Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 09:21:42

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1396023 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Νοεμβρίου 2014, 22:24:35
Απάντηση #2370
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν η νευρολογία δεν περιλαμβάνεται επίσημα στην ειδίκευση, το θεωρώ απίθανο Αργύρη εκτός αν αποδεικνύεται με άλλο τρόπο.
Λάθος Αδαμαντιε!
Μετά θα λένε,έκανες 4 μήνες Καρδιολογια,δεν ξέρεις από  Υπέρταση, παρομοίως για Ορθοπαιδικη,δες μόνο διαστρεμματα και αντε καμιά οστεοαρθριτιδα.
Όπως καταλάβατε είμαι υπέρμαχος της επιθετικής πολιτικής.
Ανοια=νόσημα ΠΦΥ
Μιλάει για νόσο Alzheimer όχι για άνοια γενικότερα. Πώς αποδεικνύεται η εμπειρία στη διάγνωση και κυρίως στη θεραπεία (όπου συνήθως τα αποτελέσματα είναι πενιχρά έως μηδενικά) της νόσου Alzheimer; Αν ο γενικός γιατρός ή ο παθολόγος έχει τη δυνατότητα να αποδείξει την εμπειρία του καλώς. Πάντως  το τμήμα της ειδικότητας δε βοηθάει ως αποδεικτικό.

20 Νοεμβρίου 2014, 23:16:22
Απάντηση #2371
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Όταν η νευρολογία δεν περιλαμβάνεται επίσημα στην ειδίκευση, το θεωρώ απίθανο Αργύρη εκτός αν αποδεικνύεται με άλλο τρόπο.
Λάθος Αδαμαντιε!
Μετά θα λένε,έκανες 4 μήνες Καρδιολογια,δεν ξέρεις από  Υπέρταση, παρομοίως για Ορθοπαιδικη,δες μόνο διαστρεμματα και αντε καμιά οστεοαρθριτιδα.
Όπως καταλάβατε είμαι υπέρμαχος της επιθετικής πολιτικής.
Ανοια=νόσημα ΠΦΥ
Μιλάει για νόσο Alzheimer όχι για άνοια γενικότερα. Πώς αποδεικνύεται η εμπειρία στη διάγνωση και κυρίως στη θεραπεία (όπου συνήθως τα αποτελέσματα είναι πενιχρά έως μηδενικά) της νόσου Alzheimer; Αν ο γενικός γιατρός ή ο παθολόγος έχει τη δυνατότητα να αποδείξει την εμπειρία του καλώς. Πάντως  το τμήμα της ειδικότητας δε βοηθάει ως αποδεικτικό.

Ούτε στην Σουηδία είναι υποχρεωτικό το rotation σε Νευρολογική κλινική αλλά το μεγαλύτερο μέρος τον Ανοϊκών (και την υποομάδα φυσικά με Alzheimer) το αναλαμβάνουν οι Γενικοί Ιατροί.

Το ίδιο γίνεται και στην Αγγλία όπου η εκπαίδευση των Γενικών Ιατρών είναι μόλις 3 χρόνια.

Το 2012 o Professor Alistair Burns (the national clinical director for dementia in UK) έγραφε στην Guardian:

Primary care holds the key to raising quality of dementia patients' lives

Αν ο Ιατρός μείνει μόνο σε αυτά που μαθαίνει στην ειδικότητα αλίμονο.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Νοεμβρίου 2014, 20:01:07
Απάντηση #2372
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Σήμερα διαπίστωσα ότι η ασφαλιστική ικανότητα για συνταξιούχους μέχρι το νέο υπερ-millenium (9999) άλλαξε επιτέλους σε "Επ' αόριστον". Είναι μια βελτίωση και αυτή, οπτική τουλάχιστον... (πιο ποιητικό ίσως θα ήταν το "μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος" ή "μέχρι τελευταίας ανάσας" κλπ αλλά ας μη γινόμαστε υπερβολικοί)

24 Νοεμβρίου 2014, 22:53:32
Απάντηση #2373
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Τούτη πάλι η προειδοποίηση τι είναι; "Ασφαλισμένος με συνεχιζόμενη θεραπεία. Ελέγξτε τις παθήσεις από το βιβλιάριο Υγείας"
Μάλιστα εμφανίζεται εις διπλούν. Πατάς ΟΚ, κλείνει το πρώτο παράθυρο κι εμφανίζεται δεύτερο ίδιο! (φαίνεται αχνά στην εικόνα πίσω από την πρώτη η δεύτερη προειδοποίηση).
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Νοεμβρίου 2014, 00:01:13 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Νοεμβρίου 2014, 06:08:53
Απάντηση #2374
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Επίσης αν καταχωρίσει κανείς το δικό του ΑΜΚΑ στο πεδίο του ασθενούς βγαίνει μήνυμα που λέει: "Προσοχή, έχετε καταχωρίσει το δικό σας ΑΜΚΑ". Παλαιότερα βέβαια είχε εκδοθεί εγκύκλιος του ΤΣΑΥ (πριν αυτό να γίνει ΕΤΑΑ/ΤΥΥ) που επέτρεπε τη συνταγογραφία ιατρών στον εαυτό τους, δεν ξέρω όμως αν ισχύει κάτι τέτοιο ακόμη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

25 Νοεμβρίου 2014, 10:28:58
Απάντηση #2375
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Γιατι να μην ισχύει? Ελπίζω ότι απλά το βάζει για να σου πεί "πρόσεχε, μήπως από συνήθεια έβαλες το δικό σου?"
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

25 Νοεμβρίου 2014, 18:02:03
Απάντηση #2376
Αποσυνδεδεμένος

samsok

αυτο με τον αποκλεισμο ειδικοτητων οπως της γενικης ιατρικης  και της παθολογιας απο την διαχειρηση νοσηματων τοσο συχνών ,πραγματικα αδυνατώ να το καταλαβω.Στο κάτω κάτω της γραφης στην ιατρική σχολή  μελετησα,διδάχτηκα και έδωσα εξετάσεις (όπως όλοι) σε όλα τα συστήματα και παθήσεις !
Oταν έκανα την ειδικότητα μου ο συντονιστής εκπαιδευσης  μας (πριν βαρεθει και τα παρατήσει) είχε κάνει κάποιες τροποιησεις :
               -εναν μήνα λιγότερο στην ψυχιατρικη που συμπληρωνοταν στην νευρολογικη κλινικη
               -εναν μηνα λιγοτερο στην Π/Θ που συμπληρωνοταν στην Νεφρολογικη  κλινικη
               -εναν μηνα λιγοτερο στα εργαστηρια που συμπληρωνοταν στην ενδοκρινολογικη κλινικη
               -εναν μηνα λιγοτερο στην χειρουργικη που συμπηρωνοταν την Ν/Χ κλινικη
και έπαιρνες μαλιστα και τις  υπογραφες απο τους αντιστοιχους διευθυντες στο log-book !
τελικά ο άνθρωπος έβλεπε πολύ μπροστά!

28 Νοεμβρίου 2014, 11:33:28
Απάντηση #2377
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τούτη πάλι η προειδοποίηση τι είναι; "Ασφαλισμένος με συνεχιζόμενη θεραπεία. Ελέγξτε τις παθήσεις από το βιβλιάριο Υγείας"
Μάλιστα εμφανίζεται εις διπλούν. Πατάς ΟΚ, κλείνει το πρώτο παράθυρο κι εμφανίζεται δεύτερο ίδιο! (φαίνεται αχνά στην εικόνα πίσω από την πρώτη η δεύτερη προειδοποίηση).

Από ότι μου είπαν από την ΗΔΙΚΑ, ο συγκεκριμένος ασθενής δικαιούται περίθαλψη μόνο για τα χρόνια νοσήματα του που αναγράφονται στο βιβλιάριο.
Κλασσικά από ενημέρωση σκίζουν...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

28 Νοεμβρίου 2014, 12:15:02
Απάντηση #2378
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Από ότι μου είπαν από την ΗΔΙΚΑ, ο συγκεκριμένος ασθενής δικαιούται περίθαλψη μόνο για τα χρόνια νοσήματα του που αναγράφονται στο βιβλιάριο.
Κλασσικά από ενημέρωση σκίζουν...

Δηλαδή ότι πρόλαβε να γράψει στο βιβλιάριο, πρόλαβε; Δεν δικαιούται δια να ασθενεί με άλλα νοσήματα πλέον;
Μήπως ρώτησες που βασίζεται αυτό ή το θεώρησες άδικο κόπο;

28 Νοεμβρίου 2014, 12:23:36
Απάντηση #2379
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Πρέπει να είναι περίπτωση ασφαλισμένου μη συνταξιούχου που περιμένει να ξαναπεράσει από ΚΕΠΑ και έχει υποβάλει ένσταση σε αρχική απόφαση με την οποία δεν δικαιούται περίθαλψη.
Αυτό ταιριάζει με μια ασθενή μου που μου το έβγαλε και ήταν 64 ετών του ΙΚΑ.
Με δυσκολία κατάφερα να καταλάβω αυτό το πράγμα από αυτά που μου λέγανε.
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2014, 12:25:28 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

1 Δεκεμβρίου 2014, 20:28:36
Απάντηση #2380
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Πρέπει να είναι περίπτωση ασφαλισμένου μη συνταξιούχου που περιμένει να ξαναπεράσει από ΚΕΠΑ και έχει υποβάλει ένσταση σε αρχική απόφαση με την οποία δεν δικαιούται περίθαλψη....
   Δεν μου έτυχε τέτοιο μηνυμα αλλά παλιότερα είχα ασθενή (τέκνο>18 ή 24 ετών) με θεώρηση στο βιβλιάριο που έγραφε ΜΟΝΟ για διενέργεια φυσικοθεραπειών (έπασχε απο κάποιο κινητικό νευρολογικό πρόβλημα και ως πρόσφατα έπαιρνε επίδομα -και θεώρηση βιβλιαρίου- αναπηρίας).

Σήμερα 1η Δεκέμβρη η e-syntagografis δούλευε σχεδόν απρόσκοπτα. Θυμάμαι όλο αρχές του μήνα έκαναν αναβάθμιση και "κολλούσε" αλλά η ΗΔΙΚΑ "κατηγορούσε" τον αυξημένο όγκο συνταγων. Να που σήμερα καταρρίφθηκε αυτό.

Επίσης σήμερα άκουσα (απο εκπαιδευτικό που είχε σχέση με τη διεύθυνση εκπαίδευσης) ότι οι ΟΠΑΔιτες θα μεταφερθουν στο ΙΚΑ (το ξέρουμε ήδη) και θα αλλάξουν ΑΜ (ΕΜΑΔ) σε 7ψήφιο του ΙΚΑ. Μάλιστα σήμερα σε έναν ασφαλισμένο διαπίστωσα (πριν ακούσω το άνω απο τον εκπαιδευτικό) 7ψήφιο άσχετο νούμερο σε έναν ασθενή μου, που, προ μηνός, είχε το συνιθισμένο 11+2 ψηφία (απο 000...). Προβλέπω νέο μπάχαλο αφού κανείς δεν θα κάνει τον κόπο να ενημερώσει τους ασφαλισμένους για τους νέους ΑΜ....

1 Δεκεμβρίου 2014, 20:52:02
Απάντηση #2381
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πρέπει να είναι περίπτωση ασφαλισμένου μη συνταξιούχου που περιμένει να ξαναπεράσει από ΚΕΠΑ και έχει υποβάλει ένσταση σε αρχική απόφαση με την οποία δεν δικαιούται περίθαλψη....
   Δεν μου έτυχε τέτοιο μηνυμα αλλά παλιότερα είχα ασθενή (τέκνο>18 ή 24 ετών) με θεώρηση στο βιβλιάριο που έγραφε ΜΟΝΟ για διενέργεια φυσικοθεραπειών (έπασχε απο κάποιο κινητικό νευρολογικό πρόβλημα και ως πρόσφατα έπαιρνε επίδομα -και θεώρηση βιβλιαρίου- αναπηρίας).

Σήμερα 1η Δεκέμβρη η e-syntagografis δούλευε σχεδόν απρόσκοπτα. Θυμάμαι όλο αρχές του μήνα έκαναν αναβάθμιση και "κολλούσε" αλλά η ΗΔΙΚΑ "κατηγορούσε" τον αυξημένο όγκο συνταγων. Να που σήμερα καταρρίφθηκε αυτό.

Επίσης σήμερα άκουσα (απο εκπαιδευτικό που είχε σχέση με τη διεύθυνση εκπαίδευσης) ότι οι ΟΠΑΔιτες θα μεταφερθουν στο ΙΚΑ (το ξέρουμε ήδη) και θα αλλάξουν ΑΜ (ΕΜΑΔ) σε 7ψήφιο του ΙΚΑ.Μάλιστα σήμερα σε έναν ασφαλισμένο διαπίστωσα (πριν ακούσω το άνω απο τον εκπαιδευτικό) 7ψήφιο άσχετο νούμερο σε έναν ασθενή μου, που, προ μηνός, είχε το συνιθισμένο 11+2 ψηφία (απο 000...). Προβλέπω νέο μπάχαλο αφού κανείς δεν θα κάνει τον κόπο να ενημερώσει τους ασφαλισμένους για τους νέους ΑΜ....

Γιατί να μην έχει το κάθε Ταμείο σαν αριθμό μητρώου του κάθε ασφαλισμένου του, το ΑΜΚΑ του προσώπου αυτού;
Γιατί τα μπερδεύουν τα πράγματα περισσότερο από ότι χρειάζεται;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Δεκεμβρίου 2014, 11:55:22
Απάντηση #2382
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πατέρα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.
Μητέρα και δύο παιδιά έμμεσα ασφαλισμένοι.
Πως γίνεται στον καθένα να μου βγάζει εντελώς διαφορετικούς ΑΜ ρε γμτ;
Πατέρας 258...
Μητέρα 407.... (την εμφανίζει ως άμεσα ασφαλισμένη, ουδέποτε άμεσα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ)
Παιδιά (δίδυμα)
1ο 717... (άμεσα ασφαλισμένο!)
2ο 717... (άμεσα ασφαλισμένο!) 15 ετών
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Δεκεμβρίου 2014, 12:15:15 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

8 Δεκεμβρίου 2014, 13:18:55
Απάντηση #2383
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Πατέρα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.
Μητέρα και δύο παιδιά έμμεσα ασφαλισμένοι.
Πως γίνεται στον καθένα να μου βγάζει εντελώς διαφορετικούς ΑΜ ρε γμτ;
Πατέρας 258...
Μητέρα 407.... (την εμφανίζει ως άμεσα ασφαλισμένη, ουδέποτε άμεσα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ)
Παιδιά (δίδυμα)
1ο 717... (άμεσα ασφαλισμένο!)
2ο 717... (άμεσα ασφαλισμένο!) 15 ετών
   Αυτό άρχισε να εφαρμόζεται το τελευταίο δίμηνο σταδιακά στο ΙΚΑ. Ο καθένας (και τα έμμεσα μέλη) θα έχει το δικό του ΑΜ (και άλλοι αριθμοί στο σύστημα, και άλλη γραφειοκρατία - θα τελειώσουν και οι ΑΜ και θα βάλουν 8ψήφιους με extra μπέρδεμα...). Μου έτυχαν 2-3 τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα γιατί τους βγάζει άμεσα ασφαλισμένους, δεν ξέρω. Στην περίπτωση μου τους έβγαζε έμμεσα (αν θυμάμαι καλά).
   Βρήκα και έμμεσο μέλος ΟΠΑΔ με ΑΜ ΙΚΑ (όχι με 0000... αλλά με 7ψήφιο άσχετο φυσικά με το βιβλιάριο του).
   Ο Αργύρης το είπε μια χαρά (ίσως βέβαια ο ΑΜ να θεωρείται κάτι σαν "αντικώδικας" ή password  ;D):
Γιατί να μην έχει το κάθε Ταμείο σαν αριθμό μητρώου του κάθε ασφαλισμένου του, το ΑΜΚΑ του προσώπου αυτού;
Γιατί τα μπερδεύουν τα πράγματα περισσότερο από ότι χρειάζεται;

9 Δεκεμβρίου 2014, 00:41:56
Απάντηση #2384
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
Ένα ωραίο που είδα τις τελευταίες ημέρες είναι ασφαλισμένος του ΤΣΜΕΔΕ (πληρωμένες εισφορές) να έχει κάλυψη μέχρι το τέλος του έτους (σωστά) ενώ η γυναίκα του (έμμεσα ασφαλισμένη) να φαίνεται ως ανασφάλιστη ακόμα κι αν εισαχθεί και ο ΑΜΚΑ του συζύγου της. Το καλύτερο είναι ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε με την επίσκεψη των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ... Αν έχει τύχει σε κανένα, βρέθηκε με κάποιο τρόπο λύση;

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11288 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69988 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7446 Εμφανίσεις