φυσικής αγωγής και της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.
Τόσο σε ομαδικά όσο και ατομικά αθλήματα.
Δεν σας έχει τύχει να σας προσκομίσουν προς υπογραφή μαθητική αθλητική ταυτότητα;

D-Michalis:
Δεν είναι στα πλαίσια της "σχολικής Γυμναστικής". Είναι πραγματικοί αθλητικοί αγώνες με πρωτοβουλία και συνεργασία σχολείων και με την εποπτεία της αντίστοιχης Δ/σης εκπαίδευσης. Μόνο που οι αθλητές είναι μαθητές.
Γι' αυτό, καλώς ζητείται αθλητική ταυτότητα, όπως για κάθε αθλητή.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι στα πλαίσια της "σχολικής Γυμναστικής". Είναι πραγματικοί αθλητικοί αγώνες με πρωτοβουλία και συνεργασία σχολείων και με την εποπτεία της αντίστοιχης Δ/σης εκπαίδευσης. Μόνο που οι αθλητές είναι μαθητές.
Γι' αυτό, καλώς ζητείται αθλητική ταυτότητα, όπως για κάθε αθλητή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας υπογράφεται στην Α', Γ' και Ε' Δημοτικού καθώς και στην Α' Γυμνασίου και Α' Λυκείου και έχει ισχύ για όλο το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νεότερου (ή αν προκύψει πρόβλημα υγείας στο ενδιάμεσο) καταλήγει όπως ανέφερα παραπάνω: "Θεωρείτε ότι μπορεί να πάρει μέρος σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες;"
Αν οι αγώνες μεταξύ σχολείων σε ομαδικά αθλήματα και οι αγώνες μεταξύ μαθητών σχολείων σε ατομικά αθλήματα (σε ώρες σχολείου επαναλαμβάνω) δεν είναι σχολικές δραστηριότητες, τότε τι είναι; (Ρητορικό ερώτημα)
Εν κατακλείδι, για την έκδοση μαθητικής αθλητικής ταυτότητας νέα καταβολή επίσκεψης αν πάνε σε ιδιώτη ιατρό ή/και απώλεια εργατοωρών για τους συνοδεύοντες γονείς.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση