Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
20 Νοεμβρίου 2024, 01:48:57

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1395874 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Φεβρουαρίου 2015, 09:27:14
Απάντηση #2475
Αποσυνδεδεμένος

Πετράκης Νϊκος

Νωρίς νωρίς τα προβλήματα σήμερα. Άλλαξα και browser και μετά απο επικοινωνία με 11131, μου είπαν ότι προτείνουν να χρησιμοποιούμε Internet Explorer. Εεεεκεί να δεις γέλια!!!

Ειλικρινά, αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί. Κάτι πρέπει να κάνουν! Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να λύσουν το πρόβλημα. Προφανώς, δεν θέλουν.

3 Φεβρουαρίου 2015, 12:11:27
Απάντηση #2476
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod

This could be due to the third-party server being offline, or to network problems making it unreachable. The problem is not with the WebSEAL server itself.

το τρίτο έχει το πρόβλημα (μη ρωτάτε ποιο τρίτο)
τα άλλα δυο δουλεύουνε

είναι το μην. που μου έβγαλε πριν από λίγο η καφετιέρα....

3 Φεβρουαρίου 2015, 12:13:31
Απάντηση #2477
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νωρίς νωρίς τα προβλήματα σήμερα. Άλλαξα και browser και μετά απο επικοινωνία με 11131, μου είπαν ότι προτείνουν να χρησιμοποιούμε Internet Explorer. Εεεεκεί να δεις γέλια!!!
  Νιώθω ότι είναι περιττό να σε πληροφορήσω ότι με ΙΕ είναι το ίδιο. Αλλά καταχωρώ το νέο μήνυμα που μου έβγαλε που δεν το είχα ξαναδεί:
Third-party server not responding.
The resource you have requested is located on a third-party server. WebSEAL has attempted to send your request to that server, but it is not responding.
Explanation
This could be due to the third-party server being offline, or to network problems making it unreachable. The problem is not with the WebSEAL server itself.
Solutions
Retry your request later, or contact the system administrator for assistance.  :laugh: :laugh: :laugh:

3 Φεβρουαρίου 2015, 12:15:17
Απάντηση #2478
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Μήπως έχει να κάνει με την Τροικα?????

Και εμενα μου βγαζει το ιδιο:

Third-party server not responding.

The resource you have requested is located on a third-party server. WebSEAL has attempted to send your request to that server, but it is not responding.

Explanation

Solutions

Retry your request later, or contact the system administrator for assistance.

"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

3 Φεβρουαρίου 2015, 12:30:38
Απάντηση #2479
Αποσυνδεδεμένος

GAD2

μα ποιό είναι το νόημα να μιλάμε με το τηλεφωνικό κέντρο της ΗΔΙΚΑ?
δεν μας βοηθά σε κάτι να φωνάζουμε σε τηλεφωνητές
άρα και ποιός ο λόγος αυτοί (οι τηλεφωνητές) να πληρώνονται ......

4 Φεβρουαρίου 2015, 17:49:32
Απάντηση #2480
Αποσυνδεδεμένος

pzogr

Επώνυμοι
O μόνος λόγος είναι μήπως μας ενημερώσουν πότε (αν) θα είναι διαθεσιμο και λειτουργικό το σύστημα. Το εκνευριστικό είναι ότι κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα...
Σε μένα είπαν ότι δεν είχαν άλλες αναφορές για προβλήματα!
Σε 2η επικοινωνία μου είπαν ότι φταίει ο browser (ασχέτως που δεν τους είπα ποιόν χρησιμοποιούσα).
Και τελικά μου είπαν ότι κάνουν αναβαθμίσεις και η δυσλειτουργία κρατά λίγα λεπτά... Μάλλον εννοούσαν ώρες.
Έλεος πια με την κοροϊδία.

4 Φεβρουαρίου 2015, 22:15:21
Απάντηση #2481
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

....Και τελικά μου είπαν ότι κάνουν αναβαθμίσεις και η δυσλειτουργία κρατά λίγα λεπτά... Μάλλον εννοούσαν ώρες......
   Η αλήθεια είναι αυτή. Το κυρίως πρόβλημα αρχίζει περίπου 10.40-11.00 (όταν τελειώνουν τον πρωινό καφέ και το κουλουράκι και αποφασίζουν να παίξουν με τα νεύρα μας) και κρατάει περίπου 1 1/2 ώρα. Φαντάζομαι πλείστα ιατρεία λειτουργούν προ τις 11.30 αλλά πέρα απο μικρή καθυστέρηση προχωράει το "πράμα".
   Καλά είναι, "δουλεύουν" και μιάμιση ώρα... Μην είμαστε αχάριστοι.

10 Φεβρουαρίου 2015, 12:27:11
Απάντηση #2482
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Στιγμιαία υπαναχώρηση στο θέμα της κατάργησης του 1 ευρώ ανά συνταγή σημειώθηκε σήμερα σε πρωινή εχπομπή.

Την άμεση εφαρμογή της κατάργησης του 5ευρου στα νοσοκομεία, με υπουργική απόφαση η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας από το Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο κ. Ξάνθος αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής του 1 ευρώ ανά συνταγή σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί μέσα στο 2015, αλλά όχι άμεσα καθώς χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, ενώ ερωτώμενος για το κόστος του μέτρου, είπε ότι έχει κοστολογηθεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός, είναι η μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα και η επαναφορά της μηδενικής συμμετοχής σε ορισμένες παθήσεις. Τα κριτήρια για την υπαγωγή ασθενών στο μέτρο θα είναι εισοδηματικά, με σκοπό την πλήρη απαλλαγή των αδυνάτων (ωραία, στα βιβλιάριά τους θα γράφουμε και φάρμακα άλλων).

Ο κ. Ξάνθος τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή μόνο το 15% του ΑΕΠ δαπανάται στη Δημόσια Υγεία, η οποία καταρρέει. «Ετοιμάζουμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρξει παρέμβαση στην πρόληψη και προαγωγή του τομέα της Υγείας» αναφέροντας αλλαγές σε όλο το σύστημα Υγείας, από τις μονάδες πρόληψης, τα κέντρα Υγείας, τον τομέα της Ψυχικής Υγείας και τα νοσοκομεία.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Φεβρουαρίου 2015, 14:43:07
Απάντηση #2483
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG

Εξάμηνες συνταγές.

Βιβλιάρια "Οικονομικής αδυναμίας"

Ηλεκτρονική παραπομπή ασθενούς.
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

11 Φεβρουαρίου 2015, 01:22:38
Απάντηση #2484
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δύο απορίες:

- πόσο εύκολο είναι ένας Γ.Ι-Αγροτικός ή οποιοσδήποτε Πρωτοβάθμιος να συμπληρώνει ηλεκτρονικό παραπεμπτικό σε επείγον περιστατικό όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου-δώσε μου τα στοιχεία σου (ΑΜΚΑ κτλ.) ;

- η χρησιμότητα των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών ΠΟΙΑ είναι ; Να δουν τα στατιστικά-συχνότητα παραπομπών ενός ιατρού ;

Με τους ασθενείς που πηγαίνουν με το έτσι θέλω στα ΤΕΠ τριτοβάθμιων νοσοκομείων για προβλήματα επιπέδου ΠΦΥ τι θα γίνει ; Θα υπάρξει κάποιο ΠΕΝΑΛΝΤΥ ;
Εδώ ακυρώνουν και το ελάχιστο που υπάρχει, το 5εύρω...

Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι μου έχει έρθει στο ΤΕΠ του τριτοβάθμιου νοσοκομείου που εργάζομαι τύπος που είχε πατήσε αχινό, διανύοντας αρκετά χλμ, επειδή "δεν εμπιστεύονταν" τον ντόπιο ιατρό.  :-\
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2015, 01:25:38 από kopritis »

11 Φεβρουαρίου 2015, 08:46:47
Απάντηση #2485
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δύο απορίες:

- πόσο εύκολο είναι ένας Γ.Ι-Αγροτικός ή οποιοσδήποτε Πρωτοβάθμιος να συμπληρώνει ηλεκτρονικό παραπεμπτικό σε επείγον περιστατικό όπου δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου-δώσε μου τα στοιχεία σου (ΑΜΚΑ κτλ.) ;

- η χρησιμότητα των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών ΠΟΙΑ είναι ; Να δουν τα στατιστικά-συχνότητα παραπομπών ενός ιατρού ;

Με τους ασθενείς που πηγαίνουν με το έτσι θέλω στα ΤΕΠ τριτοβάθμιων νοσοκομείων για προβλήματα επιπέδου ΠΦΥ τι θα γίνει ; Θα υπάρξει κάποιο ΠΕΝΑΛΝΤΥ ;
Εδώ ακυρώνουν και το ελάχιστο που υπάρχει, το 5εύρω...

Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι μου έχει έρθει στο ΤΕΠ του τριτοβάθμιου νοσοκομείου που εργάζομαι τύπος που είχε πατήσε αχινό, διανύοντας αρκετά χλμ, επειδή "δεν εμπιστεύονταν" τον ντόπιο ιατρό.  :-\

Σε πολλές χώρες που έτυχε να επισκεφθώ η παραπομπή γίνεται ηλεκτρονικά και μάλιστα άυλα - χωρίς εκτύπωση. Πάντα συνοδεύεται από ένα σημείωμα - άλλες φορές λακωνικό και άλλες γλαφυρό, αλλά πάντως ιατρικό σημείωμα.
Η καταγραφή του συνόλου των παραπομπών είναι πέραν πάσης αμφιβολίας χρήσιμη για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ο προγραμματισμός και η στήριξη σωστής πολιτικής υγείας. Δευτερεύουσες, αλλά όχι ήσσονος σημασίας, είναι οι δυνατότητες της νομικής κατωχύρωσης (τόσο του παραπέμποντος ιατρού όσο και του ιατρού υποδοχής) αλλά και του φορολογικού ελέγχου στην περίπτωση ιδιωτών και ΝΠΙΔ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

12 Φεβρουαρίου 2015, 13:07:04
Απάντηση #2486
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Στην καρτέλα των ασθενών η ασφαλιστική ικανότητα μπορεί να φαίνεται ως "Επ' αόριστον" όμως στην εκτύπωση των συνταγών δεν γράφει "Επ' αόριστον" αλλά  ημερομηνίες που κυμαίνονται από 31/12/2100 η πιο συγκρατημένη έως 31/12/9999 η πλέον αισιόδοξη!
Είναι τόσο δύσκολο να το διορθώσουν; Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να αναγράφονται τέτοιες ημερομηνίες!

13 Φεβρουαρίου 2015, 09:58:07
Απάντηση #2487
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Λοιπόν, εκεί που λες ότι τα είδα (πλέον) όλα, η ΗΔΙΚΑ εξακολουθεί να μας εκπλήσσει... Το να μπείς στην αρχική ιστοσελίδα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος είναι αδύνατο και μη επιτρεπτό: Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache/2.2.23 (Fedora) Server at Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Port 80
   Συνήθως στην προσπάθεια "logging in" εβγαίνε το άνω μήνυμα. Να κάτι καινούριο λοιπόν σήμερα....
   Καλή μας μέρα.

13 Φεβρουαρίου 2015, 10:14:25
Απάντηση #2488
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Φεβρουαρίου 2015, 10:52:13
Απάντηση #2489
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Ο Μοτζίλας δουλεύει.
   Ούτε το Γκουγκλόχρωμα δεν δουλεύει. Θα κατεβάσω και τον Γκοτζίλα...

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11288 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69986 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7446 Εμφανίσεις