Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
21 Ιανουαρίου 2025, 09:32:44

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1435761 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Απριλίου 2014, 13:01:27
Απάντηση #2055
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η ερώτησή μου, λοιπόν, είναι γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή; Το αν η εμμονή είναι εναντίον της ατροβαστατίνης, υπέρ του σταθερού συνδυασμού εζετιμίπμης/σιμβαστατίνης, κάτι άλλο ή και τίποτε δεν το ξέρω. Αλλά επίσης δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Μήπως είναι τίποτε υπόγειος πόλεμος μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών; ::) ( Vianex vs Pfeizer εν προκειμένω; )
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Απριλίου 2014, 13:06:52
Απάντηση #2056
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Η ερώτησή μου, λοιπόν, είναι γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή; Το αν η εμμονή είναι εναντίον της ατροβαστατίνης, υπέρ του σταθερού συνδυασμού εζετιμίπμης/σιμβαστατίνης, κάτι άλλο ή και τίποτε δεν το ξέρω. Αλλά επίσης δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Μήπως είναι τίποτε υπόγειος πόλεμος μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών; ::) ( Vianex vs Pfeizer εν προκειμένω; )

Λες;
Α, μπα...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Απριλίου 2014, 13:36:05
Απάντηση #2057
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν νομίζω, απλά το κόστος της ατροβαστατίνης είναι μεγαλύτερο από την σιμβαστατίνη χωρίς να δικαιολογείται από την κλινική διαφορά. Εκεί μπορούμε να κάνουμε και λίγο αυτοκριτική για τις πωλήσεις του Lipitor παγκοσμίως. Τώρα στο inegy απλά επειδή εμπεριέχει ένα πρωτότυπο χωρίς γενόσημο απλά μπαίνει στην κατηγορία των φαρμάκων που αποκτά δική του ασφαλιστική τιμή.
Προσωπικά νομίζω ότι η νομοθεσία έχει ρυθμιστεί πολύ καλά για τα ελληνικά δεδομένα... Μένει τώρα να ρυθμιστεί και η αγορά... Σε ένα εξάμηνο θα έχει γίνει και αυτό...
Θα σας πω μια ιστορία που με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην τιμολόγηση τα τελευταία 2-3 χρόνια, επαναλαμβάνεται τακτικά.......στο ιατρείο μου. Το ιατρείο μου δεν είναι σε καμιά πλούσια γειτονιά:
Το λογισμικό μου ηλεκτρονικού φακέλου μου επιτρέπει να βλέπω live πέρα από τι φάρμακα παίρνει ο ασφαλισμένος και τι πληρώνει... και βλέπω και εναλλακτικές επιλογές....
Δεν ζορίζω κανένα να αλλάξει σκεύασμα. Απλά του λέω ότι στο τάδε φάρμακο, η συμμετοχή του είναι πολύ μεγάλη... και ότι θα μπορούσε να πάρει κάποιο άλλο γενόσημο ή κάποια άλλη συσκευασία. Κλασσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις η απάντηση είναι η επιβεβαίωση του "Λεφτά υπάρχουν...". Αλλά επειδή τα λεφτά τα μετράνε πλέον ριζώνει ο σπόρος του "ακριβό είναι".
Περνάνε 2-3 μήνες και ο ασφαλισμένος την επόμενη φορά εμφανίζει τρεις διαφορετικές συμπεριφορές:
α) Έχει λεφτά κι ας μουρμουράει, ή έχει κολλημένο κεφάλι και συνεχίζει ακάθεκτος. Το ότι δεν μου έχει εμπιστοσύνη το σέβομαι.
β) Στην ίδια υπενθύμιση πλέον είναι διαλλακτικός και σου ζητάει ένα σκεύασμα με μικρότερη συμμετοχή που τυγχάνει της εμπιστοσύνης σου
γ) Σου λέει ότι δεν το παίρνει ταχτικά και έχει περίσσευμα και να μην του γράψεις. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υποψιαστείς το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνω εάν θέλει ένα καινούργιο σκεύασμα με σαφώς μικρότερη συμμετοχή. Και ξαφνικά γίνεται ταχτικός τις επόμενες φορές.

Μέχρι το καλοκαίρι συνεπώς όλα θα έχουν ρυθμιστεί και τυχόν λάθη θα έχουν διορθωθεί.
Θα εκτιμούσα πολύ εάν ο ΕΟΦ δημοσιοποιούσε τις μελέτες βιοϊσοδυναμίας για τα γενόσημα ώστε να βοηθηθούμε ακόμη περισσότερο.
Προσωπικά ζητάω από τους φαρμακευτικούς αντιπροσώπους στις εταιρίες με γενόσημα να ζητήσουν από την εταιρία τους να δημοσιοποιήσει η ίδια τις μελέτες βιοϊσοδυναμίας που έχει καταθέσει καθώς αυτό θα με κάνει να την επιλέξω ακόμη περισσότερο όταν προτείνω σκεύασμα όταν κάποιος παίρνει πρωτότυπο.
Δυστυχώς ζω στη Ελλάδα τον μύθο μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Απριλίου 2014, 13:39:02 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Απριλίου 2014, 18:58:23
Απάντηση #2058
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, οι επαναλαμβανόμενες συνταγές που αφορούν χρονίως πάσχοντες – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να είναι εξάμηνες, από δίμηνες έως τρίμηνες που είναι σήμερα.
   Εξάμηνες θα μπορούν να είναι οι επαναλαμβανόμενες συνταγές, οι οποίες αφορούν χρονίως πάσχοντες – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
    Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
    Οι χρόνιες παθήσεις, τις οποίες θα αφορά το μέτρο, αναμένεται να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μετά την ψήφιση της τροπολογίας.
    Σύμφωνα με τον νόμο 3457/2006, η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 30 ημερών θεραπείας, βάσει δοσολογικού σχήματος, το οποίο αναγράφεται υποχρεωτικά στη συνταγή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εμβαλαγίων (συσκευασιών).
    Σε περιπτώσεις, ωστόσο, χρονίων νοσημάτων, παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα της επαναλαμβανόμενης συνταγής και η δίμηνη – τρίμηνη συνταγή.
 Μεγάλο μέρος του καθημερινού έργου των γιατρών αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων χρονίως πασχόντων.
      Ταλαιπωρία
 Το γεγονός επιβαρύνει υπέρμετρα το υπόλοιπο κλινικό τους έργο, ενώ οι ασθενείς ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση ραντεβού

ΥΓ: Δλδ θα τυπώνουμε 6 σελίδες ; Και άμα γράφονται και όλα τα γενόσημα απο κάτω (όπως είπε ο αρμόδιος ...) θα τυπώνουμε καμιά πενηνταριά; Θα φεύγουν με βιβλιαράκι οι ασθενείς.... Αντε μετά να ελεγξεις το πλάφον σου (αν και όταν επανέλθει). Όταν τα παπούδια θα χάνουν τις συνταγές (η θα τις πηγαίνουν κιτρινισμένες-ξεβαμμένες) τι γίνεται;
Μήπως πρέπει να καταργηθεί η εκτύπωση κάποτε;

25 Απριλίου 2014, 19:15:56
Απάντηση #2059
Αποσυνδεδεμένος

internist

[...]Το λογισμικό μου ηλεκτρονικού φακέλου μου επιτρέπει να βλέπω live πέρα από τι φάρμακα παίρνει ο ασφαλισμένος και τι πληρώνει... και βλέπω και εναλλακτικές επιλογές....
[/quote]

Ποιό είναι το παραπάνω λογισμικό;

25 Απριλίου 2014, 19:34:28
Απάντηση #2060
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
ΥΓ: Δλδ θα τυπώνουμε 6 σελίδες ; Και άμα γράφονται και όλα τα γενόσημα απο κάτω (όπως είπε ο αρμόδιος ...) θα τυπώνουμε καμιά πενηνταριά; Θα φεύγουν με βιβλιαράκι οι ασθενείς.... Αντε μετά να ελεγξεις το πλάφον σου (αν και όταν επανέλθει). Όταν τα παπούδια θα χάνουν τις συνταγές (η θα τις πηγαίνουν κιτρινισμένες-ξεβαμμένες) τι γίνεται;
Μήπως πρέπει να καταργηθεί η εκτύπωση κάποτε;
Μιλάνε για τρεις δίμηνες

[...]Το λογισμικό μου ηλεκτρονικού φακέλου μου επιτρέπει να βλέπω live πέρα από τι φάρμακα παίρνει ο ασφαλισμένος και τι πληρώνει... και βλέπω και εναλλακτικές επιλογές....

Ποιό είναι το παραπάνω λογισμικό;
Το έχω φτιάξει εγώ. Είναι ένα hobby μου

επισυναπτεται και η τροπολογία
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Απριλίου 2014, 19:59:46 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Απριλίου 2014, 23:42:57
Απάντηση #2061
Αποσυνδεδεμένος

samsok

Σύμφωνα με τον νόμο 3457/2006, η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 30 ημερών θεραπείας, βάσει δοσολογικού σχήματος, το οποίο αναγράφεται υποχρεωτικά στη συνταγή, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εμβαλαγίων (συσκευασιών).

διορθωστε με αν καταλαβα λαθος  αλλα αν εχω ενα φαρμακο με 20 tbs πχ salospir  με δοσολογια 1χ1, δεν μπορω να συνταγογραφησω 2 κουτια/μηνα ,αρα θα γραψω υποχρεωτικα διμηνη συνταγη και ποτε μηνιαια ή τριμηνη ?

26 Απριλίου 2014, 00:00:10
Απάντηση #2062
Αποσυνδεδεμένος

thepap

διορθωστε με αν καταλαβα λαθος  αλλα αν εχω ενα φαρμακο με 20 tbs πχ salospir  με δοσολογια 1χ1, δεν μπορω να συνταγογραφησω 2 κουτια/μηνα ,αρα θα γραψω υποχρεωτικα διμηνη συνταγη και ποτε μηνιαια ή τριμηνη ?

Μάλλον έτσι είναι αλλά εγώ δεν το τηρώ. Απλά συνταγογραφώ τον ένα μήνα για 20 μέρες και τον άλλο για 40. Το ίδιο και με τις τρίμηνες. Ευελπιστώ ότι δεν θα βρώ τον μπελά μου, αλλα κι αν τον βρώ γιατί φρόντισα ο ασθενής μου να λαμβάνει κανονικά την αγωγή του ... χαλάλι.

26 Απριλίου 2014, 00:06:44
Απάντηση #2063
Αποσυνδεδεμένος

samsok

κοιτα να δεις που θας μας βγαλουν υπερσυνταγογραφους για ενα κουτι salospir!

26 Απριλίου 2014, 00:08:54
Απάντηση #2064
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Μπα πιστεύω σ αυτό που λένε ... καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

26 Απριλίου 2014, 09:59:44
Απάντηση #2065
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Η μαγική λεξούλα είναι το...dispensing των φαρμάκων. Το κατεστημένο των φμφ το αποφεύγει όπως ο δράκουλας το σκόρδο. Ας φροντίσουν (τολμήσουν) οι υπεύθυνοι να το θέσουν σε εφαρμογή.
Ο ιατρός είναι υπεύθυνος για την ημερήσια δοσολογία και τη διάρκεια της αγωγής και δεν είναι υποχρεωμένος ν΄ασχολείται με το αν η συσκευασία του Σαλοσπίρ έχει 20 χάπια ανά κουτί ή του Ζυλορίκ 25 κ.λπ.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Απριλίου 2014, 10:11:30 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Απριλίου 2014, 13:23:33
Απάντηση #2066
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πώς γίνεται το Sotalol/Generics της εταιρίας Generics Pharma Hellas Ε.Π.Ε. (που νομίζω είναι θυγατρική πλέον της Mylan) να είναι πρωτότυπο;;;

3 Μαΐου 2014, 12:25:37
Απάντηση #2067
Αποσυνδεδεμένος

mvakas

Σήμερα στον ΒΗΜΑ FM, o δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης κάλεσε τηλεφωνικά τον Αδ. Γεωργιάδη για να μάθει πως "συμπεριφέρονται" οι Γιατροί μετά το πάγωμα του πλαφόν από το ΣΤΕ και αν έχει ξεπεραστεί το όριο της φαρμακευτικής δαπάνης που καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ.
Συνοπτικά ο Υπουργός ανεφερε τα εξής:
- Τον πρώτο μήνα που εφαρμόστηκε το πλαφόν το ξεπέρασαν 3000 γιατροί. Το δεύτερο μήνα το ξεπέρασαν μόνο 600. Άρα σύμφωνα με τη λογική του η αγορά είχε ρυθμιστεί.
- Η φαρμακευτική δαπάνη του Απριλιου ξέπερασε τον στόχο κατά 80 εκατομμύρια.
- Τον Απρίλιο συνταγογραφήθηκαν 1 εκατομμύριο περισσότερες συνταγές συγκριτικά με τον Μάρτιο.
- Ο προϋπολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης είναι κλειστός. Αν τον υπερβούμε, οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν φάρμακα τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Δια ταύτα το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δράσει άμεσα και καταθέτει προς ψήφιση στη βουλή τη Δευτέρα 5 Μαΐου τροπολογία η οποία επαναφέρει το πλαφόν. Επίσης τον Ιούνιο θα εφαρμοστεί νέο δελτίο τιμών που θα μειώσει κι άλλο την φαρμακευτική δαπάνη.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Μαΐου 2014, 12:27:30 από mvakas »

3 Μαΐου 2014, 12:48:38
Απάντηση #2068
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δια ταύτα το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δράσει άμεσα και καταθέτει προς ψήφιση στη βουλή τη Δευτέρα 5 Μαΐου τροπολογία η οποία επαναφέρει το πλαφόν. Επίσης τον Ιούνιο θα εφαρμοστεί νέο δελτίο τιμών που θα μειώσει κι άλλο την φαρμακευτική δαπάνη.

Νομίζω ότι όλοι όσοι είναι μετρημένοι στη συνταγογράφηση δεν έχουν καμία αντίρρηση για ένα είδος ελέγχου, αρκεί να βασίζεται σε επιστημονικά και όχι οικονομοτεχνικά κριτήρια, ιδιαίτερα δε σε χοντροκομμένα μέτρα όπως το αναλογικό πλαφόν.
Υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός εκεί που πρέπει. Μία καλή αρχή είναι να πέσουν οι σκανδαλωδως υψηλές τιμές των γενόσημων στατινών.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Μαΐου 2014, 13:51:33
Απάντηση #2069
Αποσυνδεδεμένος

mvakas

Απο τη στιγμή που η ασφαλιστική τιμή είναι 4.25 ευρώ στα 14 δισκία (9.10 ευρώ στα 30 δισκία), ανεξαρτήτου περιεκτικότητας και είδους στατίνης, θα πρέπει να πέσει η λιανική τιμή των γενοσήμων κάτω από την ασφαλιστική τιμή ή να μειωθεί κι άλλο η ασφαλιστική τιμή. Αλλιώς δεν βλέπω πως μπορεί να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ (όσον αφορά τις στατίνες), μειώνοντας περαιτέρω την λιανική τιμή των γενόσημων στατινών και όσο αυτή πάντα ξεπερνάει την ασφαλιστική τιμή.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11503 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
71986 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7657 Εμφανίσεις