Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Ιανουαρίου 2025, 13:22:49

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1435234 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Οκτωβρίου 2013, 11:34:02
Απάντηση #1845
Αποσυνδεδεμένος

spyros

Πάλι τους διώχνω σήμερα! Κρατιέμαι πολύ για να μη βρίσω δημοσίως! Δεν αντέχωωωω!!! >:(
Αυτό με τα διαφυγόντα κέρδη πάντως πρέπει να το δούμε σοβαρά κάποια στιγμή...

9 Οκτωβρίου 2013, 11:40:40
Απάντηση #1846
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τώρα καταλαβαίνω τι εννοούν ιδιωτικό ιατρείο για το γιατρούς ΕΣΥ στην ΠΦΥ:
Θα πηγαίνουν οι ασθενείς το πρωί στην δημόσια μονάδα θα εξετάζονται και επειδή δεν θα λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα περνάνε από το ιδιωτικό ιατρείο το απόγευμα για να πάρουν την συνταγούλα τους. Σε αυτή την περίπτωση έχεις το εξοπλισμένο ιατρείο της μονάδας χωρίς έξοδα και το ιδιωτικό ιατρείο με ένα Η/Υ και μια γραμματέα. Αυτό θα πει business!!!!

Η μπιχτή μου για τους συντάκτες των προτάσεων ΠΦΥ.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Οκτωβρίου 2013, 12:44:29
Απάντηση #1847
Αποσυνδεδεμένος

Μαρία Χόρτη

Ιατροί
Τωρα θυμηθηκε το e-syntagografisi να βγαλει ανακοίνωση:

09-10-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Σας ενημερώνουμε oτι λόγω τεχνικών προβλημάτων η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη. Μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος, η έκδοση και η εκτέλεση συνταγών και παραπεμπτικών μπορεί να γίνεται χειρόγραφα.

9 Οκτωβρίου 2013, 13:07:28
Απάντηση #1848
Αποσυνδεδεμένος

spyros

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος, η έκδοση και η εκτέλεση συνταγών και παραπεμπτικών μπορεί να γίνεται χειρόγραφα.

Ναι, αυτοί που έχουν "πράσινες"... Οι υπόλοιποι, βράστε στο ζουμί σας! >:(

9 Οκτωβρίου 2013, 18:10:04
Απάντηση #1849
Αποσυνδεδεμένος

samsok

και ο ΙΣΑ θυμηθηκε μετά απο τοσες ημέρες να βγαλει ανακοινωση...καλλιο αργά

10 Οκτωβρίου 2013, 10:36:58
Απάντηση #1850
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Εμένα μου κόλησε πάλι η καφετιέρα!
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Οκτωβρίου 2013, 10:44:18
Απάντηση #1851
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Εμένα μου κόλησε πάλι η καφετιέρα!
Δεν ξέρεις τι λες: 09-10-2013
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει αποκατασταθεί.
   Αφού το ανακοίνωσαν ότι φτιάχτηκε γιατί ψεύδεσθε αγαπητέ.... Στο κάτω-κάτω ποιον να πιστέψουμε;

Πέρα απο την πλάκα "Proxy Error - The proxy server received an invalid response from an upstream server.
Ο καφές σήμερα στην ΗΔΙΚΑ τελείωσε νωρίτερα απο χθες και έπιασαν δουλειά....

Υ.Γ.   Α, ωραία έβγαλε και το άλλο: weblogic.common.resourcepool.ResourceDisabledException: Pool EPRESA is Suspended, cannot allocate resources to applications..

10 Οκτωβρίου 2013, 10:45:40
Απάντηση #1852
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

10 Οκτωβρίου 2013, 10:47:05
Απάντηση #1853
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Και στην οικοδομή τέτοια ώρα κάναμε διάλλειμα.
ΗΔΙΚΑ, υπερ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κόντρα στη γενικευμένη απορύθμιση!

10 Οκτωβρίου 2013, 11:08:43
Απάντηση #1854
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Πέρα απο την πλάκα "Proxy Error - The proxy server received an invalid response from an upstream server.
Ο καφές σήμερα στην ΗΔΙΚΑ τελείωσε νωρίτερα απο χθες και έπιασαν δουλειά....[/color]

Υ.Γ.   Α, ωραία έβγαλε και το άλλο: weblogic.common.resourcepool.ResourceDisabledException: Pool EPRESA is Suspended, cannot allocate resources to applications..

Χμ, απ΄ό,τι φαίνεται, βγάζει πολλές ποικιλίες καφέ - εμένα π.χ. μου σέρβιρε:

Proxy Error

Reason: Error reading from remote server

Apache/2.2.22 (Fedora) Server at Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Port 443

10 Οκτωβρίου 2013, 17:04:32
Απάντηση #1855
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur

Γνωρίζει κάποιος εάν η χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων είναι υποχρεωτική για τη συνταγογράφηση όλων των περιστατικών (παλαιών και νέων) ή μόνο για τα νέα περιστατικά οστεοπόρωσης (και λοιπών διαγνώσεων που θα προστεθούν συντομα) ???
Το θεραπευτικο πρωτοκολλο πρεπει να μπει απο τον θεραποντα που εθεσε τη διαγνωση ή αν δεν το εχει κανει (και πως θα το διπιστωσουμε;) πρεπει εμεις να το πραξουμε οπωσδηποτε;
Προσωπικα σε χωριο που πηγα να συνταγογραφησω λογω ελλειψης συναδελφου (με τη σφραγιδα μου ως ειδικευομενου), σε 2 ασθενεις που ειχαν προσφατη ανανεωμενη γνωματευση οστεοπορωσης τους εγραψα 3μηνιαια χωρις να κανω χρηση θεραπευτικου πρωτοκολλου.

Σ.Σ.: ευτυχως για τους περισσοτερους ειχα παει αρκετα νωρις στο περιφερειακο και εξυπηρετηθηκαν, οι υπολοιποι μετα τις 11 το τι βρισιδι εριξαν (οχι φυσικα σε μενα) δε λεγεται..μεχρι και οι γιαγιαδες καταρες τους εριχναν!

11 Οκτωβρίου 2013, 12:40:29
Απάντηση #1856
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Δεν μου λειτουργεί η συνταγογραφηση με πρωτοκολο, οταν παταω επάνω μου ναιγει πραθυρο του ΕΟΦ!!!
Γίνεται και σε άλλους αυτο? Απο χθες το ειδα μετα την διακοπή του συστήματος. Ετσι γραφω με icd10 μονο.

Εσεις?
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

11 Οκτωβρίου 2013, 12:42:05
Απάντηση #1857
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν μου λειτουργεί η συνταγογραφηση με πρωτοκολο, οταν παταω επάνω μου ναιγει πραθυρο του ΕΟΦ!!!
Γίνεται και σε άλλους αυτο?

Ναι, και σε μένα!

11 Οκτωβρίου 2013, 13:19:55
Απάντηση #1858
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Άδωνις: Θα προσπαθήσω να πείσω την ΤROICA να επιστρέψουμε στην εμπορική συνταγογράφηση φαρμάκων.

Συμφώνησε η τρόικα στον τρόπο τιμολόγησης των off patent φαρμάκων, όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Ά. Γεωργιάδης κατά την διάρκεια τη ομιλίας του σε εκδήλωσης της ΠΕΦ για το Ελληνικό Φάρμακο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη η Τρόικα έστειλε email στο οποίο επιβεβαίωσαν ότι αποδέχονται την πρόταση για τιμολόγηση των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους (off patent) βάσει των τριών χαμηλότερων τιμών κρατών-μελών της ΕΕ και μάλιστα αναδρομικά σε σκευάσματα, που έχουν τιμολογηθεί από 1/1/2012.

Επίσης ο κ. Γεωργίαδης στην ομιλία του σχετικά με το θέμα της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας ανέφερε ότι η επιλογή του φαρμάκου θα πρέπει να γίνεται από τον γιατρό με αναγραφή της εμπορικής ονομασίας και αυτό είναι κάτι που ήδη το διαπραγματεύεται με την Τρόικα. Μάλιστα απατώντας στον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μελά που πρωτύτερα στην ομιλία του παρέθεσε επιχειρήματα ,«ως γιατρός» όπως τόνισε για τα υπέρ της επιλογής του φαρμάκου από τους γιατρούς ο Υπουργός Υγείας δήλωσε «Ο κ. Μελάς σας το είπε, αλλά εγώ θα σας το κάνω».
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Οκτωβρίου 2013, 13:23:05 από Ο διακομιστής »

11 Οκτωβρίου 2013, 13:54:51
Απάντηση #1859
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG

Γίνεται και σε άλλους αυτο?

Ναι, και σε μένα!

Από χθές μετά τη διακοπή μάζεψαν και τις οδηγίες για συνταγογράφηση με πρωτόκολο από την αρχική σελίδα. Ουυφφ ;D
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11502 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
71971 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης