Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Gatekeeper:
Ο Λοβερδος μόλις έκανε το λάθος που θα καταστρέψει την δημόσια εικόνα του και ενδεχομένως την πολιτική καριέρα του.
Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις για σύμβουλο πτυχιούχο θεατρικών σπουδών...
Το υπουργείο είχε διαβεβαιώσει πόλλακις τις φαρμακευτικές και ιδιαιτερα τις πολυεθνικές πως δεν θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση.
Απο Δευτέρα είναι λογικό να ενεργοποιηθεί το φαρμακευτικό λόμπι το οποίο με τη βοήθεια των ΜΜΕ θα αποσυνθέσουν την δημόσια εικόνα. :'(
"You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time." Abraham Lincoln
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ Λοβερδος μόλις έκανε το λάθος που θα καταστρέψει την δημόσια εικόνα του και ενδεχομένως την πολιτική καριέρα του.
Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις για σύμβουλο πτυχιούχο θεατρικών σπουδών...
Το υπουργείο είχε διαβεβαιώσει πόλλακις τις φαρμακευτικές και ιδιαιτερα τις πολυεθνικές πως δεν θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση.
Απο Δευτέρα είναι λογικό να ενεργοποιηθεί το φαρμακευτικό λόμπι το οποίο με τη βοήθεια των ΜΜΕ θα αποσυνθέσουν την δημόσια εικόνα. :'(
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν είναι αποφασισμένος να αντέξει στις πιέσεις και να εφαρμόσει τη δραστική, να τον στηρίξουμε.
Εγώ τον χαρακτήρισα ήδη "πολιτικό νάνο", επειδή ξέρω ότι θα τα πάρει όλα πίσω.
Γ.Κτιστάκης:
Πρέπει να σκεφτούμε τον /την παππού/ γιαγιά που μέχρι τώρα είχε συνηθίσει να ξεχωρίζει τα φάρμακα από τα κουτάκια, τι έχει να πάθει τώρα εάν αυτά χορηγούνται με ίδιο κουτάκι!!!!
Εκτός βέβαια και εάν οι φαρμακοποιοί προμηθευτούν 7-8 διαφορετικά χρώματα ή σχήματα κουτάκια, που θα βάζουν σε κάθε ένα ένα φάρμακο και να θυμούνται σε κάθε ασθενή ποιο φάρμακο βάζουν σε ποιο χρώμα ή σχήμα για την επόμενη φορά που θα δώσουν φάρμακα στον ίδιο ασθενή.
Έτσι για να ξεφύγω και εγώ λίγο, από αντίθετη πλευρά από τον Διαμαντή
eliastheod:
και τα συνέδρια που είναι να γίνουν το επόμενο διάστημα θα γίνουν ή όχι;
δεν πιστεύω να το έγραψα σε άσχετη ενότητα.....
Harper:
Προσωπικά με βρισκει συμφωνο η ιδέα επί της αρχής.
Η μόνη ένσταση είναι αν πχ εγω γράψω στατίνη ή κλαριθρομυκίνη αν το εμπορικό σκεύασμα που θα αποφασίσει να "σπρώξει" το φαρμακείο θα είναι δραστικό-βιοισοδύναμο και επομένως αποτελεσματικό ή αν ακόμη και τα έκδοχά του μπορεί να δημιουργησουν πρόβλημα.Αν πχ γράψω στον ασθενη μου να πάρει κλοπιδογρέλη και το φαρμακείο (αλήθεια θα είναι πάντα ο ίδιος ο φαρμακοποός ή ενδέχεται και άσχετος βοηθός) αποφασίσει να σπρώξει μια παπαριά (ενδεχομένως να βγουν και άλλες στην αγορά η κλινική αποτελεσματικότητα των οποίων να αγνοειται) και αυτη κριθει αναποτελεσματική δε θα κατακριθω και εγώ για την επιλογη αυτή?Γιατι ο ασθενής θέλει να δει αποτελέσματα και δεν μπορεί να μπει στο παιχνιδι ποιός έγραψε τι και ποιος έδωσε τι.Στα μάτια του ασθενη λοιπον εγω θα είμαι υπεύθυνος...Φανταστειτε δε τι έχει να γινει αν εμφανιστει και μια αλλεργική αντιδραση σε ένα σκευασμα.
Καλή λοιπόν η συνταγογραφηση ουσίας αλλά με αυτη τη θεωρηση θελει σκέψη!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση