Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Ιανουαρίου 2025, 00:43:25

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1433982 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Νοεμβρίου 2012, 14:56:59
Απάντηση #1320
Αποσυνδεδεμένος

Diamantius

Επειδή το εν λόγω αρχείο είναι νεότερο (21-11-12) και επειδή περιλαμβάνει και την κωδικοποίηση των εξαιρέσεων (Α2-Β11), κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται για λάθος.
Στοιχηματίζω ότι θα πάρει ΦΕΚ σύντομα και θα γελάει ο κόσμος.
Πχ. εξαιρούνται από τη συνταγογράφηση με δραστική τα omacor, maxepa και zodin ως " Β5. συνδυασμένα προϊόντα " και όχι τα Dynapen, Pazeril, Prolipid και Salmon oil.
Ας μην σχολιάσω την επιστημονική κατάρτιση όποιου αποφάσισε ότι τα μισά ιχθυέλαια είναι "συνδυασμένα προϊόντα" και τα άλλα μισά όχι (μάλλον το δεύτερο γκρουπ δεν έδωσε δωράκι).

Μήπως να σχολιάσω την εξαίρεση από τη συνταγογράφηση με δραστική  ενός φαρμάκου που δεν έχει ούτε τοξικότητα, ούτε καν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος στην καρδιαγγειακή νόσο;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Trying to apply the principles of Clinical Pharmacy to my daily work routine. Strong advocate of Evidence-based Medicine and stronger enemy of bad science.

29 Νοεμβρίου 2012, 19:57:38
Απάντηση #1321
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ως επιστήμονες φαρμακοποιοί, παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες κάποια πράματα που ακόμα και να θέλουμε δε μπορούμε να αγνοήσουμε.

Σκοπός μας δεν ήταν ούτε είναι να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν μπορούμε όμως να ανεχόμαστε τακτικές εκβιασμού από επιστήμονες στον ίδιο χώρο που θέλουν να επιβάλλουν συγκεκριμένες τακτικές.

Ο πρόσφατος νόμος περί συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, είναι σαφής. Ο συνταγογράφων, θεράπων ιατρός συνταγογραφεί το φάρμακο που που πιστεύει ότι θα βελτιώσει την υγεία του ασθενούς. Δε θα μπούμε σε θεωρία του τι είναι φάρμακο, υπάρχουν απόψεις καθηγητών πανεπιστημίου που εκφράστηκαν και στο παρόν μπλογκ και θα εκφραστούν και στο μέλλον.

Υπεύθυνος για την επιλογή θεραπείας είναι αποκλειστικά ο ιατρός. Αυτό το δικαίωμα δεν αμφισβητείται από κανέναν, δε θα μπορούσε άλλωστε.

Υπεύθυνος όμως για το ποιο φάρμακο θα δοθεί στον ασθενή είναι ο φαρμακοποιός. Είτε θέλουν να το πιστέψουν κάποιοι είτε όχι. Υπογραφές, παραποιήσεις συνταγών, και οδηγίες του στυλ «να δοθεί μόνο το συγκεκριμένο εμπορικό σκεύασμα» θίγουν το κύρος κάθε επιστήμονα στο χώρο.

Οι Συνιστολόγοι Farmakopoioi προτείνουμε:

Δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε το φάρμακο σε κανέναν ασθενή αν δεν υπάρχει σοβαρός και σαφής λόγος.
Δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον ασθενή. Η επιλογή είναι δική του. Μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε γενόσημο και πρωτότυπο φάρμακο. Στην τελευταία περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει την διαφορά.
Σε περίπτωση χρόνιας ασθένειας, του δίνουμε αυτό που έπαιρνε πάντα, αυτό που στο κάτω-κάτω ο ίδιος επιθυμεί.
Σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουμε κάθε μήνα φάρμακο.
Προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι όλα τα φάρμακα που έχουν πάρει άδεια από τον ΕΟΦ και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι ασφαλή. Ασφαλές όμως δεν είναι να αλλάζει κάθε μήνα το φάρμακό του όπως γινόταν ως τώρα.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το φάρμακο είναι με στενό θεραπευτικό δείκτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αλλάζει το φάρμακο σε καμία περίπτωση.

Εδώ και δυο χρόνια εφαρμόζουμε νόμους που δε μας είναι καθόλου αρεστοί. Τους εφαρμόζουμε όμως ως οφείλουμε. Αυτό θα πράξουμε και στη συνέχεια. Θα ακολουθήσουμε τους νόμους του κράτους και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Καλούμε τα συλλογικά μας όργανα να προστατέψουν το επάγγελμά μας, την επιστήμη μας, αυτό που με κόπους και θυσίες ετών σπουδάσαμε και γνωρίζουμε.

Δεν ανεχόμαστε καταστάσεις εξευτελισμού από επιστήμονες του χώρου, παντός είδους αμφισβήτησης της δουλειάς μας.

Γνωρίζουμε το φάρμακο περισσότερο από τον καθένα.

Συνιστολόγοι Farmakopoioi
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Νοεμβρίου 2012, 21:01:25
Απάντηση #1322
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Οι ίδιοι έχουν παραχωρήσει την άσκηση του επαγγέλματός τους σε φαρμακοϋπαλλήλους χωρίς γνώσεις για το φάρμακο και αυτό καλείται επιστημονικός χώρος.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

29 Νοεμβρίου 2012, 21:11:27
Απάντηση #1323
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Οι ίδιοι έχουν παραχωρήσει την άσκηση του επαγγέλματός τους σε φαρμακοϋπαλλήλους χωρίς γνώσεις για το φάρμακο και αυτό καλείται επιστημονικός χώρος.

Καλά μην μιλάμε για επιστημονικούς χώρους: ταξιδάκια μετά της οικογενείας και πανάκριβα δώρα για να γράφετε συγκεκριμένα σκευάσματα δεν συνιστούν και το καλύτερο παράδειγμα...

Όταν έρχεται συνταγή με υποσημείωση "ο γιατρός δεν φέρει ευθύνη για το σκεύασμα που θα επιλέξει ο εκτελών τη συνταγή", η υποκρισία περισσεύει...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

29 Νοεμβρίου 2012, 21:28:25
Απάντηση #1324
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

και οδηγίες του στυλ «να δοθεί μόνο το συγκεκριμένο εμπορικό σκεύασμα» θίγουν το κύρος κάθε επιστήμονα στο χώρο.
Άν ήμουν φαρμακοποιός και μου ρχόταν συνταγή με την παραπάνω «οδηγία» θα έκανα ότι είναι δυνατόν να δώσω
σκεύασμα διαφορετικό απο το ζητούμενο!

* Τί σημαίνουν ακριβώς τα αρχικά «φμφ» που χρησιμοποιούνται αφειδώς σε τούτο το  thread;
Υποθέτω σημαίνουν «φαρμακοποιός» αλλά απο που προκύπτει ; «Φαρμακοφτιάχτης »;
Έτσι γιατί τό χω απορία
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

29 Νοεμβρίου 2012, 21:46:48
Απάντηση #1325
Αποσυνδεδεμένος

parpar

Προσπαθούμε να τον πείσουμε ότι όλα τα φάρμακα που έχουν πάρει άδεια από τον ΕΟΦ και κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι ασφαλή. Ασφαλές όμως δεν είναι να αλλάζει κάθε μήνα το φάρμακό του όπως γινόταν ως τώρα.

Δεν βλεπω το λογο για τον οποιο θα σταματησει αυτο (συχνες αλλαγες) , καθως πλεον αλλαγες θα μπορουν να κανουν περισσοτερα ατομα (ιατροι και φαρμακοποιοι)...
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Νοεμβρίου 2012, 21:48:35 από parpar »

29 Νοεμβρίου 2012, 23:04:28
Απάντηση #1326
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν βλεπω το λογο για τον οποιο θα σταματησει αυτο (συχνες αλλαγες) , καθως πλεον αλλαγες θα μπορουν να κανουν περισσοτερα ατομα (ιατροι και φαρμακοποιοι)...

Όχι. Δεν είναι έτσι πια.

Πλέον, ο ασφαλισμένος έχει φωνή και η γνώμη του μετράει.
Με τη δραστική δεν δεσμεύται πλέον από τον γιατρό του και μπορεί να ζητήσει από το φαρμακοποιό του το σκεύασμα που εκείνος θέλει (π.χ. το ίδιο που παίρνει πάντα).
Αν ο φμφ αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει, τότε φεύγει και πάει σε πιο εξυπηρετικό φαρμακοποιό που δεν χαλάει χατήρια, και ο οποίος κερδίζει έναν ακόμη πελάτη.

Ώστε η δραστική ουσία ισχυροποιεί τον ασφαλισμένο και εγγυάται την αποφυγή ανεπιθύμητων αλλαγών.

29 Νοεμβρίου 2012, 23:38:14
Απάντηση #1327
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Όπως λέμε, Θέλω ένα ζευγάρι κόκκινα πάνινα παπούτσια, από αυτά που παίρνω κάθε χρόνο για να μη με χτυπάει ο κάλλος μου. Τι? Δεν έχετε? Θα πάω σε άλλον που έχει.

Θα καταργήσουμε λοιπόν την ασύμμετρη πληροφόρηση.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

30 Νοεμβρίου 2012, 00:21:18
Απάντηση #1328
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Όπως λέμε, Θέλω ένα ζευγάρι κόκκινα πάνινα παπούτσια, από αυτά που παίρνω κάθε χρόνο για να μη με χτυπάει ο κάλλος μου. Τι? Δεν έχετε? Θα πάω σε άλλον που έχει.

Είναι χιλιοειπωμένα πράγματα, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές.
Πολύ συχνά, στα πλαίσια του ΕΣΥ ή των ιατρείων του πάλαι ποτέ ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ), ο ασφαλισμένος συναντά μπροστά του κάθε φορά διαφορετικό ιατρό, ο οποίος ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να προβαίνει σε αλλαγές εμπορικών σκευασμάτων για ευνόητους σε όλους μας εξωιατρικούς λόγους.

Η δραστική λοιπόν κατoχυρώνει τον ασφαλισμένο από τέτοιου είδους αλλαγές και του επιτρέπει να συνεχίζει την αγωγή που του σύστησε ο αρχικός θεράπων ιατρός, με τον οποίο ο ασφαλισμένος συνδέεται με σχέση ιατρού-ασθενή.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Νοεμβρίου 2012, 09:04:24 από Ο διακομιστής »

30 Νοεμβρίου 2012, 08:52:02
Απάντηση #1329
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Είναι χιλιοειπωμένα πράγματα, τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές.
Πολύ συχνά, στα πλαίσια του ΕΣΥ ή των ιατρείων του πάλαι ποτέ ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ), ο ασφαλισμένος συναντά μπροστά του κάθε φορά διαφορετικό ιατρό, ο οποίος ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να προβαίνει σε αλλαγές εμπορικών σκευασμάτων για ευνόητους σε όλους μας εξωιατρικούς λόγους.

Η δραστική λοιπόν κατωχυρώνει τον ασφαλισμένο από τέτοιου είδους αλλαγές και του επιτρέπει να συνεχίζει την αγωγή που του σύστησε ο αρχικός θεράπων ιατρός, με τον οποίο ο ασφαλισμένος συνδέεται με σχέση ιατρού-ασθενή.

Σωστά.

Δυστυχώς, τον εκθετει σε αντιστοιχες συμπεριφορες εκ μερους των φαρμακοποιών.

Οσονουπω, σε παρα πολλα φαρμακεια φοβουμαι, θα αρχισουν ως δια μαγειας να εξαφανίζονται-αποσύρονται-ειναι σε έλλειψη-μην κυκλοφορουν πια-[βαλε την δικη σου εκδοση της μπαρουφας εδω] οσα σκευασματα δεν εχουμε στο ράφι/δεν μας κανουν καλη πίστωση/δεν μας δινουν καλο μπονους κ.ο.κ.

Τωρα, εν δυναμει ισχυει ο μοχλος πιεσης που αναφερεις ("θα παω αλλου") και εκ μερους του πολιτη, αλλα και εκ μερους των ιατρων ενδεχομενως (αρκετοι σναδελφοι μου λενε οτι ηδη εχουν μιλησει με κάνα-δυο φαρμακεια της περιοχης τους ωστε να εξασφαλισουν οτι σε περιπτωση που δουν "παρατραγουδα" να εχουν καπου να στελνουν τους ασθενείς τους να παιρνουν τα φαρμακα τους οπως πρέπει και -κυριως- καθε μηνα τα ιδια).

Σε πολλες περιπτωσεις ομως θα περασει του φαρμακοποιου. Οπως περναγε του κακοηθη ΙΚΑτζη.

Γιατι ο καθε μπάρμπας δεν ξερει, κανει ο,τι του λενε, γιατι τον εμπιστεύεται τυφλα τον φαρμακοποιό του, γιατι δεν εχει αλλο φαρμακειο να πάει ή γιατι ειναι μακρια και τα ποδια πονάνε και "που να τρεχω τωρα, αφου μου ειπε οτι το ιδιο είναι" κλπ.

Και πολυ φοβαμαι οτι εντος μηνων θα βρεθουμε ενωπιον ενος πρωτοφανεστατου αλαλουμ με αλλεπαλληλες αλλαγες εμπορικων σκευασματων με την ιδια δραστική και απορρυθμιση ρυθμισμενων χρονιων νοσημάτων (χωρις κανενας να ξερει γιατί), αυξηση της δαπανης για εργαστηριακους ελεγχους (συνεπεια της απορρύθμισης) και αυξηση της φαρμακευτικης δαπανης λογω αυξησης της υποκαταστασης με αναντικαταστατα σκευάσματα.

Ξαναλεω, μακαρι να βγω ψεύτης.

Αυτο που με απολυτη σιγουρια σε διαβεβαιώνω ειναι οτι σε καμια περιπτωση δεν προκειται να το παιξω μικρος θεος διακρινοντας μεταξυ των ασθενων μου ποιο εκλεκτο 15% θα παρει εμπορικο σκευασμα και ποιο 85% θα αφεθει βορα στις ορεξεις του καθε εμποράκου, συμπεριφορα που βρισκω ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ.

30 Νοεμβρίου 2012, 10:52:30
Απάντηση #1330
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Νομιζω πολυ φασαρια χωρις λογο.Τα εχω ξαναπει:

1.Ο φαρμακοποιος -ως εμπορος-δε θελει να κλεισει το μαγαζι του.Πλεον ελεγχεται ΚΑΙ απο τον ιατρο ο οποιος καλλιστα μπορει να πει στον ασθενη "τι παπαριά σου εδωσε εδω ο φαρμακοποιος" και τοτε να δουμε αν η σχεση ιατρου -ασθενη ειναι ισχυροτερη ή η σχεση φαρμακοποιου-ασθενη
2.Ο ιατρος που εχει εγκαταστησει θεραπευτικη σχεση και ειναι καταξιωμενος στα ματια του ασθενη μπορει -ΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ!- να πει στον ασθενη προφορικα ή σε χαρτακι τι σκευασμα να ζητησει εστω κ αν επιβαρυνθει την διαφορα πωτοτυπου.Εχεις ασθενη με λοιμωξη πχ αναπνευστικου κ θες να δωσεις κλαριθρομυκινη.Γραφεις τη δραστικη,εξηγεις στον ασθενη πως το συστημα δε σου επιτρεπει να γραψεις απεριοριστα εμπορικη και του λες να παρει το πρωτοτυπο που θα σου εξασφαλισει θεραπευτικο αποτελεσμα.Για αυτους που δεν καταλαβαινουν τους δινεις ενα ανυπογραφο χαρτακι με το ονομα πρωτοτυπου κ τους λεσ να ζητησουν ΑΥΤΟ!Ή σε χρονιες νοσους ρυθμισμενες δασκαλευουμε τον ασθενη να ζητησει ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ του και να μη του τα αλλαξουν

Τροποι συναδελφοι να παρακαμψουμε τον υφαλο της δραστικης υπάρχουν.Απλα θελει υπομονη,να μη μας πιανει πανικος και σοβαρη αναπτυξη σχεσης ιατρου-ασθενη κατι που αν εχει χτιστει δυσκολα γκρεμιζεται
Αντι να ψαχνουμε λοιπον για άλλοθι ας κανουμε σωστα τη δουλεια μας εστω και αν δε μας ευκολυνουν τη ζωη.Πιστευω πως η δουλεια μπορει να γινει σωστα!Αυτη ειναι η αποψη μου κ μεχρι σημερα-δεν ξερω τι θα γινει αυριο-στο χωρο που προσωπικα δραστηριοποιουμαι δεν ειχα προβλημα
+

30 Νοεμβρίου 2012, 11:06:37
Απάντηση #1331
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Νομιζω πως το λαθος που κανουμε ειναι οτι ξεκιναμε με το ΔΟΓΜΑ "Οι περισσοτεροι φαρμακοποιοι ειναι ΛΑΜΟΓΙΑ"

Θα μου επιτρεψετε να εχω διαφορετικη άποψη τοσο ουσιας οσο και προσεγγισης

Ο γιατρος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για τον ασθενη και οχι για ανταλλαγματα μπορει να γινει ΚΕΡΒΕΡΟΣ σε αυθαιρεσιες φαρμακοποιων και να προστατευσει τον ασθενη του

« Τελευταία τροποποίηση: 30 Νοεμβρίου 2012, 11:15:16 από jack »
+

30 Νοεμβρίου 2012, 11:17:44
Απάντηση #1332
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Νομιζω πως το λαθος που κανουμε ειναι οτι ξεκιναμε με το ΔΟΓΜΑ "Οι περισσοτεροι φαρμακοποιοι ειναι ΛΑΜΟΓΙΑ"

Θα μου επιτρεψετε να εχω διαφορετικη άποψη τοσο ουσιας οσο και προσεγγισης

Οσον αφορά εμένα, δεν θεωρώ τους φαρμακοποιούς λαμόγια σε καμία περίπτωση. Τους θεωρώ πρωτίστως εμπόρους, και είναι μια ιδιότητα που την έχουν κερδίσει με το σπαθί τους.

Δεν διαφοροποιω την ιατρικη πρακτική μου απο τα πανσωστα που λες, χτίζω και επενδυω στην σχέση με τους ασθενείς, μεταχειριζομαι ισότιμα ΕΟΠΥΥ-τες και ιδιώτες. Προσπαθώ να ξε-παγιωσω τις λανθασμένες αντιλήψεις των ασφαλισμένων απο χρόνια αρπακολλατζιδηκης ταμειακης ιατρικής που είχαν συνηθίσει.

Παρ´ολα αυτά, συνεχίζω να βλέπω αυτά που γράφω. Σκευάσματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται έν μια νυκτι, ως δια μαγείας και οι ασφαλισμένοι γίνονται μπαλάκι κι εγώ πυρ και μανία.

Μακάρι να έχετε δίκιο εσείς.

30 Νοεμβρίου 2012, 11:50:22
Απάντηση #1333
Αποσυνδεδεμένος

timex

* Τί σημαίνουν ακριβώς τα αρχικά «φμφ» που χρησιμοποιούνται αφειδώς σε τούτο το  thread;
Υποθέτω σημαίνουν «φαρμακοποιός» αλλά απο που προκύπτει ; «Φαρμακοφτιάχτης »;
Έτσι γιατί τό χω απορία

Φαρμακοποιος με φαρμακειο

30 Νοεμβρίου 2012, 11:54:49
Απάντηση #1334
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ειναι γεγονος πως οι σκεψεις που καταθετει ο καθενας μας ειναι και συναρτηση και του χωρου που δραστηροποιειται.Εχω την τυχη-αν θελετε-να  εργαζομαι σε μια περιοχη που μεχρι σημερα δεν επεσαν στην αντιληψη μου φαινομενα παραβατικοτητας φαρμακοποιου σε βαρος του ασθενη.Ασθενεις πχ με χρονιες νοσους συνεχισαν να λαμβανουν τα συνηθη σκευασματα τους χωρις αλλαγες παρολο που ειχα γραψει δραστικη και παρολο που καποιοι ειχαν προστιμο.Εαν καποια στιγμη ασθενης ΜΟΥ πεσει θυμα φαρμακοποιου θα φροντισω να μην ξαναπει σε αυτο το φαρμακειο.Αρκει να εξασφαλισω πως η επιλογη φαρμακου εγινε με δολο και οχι με συμφωνη γνωμη του ασθενη πχ για οικονομικα κριτηρια

Αναγνωριζω το γεγονος πως σε μερικα ή πολλα μερη μπορει τα φαρμακεια να ακολουθουν μια διαφορετικη,πιο επιθετικη σταση απο αυτη που εχω συνηθισει.Εαν πραγματικα αυτο συμβαινει τοτε δυστυχως οι μαχες που καποιος συναδελφος πρεπει να δωσει ειναι μεγαλυτερες αλλα πρεπει να δωθουν οταν κανονας μας ειναι η διασφαλιση του θεραπευτικου αποτελεσματος.Και εχουμε ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κανουμε αλλα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
+

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11491 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
71915 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις