Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

εβαλαν κολλα αντι για κολλυριο στα ματια του παιδιου

<< < (3/5) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όλα τα ατυχήματα περιλαμβάνουν ατυχία ή/και ανευθυνότητα.
Ατυχήματα συμβαίνουν και στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς και στους εργασιακούς χώρους.
Τι να πουν οι γονείς που στον παιδικό σταθμό κάποιος εργαζόμενος έδωσε στο παιδί τους αντί για νερό καυστικό υγρό και του κατέστρεψε τον οισοφάγο; Μήπως να ρίξουμε ευθύνες στους γονείς που πήγαν το παιδί στον παιδικό σταθμό;
Για τους εργαζόμενους γονείς κάποιοι πρέπει να αναλάβουν την επιμέλεια του παιδιού για κάποιο διάστημα.
Οικιακή βοηθός, παιδικός σταθμός, γονείς. Που είναι το παράλογο; Είναι δικαιολογία αυτό που αντιτείνεις;

--- Παράθεση ---Εντέλει αν δεν μπορείς να έχεις το παιδί σου κοντά σου και ειδικά στα ευαίσθητα χρόνια ........ ε μην το κάνεις ρε γαμώτι , δεν είναι pet , άνθρωπος είναι .......
--- Τέλος παράθεσης ---
Να υποθέσω ότι τα δικά σου παιδιά (αν έχεις) μεγαλώνουν υπο τη συνεχή επίβλεψη σου; Ή ότι έχεις σταματήσει τη δουλειά για να είσαι συνεχώς μαζί τους; Ή ότι έχεις τέτοιο σκοπό σε περίπτωση που αποκτήσεις παιδιά;
Σχετικά με τις γεωγραφικές σου ενστάσεις περί κόλας άνωθεν και κάτωθεν του ισημερινού, τι να πω; Η υφή και η οσμή θα έγιναν αντιληπτά όταν πλέον θα είχε γίνει η ενστάλαξη υποθέτω. Εξάλλου έχεις δει π.χ. την υφή του coll Fucidin; (μη θεωρηθεί ότι κατηγορώ το σκεύασμα). Θα μπορούσες να την παρομοιάσεις με κόλα; Για να μην αναφερθώ στις οφθαλμικές αλοιφές πόσο μοιάζουν. Το ρεπορτάζ γράφει για κολλύριο  αλλά μπορεί τελικά ο συγγενής να είχε πρόθεση να βάλει οφθαλμική αλοιφή κάτι που μου φαίνεται πιθανότερο.
Έχεις υπ’ όψιν σου πόσο μοιάζουν τα κουτιά του Lopresor και του Sintrom; (Απορώ που η εταιρία επιμένει να δίνει αυτό το κίτρινο και άσπρο χρώμα σ’ αυτά τα δύο προϊόντα που πολλοί ασθενείς μπορεί να τα παίρνουν ταυτόχρονα!) Ξέρεις πόσους ασθενείς έχω δει να μπερδεύουν το ένα με το άλλο;


Σχετικά με τις ανησυχίες της συναδέλφου για την τύχη του παιδιού. Δε γνωρίζω την πρόγνωση του περιστατικού και την κατάληξη. Μακάρι να είναι η καλύτερη. Όμως δεν είναι το μόνο περιστατικό –ιδιαίτερα παιδιού- που μπορεί να μας κάνει να στενοχωρηθούμε.

Chris123GR:
Δεν ξέρω τι να πω ... απογοητεύομαι που ακούω ιατρούς αντί να καυτηριάζουν τέτοια φαινόμενα (που όλο και πληθαίνουν) , να τα δικαιολογούν .
Ή δεν γίνομαι αντιληπτός ή αλλού είναι το στόρυ. Αν είναι εντάξει να αφήνεις τα παιδιά σου στην φροντίδα ανθρώπων που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ δυο δοχείων , ε τότε μάλλον στραβά αρμενίζουμε .
Πέραν αυτού ο καθένας μεγαλώνει ή θα μεγαλώσει τα παιδιά του με τα μυαλά που κουβαλάει . Στο δικό μου παιδί (που ακόμα δεν έχω) θα μεριμνήσω ΟΤΑΝ και ΑΝ χρειαστεί να το φροντίσει κάποιος άλλος πέραν εμού και της συζύγου μου , να ξέρω ότι θα είναι υπεύθυνος και θα ξέρει να ξεχωρίζει το βόδι από το αχλάδι . ΑΥΤΟ είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω σαν γονιός και σαν σοβαρός άνθρωπος . Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες .


--- Παράθεση ---ενα σωρο συναδελφοι εγραψαν σε αυτο το τοπικ,ομως τελικα για το παιδι εμαθε κανεις τιποτα;;υπαρχει κανενας οφθαλμιατρος εστω να μας διαφωτισει;;ακομη χαλια ειμαι απο προχτες.....
--- Τέλος παράθεσης ---

Χωρίς παρεξήγηση αλλά πως θα μπορούσε να σε διαφωτίσει κάποιος οφθαλμίατρος ? Δια τηλεπαθητικής εξέτασης ?

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω τι να πω ... απογοητεύομαι που ακούω ιατρούς αντί να καυτηριάζουν τέτοια φαινόμενα (που όλο και πληθαίνουν) , να τα δικαιολογούν .
Ή δεν γίνομαι αντιληπτός ή αλλού είναι το στόρυ. Αν είναι εντάξει να αφήνεις τα παιδιά σου στην φροντίδα ανθρώπων που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ δυο δοχείων , ε τότε μάλλον στραβά αρμενίζουμε .

--- Τέλος παράθεσης ---

Η ιατρική μου ιδιότητα δεν έχει καμιά σχέση με τις απόψεις μου.
Έχω ξεπεράσει εδώ και καιρό τις περιπτώσεις που εκνευριζόμουν όταν αντιμετώπιζα παιδιά που είχαν τραυματιστεί ή είχαν οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας από εμφανή αμέλεια του ατόμου που τα "πρόσεχε"! Δική μου δουλειά είναι να αντιμετωπίσω το πρόβλημα χωρίς να αποδώσω ευθύνες. Όπως κάνω και με τον τραυματία που δεν φορούσε κράνος ή ζώνη. Δεν με αφορά το πως φτάσαμε ως το πρόβλημα εκτός αν έχει άμεση σχέση με την αντιμετώπισή του.
Οι άνθρωποι ήρθαν από το εξωτερικό να περάσουν κάποιες διακοπές. Βρήκαν κάποια συγγενικά πρόσωπα (ενδεχομένως παππούδες και γιαγιάδες; ) που ίσως να είχαν να τα δουν χρόνια. Τι θα έπρεπε να τους κάνουν; Τεστ αναγνώρισης δοχείων; Τεστ όρασης και αντίληψης;
Τα περιστατικά δεν πληθαίνουν! Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Απλά τώρα μαθαίνονται ευκολότερα.
Νομίζεις ότι αν είχε συμβεί σε ενήλικα θα το μαθαίναμε; Αμφιβάλλω.
Πάντα κάποια παιδιά θα τραυματίζονται, θα καταπίνουν διάφορα αντικείμενα ή θα τα βάζουν στα αυτιά τους ή στη μύτη τους.
Πάντα θα βρεθούν κάποια παιδιά που θα καταπιούν κάποιο χαπάκι που θα βρουν "εκτεθειμένο" ή θα μασήσουν και θα καταπιούν το τσιγάρο ή τον καπνό του γονιού ή του οποιουδήποτε άλλου (εξαιρετικά τοξικό).
Έτσι είναι η ζωή συνάδελφε όσο κι αν ακούγεται κυνικό. Και να το καυτηριάσω δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Σίγουρα αν ήταν το δικό μου παιδί ενδεχομένως δεν θα αντιδρούσα έτσι. Κι όμως τα παιδιά μου είχαν -μικρά ευτυχώς ατυχήματα- όταν ήταν υπό την επίβλεψή μου ή την επίβλεψη συγγενικών προσώπων. Να τους κατηγορήσω για αμέλεια ή δόλο μήπως; Με ποιο σκοπό; Για να έχουν τύψεις; Νομίζω ότι αυτός που έβαλε την κόλα στο παιδί θα έχει αρκετές ήδη. Αν νομίζεις ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη από αμέλεια και η γονείς για παραμέληση είναι δικαίωμά σου. Δε ζούμε όμως σε ένα γυάλινο και αποστειρωμένο κόσμο απαλλαγμένο από όλες τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης.


Chris123GR:

--- Παράθεση ---Δε ζούμε όμως σε ένα γυάλινο και αποστειρωμένο κόσμο απαλλαγμένο από όλες τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης.

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι βέβαια , στην Ελλάδα ζούμε , τη χώρα του ωχαδερφισμού και του "έλα μωρέ τώρα , τι το ψάχνεις" .......
Σιγά μην περίμενα να ασχοληθεί η κοινωνική πρόνοια με το θέμα ή να υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα διερευνήσει το θέμα !
Κακό πράμα τελικά να γεννηθεί  - ζήσει - σπουδάσει κάποιος έξω από την ουζουμπουρού ......... τον περνάνε για κολλημένο .....  ;) ::)


--- Παράθεση ---Η ιατρική μου ιδιότητα δεν έχει καμιά σχέση με τις απόψεις μου.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ε όσο γι'αυτό ....... δικό σου θέμα , δεν θα σου πει κανείς πως θα ασκήσεις την ιατρική ! Εγώ πάλι δεν το δέχομαι ούτε για αστείο αυτό ! Δεν είμαι τελεστής , είμαι κοινωνικός κρίκος !
Δεν θα φροντίσω μόνο να γίνει καλά ο ασθενής αλλά θα καταγγείλω στις κοινωνικές δομές και αρχές οτιδήποτε πιστεύω ότι αφορά στο κάθε λογής περιστατικό . (βλέπε αμέλεια)

D-Michalis:
Θα παρακαλούσα να τελειώσει η προσωπική αντιπαράθεση και να τοποθετηθούμε –αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις τοποθετήσεις— στο καθ΄ αυτό γεγονός και τις διαστάσεις που ο καθ΄ ένας μας δίδει, αλλά χωρίς την προσωπική αντιπαράθεση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση