Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

εβαλαν κολλα αντι για κολλυριο στα ματια του παιδιου

<< < (4/5) > >>

Chris123GR:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα παρακαλούσα να τελειώσει η προσωπική αντιπαράθεση και να τοποθετηθούμε –αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις τοποθετήσεις— στο καθ΄ αυτό γεγονός και τις διαστάσεις που ο καθ΄ ένας μας δίδει, αλλά χωρίς την προσωπική αντιπαράθεση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση ! Υπάρχει διάλογος επί του θέματος και ανάπτυξη ιδεών .......... η ιατρική δεν είναι μόνο συνταγογράφηση ...... είναι και ηθική είναι και κοινωνικό καθήκον !

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Δε ζούμε όμως σε ένα γυάλινο και αποστειρωμένο κόσμο απαλλαγμένο από όλες τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης.

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι βέβαια , στην Ελλάδα ζούμε , τη χώρα του ωχαδερφισμού και του "έλα μωρέ τώρα , τι το ψάχνεις" .......
Σιγά μην περίμενα να ασχοληθεί η κοινωνική πρόνοια με το θέμα ή να υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα διερευνήσει το θέμα !
Κακό πράμα τελικά να γεννηθεί  - ζήσει - σπουδάσει κάποιος έξω από την ουζουμπουρού ......... τον περνάνε για κολλημένο .....  ;) ::)


Άντε πάλι οι κατηγορίες για την Ψωροκώσταινα!
Λες και στο εξωτερικό και στις πολιτισμένες χώρες δεν συμβαίνουν αυτά. (και χειρότερα) Αλλά ξέχασα, εκεί υπάρχει η κοινωνική πρόνοια που επεμβαίνει άμεσα (όπως βλέπουμε στα αμερικάνικα έργα) και γλιτώνει τα παιδάκια από τους κακούς και αμελείς γονείς!
Μιλάμε για αμέλεια (ενίοτε εγκληματική) αλλά όχι δόλο. Αυτό προσπαθώ να επισημάνω. Που είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης και εντονότερη σε κάποιους ανθρώπους. Και θεωρώ ότι είναι υπερβολικό όταν αποδίδεται στους γονείς στο συγκεκριμένο περιστατικό χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις! Ιδιαίτερα τη στιγμή που ζουν ένα δράμα! (αφού δεν ξέρουμε την κατάληξη της υπόθεσης)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Η ιατρική μου ιδιότητα δεν έχει καμιά σχέση με τις απόψεις μου.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ε όσο γι'αυτό ....... δικό σου θέμα , δεν θα σου πει κανείς πως θα ασκήσεις την ιατρική ! Εγώ πάλι δεν το δέχομαι ούτε για αστείο αυτό ! Δεν είμαι τελεστής , είμαι κοινωνικός κρίκος !
Δεν θα φροντίσω μόνο να γίνει καλά ο ασθενής αλλά θα καταγγείλω στις κοινωνικές δομές και αρχές οτιδήποτε πιστεύω ότι αφορά στο κάθε λογής περιστατικό . (βλέπε αμέλεια)

--- Τέλος παράθεσης ---
Επομένως να υποθέσω ότι καταγγέλεις στις κοινωνικές δομές και αρχές όσα παιδιά τραυματίζονται οδηγώντας δίκυκλα χωρίς άδεια (αμέλεια των γονιών), όσα άτομα έχουν τροχαία οδηγώντας χωρίς κράνος ή ζώνη ακόμη και ποδήλατα (αμέλεια γονιών ή/και οδηγών), όσα εργατικά ατυχήματα γίνονται χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας (αμέλεια εργολάβων ή/και άλλων εργαζόμενων), όσα παιδιά έχουν ατυχήματα (αμέλεια γονιών ή επιβλεπόντων).
Είναι κι αυτό μια μορφή του ιατροκοινωνικού κρίκου που ομολογώ δεν την είχα σκεφτεί. Και τώρα που τη σκέφτομαι συνεχίζω να διαφωνώ!
Σίγουρα θα καταγγείλω μια κακοποίηση, ένα βιασμό. Αν και σ' αυτή την περίπτωση πάλι δεν ξέρω αν το θύμα μου ζητούσε να μην μιλήσω. Αλήθεια, τι προβλέπει η δεοντολογία σ' αυτή την περίπτωση; Τι ρόλο παίζει το ιατρικό απόρρητο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα παρακαλούσα να τελειώσει η προσωπική αντιπαράθεση και να τοποθετηθούμε –αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις τοποθετήσεις— στο καθ΄ αυτό γεγονός και τις διαστάσεις που ο καθ΄ ένας μας δίδει, αλλά χωρίς την προσωπική αντιπαράθεση.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ Δημήτρη,
μέσα από την -προσωπική έστω αντιπαράθεση- για τις συνθήκες και τις ευθύνες του συγκεκριμένου ατυχέστατου συμβάντος αναπτύσσεται μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και ιδεών θέλω να πιστεύω.

Προσθήκη: Δεν ξέρω πως βγήκε έτσι το κείμενο (όλο μωβ) και το κυριότερο δεν ξέρω πως να το διορθώσω!
--- Τέλος παράθεσης ---

Chris123GR:

--- Παράθεση ---Επομένως να υποθέσω ότι καταγγέλεις στις κοινωνικές δομές και αρχές όσα παιδιά τραυματίζονται οδηγώντας δίκυκλα χωρίς άδεια (αμέλεια των γονιών), όσα άτομα έχουν τροχαία οδηγώντας χωρίς κράνος ή ζώνη ακόμη και ποδήλατα (αμέλεια γονιών ή/και οδηγών), όσα εργατικά ατυχήματα γίνονται χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας (αμέλεια εργολάβων ή/και άλλων εργαζόμενων), όσα παιδιά έχουν ατυχήματα (αμέλεια γονιών ή επιβλεπόντων).
--- Τέλος παράθεσης ---

Μπορείς πραγματικά να υποθέτεις ότι σου αρέσει και φυσικά δεν πρόκειται να απαντώ σε υποθέσεις ! Εγώ κάθε γονέα που εμπιστεύεται τα παιδιά του σε τρίτους δεν τον έχω σε καμία υπόληψη οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία .
Ε όσο για την ψωροκώσταινα ....... μην παρεξήγησε .......... ψωροκώσταινα είναι , πως να το κάνουμε ? Θέλεις να χαϊδεύουμε τα αυτιά μας ? Καντο ......... εγώ όχι ! Έτσι χάιδευε ο ΕΛΛΗΝ τα αυτάκια του τόσα χρόνια και καταντήσαμε μια σάπια κοινωνία με ένα σάπιο κράτος και τριτοκοσμική υγεία .
Έτσι για να γελάσουμε με την κατάντια μας να σου αναφέρω ότι στην αγγλία αν τραυματίσεις ένα κοπρόσκυλο στο δρόμο , έστω και καταλάθος θα κάτσεις απέναντι από τον δικαστή να τα πείτε ένα χεράκι ..... θέλεις να μιλήσουμε για ανθρώπους ? Δεν φαντάζομαι !!!

Άντε να πω ΑΛΛΗ μια φορά ότι δεν κάνω λαϊκό δικαστήριο και σέβομαι απολύτως την σοβαρότατη κατάσταση (μιας και την πρώτη φορά που το είπα μάλλον δεν εισακούστηκα) !

Την τελειώνω εδώ την κουβέντα γιατί ότι ήθελα να πω το είπα και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι ......

anastasios theodoridis:
Αν συνεχίσετε να κάνω κι άλλα γιατί μου τελειώνουν.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αγαπητέ Αναστάσιε,
μην μπεις στον κόπο να ψήσεις άλλα ποπ κορν.
Η διασκέδαση έλαβε τέλος.
Ας γυρίσουμε ξανά στις νέες θέσεις ειδικότητας, στη συνταγογράφηση, στα ποσοστά συμμετοχής και στους φαρμακάδες.
Φαίνεται ότι εκφράσεις και κατηγορίες που αποδίδονται στους γονείς όπως:

--- Παράθεση ---Δεν γνωρίζω πως και που συνέβει αλλά καλό θα ήταν αυτοί οι γονείς να αναθεωρήσουν πολλά , ένα εκ των οποίων το αν είναι ικανοί να μεγαλώσουν παιδιά ......
--- Τέλος παράθεσης ---
ή

--- Παράθεση ---δυσκολο να συνειδητοποιησουν το τελευταιο επειδη μαλλον τους λειπουν δραμια..δεν ειναι τοσο θεμα σχολικων τιτλων αλλα κοινωνικης παιδειας και κοινου νου
--- Τέλος παράθεσης ---
ή

--- Παράθεση ---Απλά βαρέθηκα τις κλασικές μπούρδες με τους δήθεν βιοπαλεστές γονείς-παπαρολόγους ! Εντέλει αν δεν μπορείς να έχεις το παιδί σου κοντά σου και ειδικά στα ευαίσθητα χρόνια ........ ε μην το κάνεις ρε γαμώτι , δεν είναι pet , άνθρωπος είναι .......

--- Τέλος παράθεσης ---
ή

--- Παράθεση ---Εγώ κάθε γονέα που εμπιστεύεται τα παιδιά του σε τρίτους δεν τον έχω σε καμία υπόληψη οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία .
--- Τέλος παράθεσης ---

μόνο εμένα βρίσκουν αντίθετο και με κάνουν να αγανακτώ. Κ ας μην με έχει σε υπόληψη ο συνάδελφος που αφήνω τα παιδιά μου αρκετές φορές στους γονείς μου όπως κι εκείνοι όταν ήμουν παιδί είχαν κάνει το ίδιο με τους δικούς μου παππούδες και γιαγιάδες. Μάλλον είμαι η εξαίρεση αφού είχα τόσο αδιάφορους και ανυπόληπτους γονείς (γι' αυτό κι εγώ έγινα ίδιος γονιός, τι περιμένεις; )

The End.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση