Λοιπόν ακόμη δεν υπάρχει επίσημα ανακοινωμένη η διεύθυνση της δοκιμαστικής σελίδας αλλά μπορείτε να την βρείτε εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΠρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι το username πρέπει να είναι ακριβώς όπως το γράψατε. Μικρά ή κεφαλαία γράμματα παίζουν σημασία και είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό για username και δεν τον γράφει και στις οδηγίες.
Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 11131 είναι απογοήτευση σήμερα που δοκίμασα. Με το ζόρι κατορθώνεις να σου απαντήσει κάποιος ενώ αντίστοιη υπηρεσία από το 1135 του ΟΠΑΔ είναι απίστευτα καλύτερη. Δεν έχουν την δυνατότητα να στείλεις με e-mail προβλήματα και προτάσεις παρά μόνο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και δεν ξέρω εάν αυτό αναμένεται να είναι ότι καλύτερο. Ένα δοκιμαστικό ΑΜΚΑ που μου έδωσαν από το 11131 δεν δούλευε. Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει η όλη κατάσταση με την ποιότητα της βοήθειας που έχει το 11131 σήμερα.
Τελικά δοκιμάσαμε ένα ΑΜΚΑ πραγματικού ασθενή και οι εντυπώσεις είναι οι παρακάτω.
- Πρόκειται για webική εφαρμογή που κάνει κλήσεις στο σερβερ ενώ συμπληρώνεις τα στοιχεία.
- Η εισαγωγή διάγνωσης σε ICD-10 γίνεται με λέξεις κλειδιά και δεν είναι καθόλου εύχρηστη. Για να δεις κάθε διαθέσιμη διάγνωση πρέπει να κάνεις κλικ για επόμενη σελίδα-διάγνωση και φυσικά υπάρχουν πολλά προβλήματα σε σχέση με το εάν γράψεις παγκεατίτις αντί παγρεατίτιδα. Ευτυχώς υπάρχει το ελεύθερο κείμενο. Μπορώ να πω ότι η αντίστοιχη αναζήτηση του ΟΠΑΔ είναι λειτουργικότερη.
- Στην επιλογή φαρμάκου χρησιμοποιείται το ίδιο περιβάλλον με αναζήτηση σκευάσματος ή ουσίας. Τους βγάζω όμως το καπέλο που την έχουν φτιάξει έτσι ώστε στα σκευάσματα εάν είσαι σε ελληνικό πληκτρολόγιο και γράφεις το όνομα του φαρμάκου με ελληνικούς χαρακτήρες αλλά με τα πλήκτρα που θα πάταγες εάν ήθελες να το γράψεις στα αγγλικά τότε σου βρίσκει τα σκευάσματα ας έχουν αγγλική ονομασία, εξαίρεση αποτελεί το γράμμα W Που μετατρέπεται σε τελικό ς και τελικά σε Σ με αποτέλεσμα να μην βρίσκεις το φάρμακο. Το εξαιρετικό επίσης είναι ότι σου δείχνει ποια είναι τα ΜΗΣΥΦΑ και ποια θέλουν ειδική συνταγή ή ποια απλή ιατρική συνταγή. Δεν έχουν βέβαια σκεφτεί περιπτώσεις όπως το lonarid N όπου το ένα κουτί δεν θέλει συνταγή ναρκωτικών ενώ τα δύο θέλουν.
- Στην αναζήτηση δραστικής ουσίας η αναζήτηση είναι δυναμική, γίνεται μόνο με αγγλικα ονόματα και σου δείχνει όπως γράφεις τις διαθέσιμες ουσίες. Θα άξιζε να γίνει το ίδιο και για τα ονόματα στην αναζήτηση των σκευασμάτων.
- Κάνοντας τσεκ ένα φάρμακο μπαίνει αυτόματα στη συνταγή και εκεί πρέπει να γράψεις τη δοσολογία. Για να σε αφήσει να γράψεις πάνω από δύο κουτιά πρέπει να τσεκάρεις την "θεραπεία μηνός". Επίσης, το εξαιρετικό σε κάθε φάρμακο είναι ότι σου δίνει στοιχειώδεις πληροφορίες (τι ουσίες περιέχει, κωδικό ATC, αλλά και εναλλακτικά φάρμακα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο).
Δεν πατήσαμε καταχώριση συνταγής για να δούμε εκτύπωση οπότε επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω.
Ο χρόνος που απαιτεί είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το να την γράψεις χειρόγραφα και αυτό ισχύει για δοκιμή που έκανα εγώ, γράφοντας αρκετά γρήγορα στον Η/Υ. Δεν έχει συντομεύσεις πλήκτρων αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το enter και τα tab/shift+tab. Απαιτεί λιγότερα κλικ με το ποντίκι σε σχέση με το πως είναι τώρα το αντίστοιχο του ΟΠΑΔ αλλά γενικά σηκώνει πολύ βελτίωση για να το χρησιμοποιεί κανείς γρήγορα.
Για αρχή καλό είναι, αλλά εάν περιμένουν ότι θα παραμείνει έτσι, είναι απογοήτευση στο τομέα της χρηστικότητας.
Η συνέχεια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος