Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 15:37:28

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1396167 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Οκτωβρίου 2014, 22:39:37
Απάντηση #2280
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σήμερα είχα στο ιδιωτικό μου Ιατρείο, Έλληνα της Γερμανίας με ασφάλεια από εκεί, που του βγάζει ότι δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα παρόλο που η Ευρωπαϊκή κάρτα του λήγει σε μερικά χρόνια.

Στο παρελθόν του έχω επανειλημμένα συνταγογραφήσει φάρμακα, χωρίς πρόβλημα.

Έχετε καμιά καλή πρόταση για να λύσω το θέμα ;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Οκτωβρίου 2014, 00:07:22
Απάντηση #2281
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μίλα με την ΗΔΙΚΑ ή στείλε τον στο ΙΚΑ να τον ενεργοποιήσουν στο ΑΤΛΑΣ
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Οκτωβρίου 2014, 00:09:41
Απάντηση #2282
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μίλα με την ΗΔΙΚΑ ή στείλε τον στο ΙΚΑ να τον ενεργοποιήσουν στο ΑΤΛΑΣ

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Οκτωβρίου 2014, 12:06:52
Απάντηση #2283
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

αυτό το πράγμα με τη καφετιέρα δεν αντέχεται όμως κάθε πρωί...

7 Οκτωβρίου 2014, 13:46:09
Απάντηση #2284
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
αυτό το πράγμα με τη καφετιέρα δεν αντέχεται όμως κάθε πρωί...

Η κατάσταση σήμερα ήταν απαράδεκτη. Κρίμα σε όλους όσους περίμεναν, χωρίς να μπορούν να εξυπηρετηθούν. Βέβαια, αυτούς που ήρθαν να εξεταστούν σε ένα ιδιωτικό ιατρείο, εν γνώσει τους ότι θα πληρώσουν μία επίσκεψη, τους βάζω σε δεύτερη μοίρα (αν και δε θα έπρεπε, αφού κι εμείς με κάποιο τρόπο πρέπει να ζήσουμε). Κυρίως σκέφτομαι όσους είχαν κλείσει, μετά από κόπο, ραντεβού (και το έχασαν) - αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις...
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2014, 22:17:52 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

7 Οκτωβρίου 2014, 18:55:37
Απάντηση #2285
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Ευτυχως ειχα ρεπό σήμερα.... κάτι πρέπει να κάνουμε όμως με αυτη την καφετιέρα, δεν αντέχεται άλλο αυτη η κατάσταση. Αν ειναι να κάνουν ρυθμίσεις ας πληρώσουν υπερωρίες εναν άνθρωπο να δουλέψει νυχτερινές ώρες για τις διορθώσεις του απαράδεκτου προγράμματός τους τελος πάντων.

>:(
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

7 Οκτωβρίου 2014, 21:15:50
Απάντηση #2286
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Stp <no-reply@synigoros.gr>
9:12 μ.μ. (Πριν από 6 λεπτά)
προς Εμένα
Ευχαριστούμε που υποβάλατε την αναφορά σας στον Συνήγορο του Πολίτη.
Θα επεξεργαστούμε την αναφορά σας το συντομότερο δυνατό.Μήνυμα
Βήμα 2 από 2
Η αναφορά σας ενεργοποιήθηκε. Θα λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τον Κωδικό Παρακολούθησης της Αναφοράς σας. Σε περίπτωση που δεν λάβετε το συγκεκριμένο μήνυμα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση "support_web στο synigoros τελεία gr".

έκανα μια αναφορά για την ΗΔΙΚΑ στο συνήγορο του πολίτη.....γιατί δε βλέπω κανείς από ΙΣΑ και ΠΙΣ να πολυασχολείται με το κουπί που τραβάμε εμείς οι απλοί γιατροί καθημερινά....
Δεν ελπίζω σε κάτι, απλά νιώθω πιο ήσυχος

7 Οκτωβρίου 2014, 22:34:53
Απάντηση #2287
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Σήμερα είχα στο ιδιωτικό μου Ιατρείο, Έλληνα της Γερμανίας με ασφάλεια από εκεί, που του βγάζει ότι δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα παρόλο που η Ευρωπαϊκή κάρτα του λήγει σε μερικά χρόνια.

Στο παρελθόν του έχω επανειλημμένα συνταγογραφήσει φάρμακα, χωρίς πρόβλημα.

Έχετε καμιά καλή πρόταση για να λύσω το θέμα ;

Δεν έχει όντως ασφαλιστική ικανότητα στην Ελλάδα, καθώς δεν ανήκει σε κανένα ελληνικό ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ, ΟΓΑ κλπ.). Ο συγκεκριμένος είναι ασφαλισμένος σε αλλοδαπό ασφαλιστικό φορέα που, όπως όλοι οι ξένοι ασφαλιστικοί  φορείς, έχει συμφωνία με το ΙΚΑ για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, σε περίπτωση που ασφαλισμένοι του βρεθούν στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, προβλέπεται η εξυπηρέτηση αυτών των ασφαλισμένων με χειρόγραφη συνταγογράφηση και συμπλήρωση του εντύπου Ευρωπαίου Ασφαλισμένου, ώστε η δαπάνη για τη φαρμακευτική του δαπάνη να γίνει απαιτητή μέσω ΙΚΑ από τον ξένο φορέα.

Το πρόβλημα προέκυψε επειδή στο συγκεκριμένο ασφαλισμένο δόθηκε ΑΜΚΑ, προφανώς από ΚΕΠ, λόγω κάποιου μικρού ποσού (μπορεί και 10 ευρώ) που λαμβάνει από κάποιο ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα. Ο ίδιος πάντως δε δικαιούται να κατέχει βιβλιάριο ΙΚΑ, αφού η κύρια ασφάλισή του είναι αυτή του εξωτερικού.
Ηλεκτρονική συταγογράφηση προβλέπεται μόνο σε ασφαλισμένους ξένου φορέα, εφόσον έχουν βιβλιάριο ΙΚΑ και την σχετική σφραγίδα στο πρώτο μέρος του βιβλιαρίου ''Ξένος φορές. Υποχρεωτική συμπλήρωση ΕΕΑ''.

Το πρόβλημα έχει επισημανθεί από συναδέλφους στην ΗΔΙΚΑ η οποία είναι σε συννενόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Εργασίας για την αντιμετώπιση του ζητήματας και την παροχή οδηγιών για την αφαίρεση του ΑΜΚΑ από ανάλογους ασφαλισμένους. Οι αφαλισμένοι αυτοί (κάτοχοι κάρτας=καρτούχοι) δε δικαιούνται αριθμό κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Οκτωβρίου 2014, 22:41:45 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Οκτωβρίου 2014, 08:49:56
Απάντηση #2288
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο στο 11131 και να απαιτούμε να δηλωθεί ως βλάβη το ότι σέρνεται.
Δεν θέλουν συνήθως να το κάνουν δήλωση γιατί είναι η μόνη καταγραφή που δείχνει το χάλι που επικρατεί. Η δήλωση γίνεται όταν ξεκινάνε με αριθμό ΤΣΑΥ και ζητάμε να καταγραφεί ότι σέρνεται σε απελπιστικό βαθμό.
Οι γκρίνιες εδώ είναι απλά ψυχοθεραπευτικές, εκεί ενοχλούν τον ανάδοχο του έργου και αρχίζουν να ανησυχούν και εάν μπορούμε να δουλέψουμε.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Οκτωβρίου 2014, 10:31:16
Απάντηση #2289
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο στο 11131 και να απαιτούμε να δηλωθεί ως βλάβη το ότι σέρνεται. ....
   Ευτυχώς σήμερα δεν σέρνεται (μόλις τώρα). Ούτε log-in δεν μπορώ να κάνω (Proxy Error). Είναι μια εξέλιξη...
    Θα δοκιμάσω το 11131 όπως είπατε.

8 Οκτωβρίου 2014, 11:11:32
Απάντηση #2290
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να παίρνουμε τηλέφωνο στο 11131 και να απαιτούμε να δηλωθεί ως βλάβη το ότι σέρνεται. ....
   Ευτυχώς σήμερα δεν σέρνεται (μόλις τώρα). Ούτε log-in δεν μπορώ να κάνω (Proxy Error). Είναι μια εξέλιξη...
    Θα δοκιμάσω το 11131 όπως είπατε.

Έχει πολύ κίνηση...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Οκτωβρίου 2014, 11:28:38
Απάντηση #2291
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
μολις πηρα τηλ. και τους ειπα ''θελω να καταγραφει οτι μου δημιουργειτε μεγαλο προβλημα με τους ασθενεις μου και τα επαγγελματικα μου συμφεροντα και πλεον θα το καταγγελλω καθημερινα μεχρι να βρειτε λυση''

8 Οκτωβρίου 2014, 11:58:27
Απάντηση #2292
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Έχει καταντήσει ντροπή πιά. Δεν είναι δυνατόν να μη μπορείς επί μήνες να προγραμματίσεις τη δουλεία σου και να σκοτώνεις τη μέρα σου και συ και οι ασθενείς περιμένοντας ένα έκτρωμα αν θα φιλοτιμηθεί να συνεργαστεί.

Επί τέλους εκείνοι οι αδιάφθοροι της ελεγκτικής μηχανής της δημόσιας λειτουργίας δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε για το ΕΓΚΛΗΜΑ?
Ούτε και ο Συνήγορος του πολίτη? Ούτε και οι ενώσεις των ασθενών?
Κανείς? Μόνο οι γιατροί ? (άσε, για τους δημοσιογράφους είμαι σίγουρος ότι δεν το αντιλαμβάνονται).
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Οκτωβρίου 2014, 12:07:49
Απάντηση #2293
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

Έχει καταντήσει ντροπή πιά. Δεν είναι δυνατόν να μη μπορείς επί μήνες να προγραμματίσεις τη δουλεία σου και να σκοτώνεις τη μέρα σου και συ και οι ασθενείς περιμένοντας ένα έκτρωμα αν θα φιλοτιμηθεί να συνεργαστεί.

Επί τέλους εκείνοι οι αδιάφθοροι της ελεγκτικής μηχανής της δημόσιας λειτουργίας δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε για το ΕΓΚΛΗΜΑ?
Ούτε και ο Συνήγορος του πολίτη? Ούτε και οι ενώσεις των ασθενών?
Κανείς? Μόνο οι γιατροί ? (άσε, για τους δημοσιογράφους είμαι σίγουρος ότι δεν το αντιλαμβάνονται).

Για αυτούς τους λόγους καλώ καθημερινά στο 11131 και δηλώνω το πρόβλημα ενώ έκανα και εκ νέου αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη

9 Οκτωβρίου 2014, 11:08:24
Απάντηση #2294
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni

Τα προβλήματα  δεν έχουν τελειωμό . Έχω  ασθενή  φίλη φαρμακοποιό  , ασφαλισμένη  του ΕΤΑΑ-ΤΥΥ ή ΤΥ  (ή ΤΣΑΥ,  τρομάρα  μας , δε μας  φθάνει η γραφειοκρατία σε αυτήν τη χώρα, αλλά  θέλουμε και να τη διαιωνίζουμε με πολλαπλές  βαφτίσεις ασφαλιστικών ταμείων , υπουργείων κτλ) , στην οποία  προτίθεμαι να συνταγογραφήσω. Το μαγικό μας  σύστημα  , όμως , την εμφανίζει ασφαλισμένη στο ΙΚΑ  και με φέρουσα ασφαλιστική ικανότητα. Η ίδια  μου απάντησε  ότι  τους  έχει ενημερώσει  άπειρες  φορές    , αλλα  φευ... Επιπλέον, μου ανέφερε  πως  τα  παιδιά  της  αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα , αλλά  η παιδίατρος  έχει τη δυνατότητα  να αλλάζει  τα στοιχεία  και να συνταγογραφεί κανονικά εν τέλει. Υπάρχει  , όντως, αυτή η δυνατότητα?
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11289 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69997 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7447 Εμφανίσεις