Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
21 Ιανουαρίου 2025, 06:08:32

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1435648 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Μαρτίου 2014, 11:36:24
Απάντηση #2025
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
έχει εξαφανιστεί από το σύστημα κάθε απόδειξη ότι εγώ είχα συστήσει γενόσημο!

Μεγάλη poosti@!
Πρέπει να απαιτήσουμε να διορθωθεί οπωσδήποτε. Θα ήταν πιο έντιμο αν έλεγε: "Η υπόδειξη του ιατρού για γενόσημο, τελικά γειώθηκε από τον ασφαλισμένο".

ΥΓ: Ρισπέκτ στον @Διαμαντή που το εξακρίβωσε!

Όχι, άλλο αυτό που λες και άλλο ο με συστηματικό τρόπο ύπουλος και καταχθόνιος χειρισμός κάθε θέματος που άπτεται της υγείας κα δη των οικονομικών αυτής.
Γίνεται προσπάθεια να καταργηθεί κάθε διαφάνεια.
ΑΙΣΧΟΣ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Μαρτίου 2014, 13:21:53
Απάντηση #2026
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Τηλεφώνησα στην ΗΔΙΚΑ και μου είπαν να να μην ανησυχώ γιατί αυτό που καταγράφεται είναι το γενόσημο που προτείνω και όχι αυτό που φαίνεται στην εκτελεσμένη συνταγή, οπότε-και σύμφωνα με αυτά που μου είπαν πάντα- δεν επιβαρύνονται τα στατιστικά μου............. 8) 8)

21 Μαρτίου 2014, 13:39:35
Απάντηση #2027
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

δεν επιβαρύνονται τα στατιστικά μου..........

Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να επιβαρύνονται όμως τα στατιστικά:
- του φμφ, που θα πρέπει ν΄αντιμετωπίζει μεγαλύτερο rebate επειδή απέτυχε να περάσει το γενόσημο
αλλά και
- του ασφαλισμένου, όπου ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αποσυρθεί από την κάλυψη της Α.Τ. του πρωτοτύπου κατά 75% και να υποχωρήσει στο 50% ή χαμηλότερα.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Μαρτίου 2014, 13:43:30
Απάντηση #2028
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Τηλεφώνησα στην ΗΔΙΚΑ και μου είπαν να να μην ανησυχώ γιατί αυτό που καταγράφεται είναι το γενόσημο που προτείνω και όχι αυτό που φαίνεται στην εκτελεσμένη συνταγή, οπότε-και σύμφωνα με αυτά που μου είπαν πάντα- δεν επιβαρύνονται τα στατιστικά μου............. 8) 8)
Κι από που φαίνεται (μετά την εκτέλεση) ότι πρότεινα γενόσημο; Η συνταγή μου έχει παραποιηθεί και δεν φαίνεται το σχόλιο της υπόδειξης πλέον! Οπότε βασιζόμαστε μόνο στη δική τους δήλωση/διαβεβαίωση ότι διατηρούν τα αρχικά στοιχεία.
Γιατί να τροποποιείται εκ των υστέρων και μάλιστα εν αγνοία μας ένα έγγραφο που έχει εκδοθεί από εμάς;
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαρτίου 2014, 14:02:21 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

21 Μαρτίου 2014, 14:44:38
Απάντηση #2029
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Κι από που φαίνεται (μετά την εκτέλεση) ότι πρότεινα γενόσημο; Η συνταγή μου έχει παραποιηθεί και δεν φαίνεται το σχόλιο της υπόδειξης πλέον! Οπότε βασιζόμαστε μόνο στη δική τους δήλωση/διαβεβαίωση ότι διατηρούν τα αρχικά στοιχεία.
Γιατί να τροποποιείται εκ των υστέρων και μάλιστα εν αγνοία μας ένα έγγραφο που έχει εκδοθεί από εμάς;

συμφωνώ απολύτως, απλά τηλεφώνησα για να ακούσω τι θα ειπωθεί........και για να μη νομίζουν ότι κοιμόμαστε

21 Μαρτίου 2014, 17:35:38
Απάντηση #2030
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Σημαντικό "κενό" που ανακάλυψα πριν λίγο.
Έχουν συνδέσει τα πρωτόκολλα με ειδικότητες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γράψουν οι αγροτικοί ούτε εξ' αντιγραφής!
Η ιστορία:
Αγροτικός με ενημερώνει πως όταν συνδέεται για να γράψει συνταγή σε ασθενή δεν εμφανίζεται καθόλου η επιλογή "Ορισμός θεραπευτικού πρωτοκόλλου" και δεν μπορεί να του γράψει μια στατίνη.
Συνδέομαι (σε μένα εμφανίζεται η επιλογή του πρωτοκόλλου κανονικά), εντάσσω τον ασθενή σε πρωτόκολλο και του γράφω μια στατίνη.
Στη συνέχεια συνδέεται ξανά ο αγροτικός και στο ΑΜΚΑ του ίδιου ασθενή πάλι δεν εμφανίζεται η δυνατότητα να εντάξει τον ασθενή σε πρωτόκολλο ή να γράψει φάρμακα στο πρωτόκολλο δυσλιπιδαιμίας που είχα ανοίξει πριν λίγο. Απουσιάζει η ένδειξη από τη σελίδα.
Αν εξακριβωθεί αυτό που λέω οι ασθενείς ΚΑΘΕ φορά που θα θέλουν να γράψουν φάρμακα που ανήκουν στα θεραπευτικά πρωτόκολλα θα πρέπει να απευθύνονται στην κατάλληλη ειδικότητα κι όχι σε αγροτικούς γιατρούς.

Να κάνουμε ένα γκάλοπ για το πόσο σύντομα θα αποσυρθεί το «υποχρεωτικό» της χρήσης πρωτοκόλλου.
Λέω 2 μέρε το πολύ ...μέχρι το Σ/Κ .Απο Δευτέρα νέες οδηγίες...

Μέσα έπεσες στις 2 μέρες! Από σήμερα το απόγευμα μπήκε η δυνατότητα εισαγωγής σε πρωτόκολλο και στους αγροτικούς.

28 Μαρτίου 2014, 20:56:22
Απάντηση #2031
Αποσυνδεδεμένος

samsok

το γραφω εδω γιατι δεν ξερω που αλλου να το αναρτησω....εχω προβλημα με το browser που χρησιμοποιω  για το e-syntagografisi:
1)MOZILLA FIREFOX
οταν παταω εκτυπωση μου τυπωνει παντα τις σελιδες που εχω επιλεξει ΚΑΙ μια κενη...παντα μα παντα ομως!

2)google chrome
παροτι χρησιμοποιουσα MOZILLA ,δοκιμασα το chrome ,εδω δεν εχω το προβλημα της κενης σελιδας αλλα ενα αλλο(εξισου σπαστικο):
αν πατησω πχ Ε/Ε και ανοιξει η σελιδα με τον ελεγχο,προσπαθωντας να πατησω την μπαρα στα δεξια (για να παω προς τα κατω και να βρω την επιθυμητη εξεταση και να μαρκαρω το τετραγωνακι)βλεπω οτι δεν μπορω να  την πατησω  και αυτη ξαναγυρνα αυτοματα προς τα πανω.
Δεν ξερω τι φταιει,αν κανεις εχει το ιδιο θεμα ή καμια λυση να προτεινει θα το εκτιμουσα παρα μα παρα πολυ!

28 Μαρτίου 2014, 21:23:00
Απάντηση #2032
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

....Δεν ξερω τι φταιει,αν κανεις εχει το ιδιο θεμα ή καμια λυση να προτεινει θα το εκτιμουσα παρα μα παρα πολυ!
   Μισητός Internet Explorer ; (δεν είχα πρόβλημα ποτέ)

28 Μαρτίου 2014, 22:28:36
Απάντηση #2033
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

το γραφω εδω γιατι δεν ξερω που αλλου να το αναρτησω....εχω προβλημα με το browser που χρησιμοποιω  για το e-syntagografisi:
1)MOZILLA FIREFOX
οταν παταω εκτυπωση μου τυπωνει παντα τις σελιδες που εχω επιλεξει ΚΑΙ μια κενη...παντα μα παντα ομως!

Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα όμως μόνο σε συγκεκριμένο υπολογιστή. Ίσως έχει πρόβλημα η έκδοση του Firefox ή/και του Adobe Reader που ανοίγει τα PDF στο συγκεκριμένο υπολογιστή. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα επειδή δεν είναι ο κύριος υπολογιστής συνταγογράφησης και δε με ενοχλεί ιδιαίτερα. Αν θες δοκίμασε να κάνεις update στα συγκεκριμένα προγράμματα.
Αν δεν σε πειράζει η λευκή σελίδα δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Άλλη λύση είναι λίγο πριν την εκτύπωση αντί για "όλες" τις σελίδες να σημειώνεις το από κάτω κουτάκι με αριθμό σελίδων "Από 1 έως 1" σε μονή συνταγή ή "Από 1 έως 3" σε τρίμηνη. Έτσι δε βγαίνει η λευκή σελίδα.

Μερικές φορές έχω το ακόλουθο πρόβλημα με το Firefox: Όταν βάζω να δω προηγούμενες συνταγές/επισκέψεις κλπ δεν εμφανίζεται μπάρα στο πλάι της σελίδας ώστε να κάνω scroll down για να δω τις επόμενες συνταγές. Πρέπει να κάνω σμίκρυνση της σελίδας, με Ctrl και -, και τότε εμφανίζεται η μπάρα. Μερικές φορές όμως δεν εμφανίζεται όσο κι αν μικρύνω τη σελίδα ακόμη και σε βαθμό που δε διακρίνονται τα γράμματα.

28 Μαρτίου 2014, 23:04:11
Απάντηση #2034
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Παίζουν διάφορα θέματα συμβατότητας της εφαρμογής με την έκδοση του browser που έχετε.
Καλό είναι αυτά τα προβλήματα να μαζεύονται και να στέλνονται στην ΗΔΙΚΑ, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την εφαρμογή.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

29 Μαρτίου 2014, 00:23:37
Απάντηση #2035
Αποσυνδεδεμένος

spyros

το γραφω εδω γιατι δεν ξερω που αλλου να το αναρτησω....εχω προβλημα με το browser που χρησιμοποιω  για το e-syntagografisi:
1)MOZILLA FIREFOX
οταν παταω εκτυπωση μου τυπωνει παντα τις σελιδες που εχω επιλεξει ΚΑΙ μια κενη...παντα μα ομως!

Αν δείτε λίγες σελίδες πριν (αρχές του μήνα),  είχα το ίδιο θέμα. Τελικά, στην προεπισκόπηση της εκτύπωσης, αντί για την επιλογή shrink-to-fit έβαλα scale στο 90%. Από τότε δεν χρειάστηκε να ξανασχοληθώ. Το Firefox θυμάται την επιλογή μου και τυπώνω χωρίς πρόβλημα.

31 Μαρτίου 2014, 10:59:15
Απάντηση #2036
Αποσυνδεδεμένος

samsok

1)MOZILLA FIREFOX
οταν παταω εκτυπωση μου τυπωνει παντα τις σελιδες που εχω επιλεξει ΚΑΙ μια κενη...παντα μα ομως!

Αν δείτε λίγες σελίδες πριν (αρχές του μήνα),  είχα το ίδιο θέμα. Τελικά, στην προεπισκόπηση της εκτύπωσης, αντί για την επιλογή shrink-to-fit έβαλα scale στο 90%. Από τότε δεν χρειάστηκε να ξανασχοληθώ. Το Firefox θυμάται την επιλογή μου και τυπώνω χωρίς πρόβλημα.
ευχαριστω παρα πολυ... με σωσατε! τοσο καιρο μου ειχαν σπασει τα νευρα!

2 Απριλίου 2014, 13:04:01
Απάντηση #2037
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG

"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

2 Απριλίου 2014, 13:08:10
Απάντηση #2038
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Τα ζώα μου αργά! (και σήμερα)
   Μπα, δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα σήμερα. Χθές (πρωταπριλιάτικα) 11.00 με 12.00 όμως ναι.

2 Απριλίου 2014, 13:25:52
Απάντηση #2039
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG

Κατά διαστήματα καθυστερεί πολύ.
Αν πρέπει αρχές του μήνα να γράψεις >100 συνταγές θες 2 επιπλέον ώρες!
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
71984 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης