Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Gatekeeper:
Τώρα θα υπογράψετε την συμβαση.
Περίληψη έγκρισης προσλήψεωνΤης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 55/98 (άρθρο 2, παρ. 1)
14 Οκτωβρίου 2010
Έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με τέσσερις χιλιάδες διακόσιους είκοσι (4.220) θεραπευτές ιατρούς, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, εκατόν ενενήντα δύο (192) ελεγκτές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους και τέσσερις (4) ελεγκτές φαρμακοποιούς για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης)
Εγκρίνει τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με τέσσερις χιλιάδες διακόσιους είκοσι (4.220) θεραπευτές ιατρούς, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών , εκατόν ενενήντα δύο (192) ελεγκτές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους και τέσσερις (4) ελεγκτές φαρμακοποιούς για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Οι ανωτέρω συμβάσεις θα συναφθούν υπό την απαραίτητη προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν.2527/1997 «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Ν.2190/1994, όπως τροποποιήθηκε από τις διατάξεις του άρθρου 10, παρ.1, περ.4α του Ν. 3812/2009.
Δ. Κουναλάκης:
Λοιπόν ακόμη δεν υπάρχει επίσημα ανακοινωμένη η διεύθυνση της δοκιμαστικής σελίδας αλλά μπορείτε να την βρείτε εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ότι το username πρέπει να είναι ακριβώς όπως το γράψατε. Μικρά ή κεφαλαία γράμματα παίζουν σημασία και είναι κάτι που δεν είναι αποδεκτό για username και δεν τον γράφει και στις οδηγίες.
Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 11131 είναι απογοήτευση σήμερα που δοκίμασα. Με το ζόρι κατορθώνεις να σου απαντήσει κάποιος ενώ αντίστοιη υπηρεσία από το 1135 του ΟΠΑΔ είναι απίστευτα καλύτερη. Δεν έχουν την δυνατότητα να στείλεις με e-mail προβλήματα και προτάσεις παρά μόνο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και δεν ξέρω εάν αυτό αναμένεται να είναι ότι καλύτερο. Ένα δοκιμαστικό ΑΜΚΑ που μου έδωσαν από το 11131 δεν δούλευε. Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει η όλη κατάσταση με την ποιότητα της βοήθειας που έχει το 11131 σήμερα.
Τελικά δοκιμάσαμε ένα ΑΜΚΑ πραγματικού ασθενή και οι εντυπώσεις είναι οι παρακάτω.
- Πρόκειται για webική εφαρμογή που κάνει κλήσεις στο σερβερ ενώ συμπληρώνεις τα στοιχεία.
- Η εισαγωγή διάγνωσης σε ICD-10 γίνεται με λέξεις κλειδιά και δεν είναι καθόλου εύχρηστη. Για να δεις κάθε διαθέσιμη διάγνωση πρέπει να κάνεις κλικ για επόμενη σελίδα-διάγνωση και φυσικά υπάρχουν πολλά προβλήματα σε σχέση με το εάν γράψεις παγκεατίτις αντί παγρεατίτιδα. Ευτυχώς υπάρχει το ελεύθερο κείμενο. Μπορώ να πω ότι η αντίστοιχη αναζήτηση του ΟΠΑΔ είναι λειτουργικότερη.
- Στην επιλογή φαρμάκου χρησιμοποιείται το ίδιο περιβάλλον με αναζήτηση σκευάσματος ή ουσίας. Τους βγάζω όμως το καπέλο που την έχουν φτιάξει έτσι ώστε στα σκευάσματα εάν είσαι σε ελληνικό πληκτρολόγιο και γράφεις το όνομα του φαρμάκου με ελληνικούς χαρακτήρες αλλά με τα πλήκτρα που θα πάταγες εάν ήθελες να το γράψεις στα αγγλικά τότε σου βρίσκει τα σκευάσματα ας έχουν αγγλική ονομασία, εξαίρεση αποτελεί το γράμμα W Που μετατρέπεται σε τελικό ς και τελικά σε Σ με αποτέλεσμα να μην βρίσκεις το φάρμακο. Το εξαιρετικό επίσης είναι ότι σου δείχνει ποια είναι τα ΜΗΣΥΦΑ και ποια θέλουν ειδική συνταγή ή ποια απλή ιατρική συνταγή. Δεν έχουν βέβαια σκεφτεί περιπτώσεις όπως το lonarid N όπου το ένα κουτί δεν θέλει συνταγή ναρκωτικών ενώ τα δύο θέλουν.
- Στην αναζήτηση δραστικής ουσίας η αναζήτηση είναι δυναμική, γίνεται μόνο με αγγλικα ονόματα και σου δείχνει όπως γράφεις τις διαθέσιμες ουσίες. Θα άξιζε να γίνει το ίδιο και για τα ονόματα στην αναζήτηση των σκευασμάτων.
- Κάνοντας τσεκ ένα φάρμακο μπαίνει αυτόματα στη συνταγή και εκεί πρέπει να γράψεις τη δοσολογία. Για να σε αφήσει να γράψεις πάνω από δύο κουτιά πρέπει να τσεκάρεις την "θεραπεία μηνός". Επίσης, το εξαιρετικό σε κάθε φάρμακο είναι ότι σου δίνει στοιχειώδεις πληροφορίες (τι ουσίες περιέχει, κωδικό ATC, αλλά και εναλλακτικά φάρμακα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο).
Δεν πατήσαμε καταχώριση συνταγής για να δούμε εκτύπωση οπότε επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω.
Ο χρόνος που απαιτεί είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το να την γράψεις χειρόγραφα και αυτό ισχύει για δοκιμή που έκανα εγώ, γράφοντας αρκετά γρήγορα στον Η/Υ. Δεν έχει συντομεύσεις πλήκτρων αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το enter και τα tab/shift+tab. Απαιτεί λιγότερα κλικ με το ποντίκι σε σχέση με το πως είναι τώρα το αντίστοιχο του ΟΠΑΔ αλλά γενικά σηκώνει πολύ βελτίωση για να το χρησιμοποιεί κανείς γρήγορα.
Για αρχή καλό είναι, αλλά εάν περιμένουν ότι θα παραμείνει έτσι, είναι απογοήτευση στο τομέα της χρηστικότητας.
Η συνέχεια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν έχουν βέβαια σκεφτεί περιπτώσεις όπως το lonarid N όπου το ένα κουτί δεν θέλει συνταγή ναρκωτικών ενώ τα δύο θέλουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι όμως! Δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, αφού η χορήγηση συνταγής ναρκωτικών (ΣΝ) για την κωδεΐνη, εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό mg κωδεΐνης που συνταγογραφούνται ανά ασφαλισμένο ανά μήνα. Έτσι, το πρώτο Lonarid-N που γράφει ένας ασφαλισμένος στον μήνα δεν χρειάζεται ΣΝ, ενώ αν πάει να ξαναγράψει και δεύτερο κουτί στον ίδιο μήνα, έστω και μεμονωμένο, υπερβαίνει αθροιστικά τα 200mg (που είναι το όριο ανά μήνα) και χρειάζεται ΣΝ.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Θετικές εκτιμήσεις επιφύλαξαν για το νομοσχέδιο που καθιερώνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αναστάσιος Βασιάδης έκανε λόγο για «θετικό βήμα που δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε», προτείνοντας περαιτέρω, τη γενικότερη ηλεκτρονική οργάνωση των ιατρικών φακέλων.
«Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί μια κοινωνική απαίτηση, μια υποχρέωση της πολιτείας που δεν θα πρέπει να περιορίζεται μονάχα σε οικονομικά κριτήρια, ή κριτήρια καταστολής κάποιων κακών φαινομένων» συμπλήρωσε.
Ο Κωνσταντίνος Λιβαδάς, εκ μέρους της ομοσπονδίας των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, εξέφρασε την πεποίθηση πως «η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα πρέπει να δημιουργηθεί, αλλά τα δεδομένα τα οποία θα προκύψουν από την εφαρμογή της, θα πρέπει να έχουν αποκλειστικό σκοπό, την, με καλύτερους και σύγχρονους όρους, περίθαλψη των πολιτών και όχι το κόστος».
Ο κ. Λιβαδάς επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών, όπως επίσης και «να γίνει απελευθέρωση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, από την υποχρεωτική συνταγογράφηση των ταμείων τους».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να ελεγχθεί η υπερπροσφορά φαρμάκων, προκειμένου να υπάρξει τιθάσευση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, διατύπωσε τη συμφωνία του με το νομοσχέδιο, θεωρώντας πως το νέο σύστημα «εξυγιαίνει το χώρο, τον εκσυγχρονίζει και τον βοηθάει σε ένα καλύτερο μέλλον».
Πάντως, εξέφρασε και ορισμένες επιφυλάξεις τεχνικού χαρακτήρα, υπενθυμίζοντας π.χ. ότι «σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στο Διαδίκτυο και είναι δύσκολη η διασύνδεση των ιατρείων, των φαρμακείων και των ταμείων».
in.gr
anastasios theodoridis:
Τηλεπικοινωνίες: Εκκληση τώρα στους παρόχους για γρήγορες συνδέσεις 13/10/2010
Αίτημα προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να δώσουν προτεραιότητα στα αιτήματα για ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο των γιατρών και των φαρμακείων απέστειλε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα.
Αίτημα προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της χώρας να δώσουν προτεραιότητα στα αιτήματα για ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο των γιατρών και των φαρμακείων απέστειλε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα. Ο λόγος είναι η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου στον ΟΑΕΕ και, σταδιακά, θα επεκταθεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το αίτημα απεστάλη με την επισήμανση «επείγον» στο σύνολο των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων (ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Forthnet, hellas online κ.ά) και στο σχετικό κείμενο επισημαίνεται ότι «η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου και επειδή απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο προκειμένου να λειτουργήσει θα πρέπει όλοι οι γιατροί και τα φαρμακεία να αποκτήσουν αντίστοιχες συνδέσεις». Σύμφωνα με παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, τα περισσότερα φαρμακεία της χώρας δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντως, θέτει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς, ακόμη, να έχει...ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή (το κατέθεσε τη Δευτέρα το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης). Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα καταργήσει τα συνταγολόγια που λειτουργούν ως λευκή επιταγή και θα «ελέγξει» μέσω διασταυρώσεων ολόκληρο το σύστημα (γιατρούς και φαρμακοποιούς). Ο στόχος που τίθεται είναι να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ θα δαπανηθεί άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση