Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 18:30:39

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1395754 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Μαΐου 2015, 14:19:26
Απάντηση #2580
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλλη η κλιμακα των απολαβων τους συναδελφε,οπως και οι ωρες εργασιας

Παίρνουν 1000 ευρώ το μήνα (κατηγορία ΠΕ) για 8 ώρες τη μέρα, 40 ώρες τη βδομάδα.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

12 Μαΐου 2015, 21:24:59
Απάντηση #2581
Αποσυνδεδεμένος

md

Εμεινα με την εντυπωση οτι μιλαμε για ελ.επαγγελματιες που συνεργαζονται με το δημοσιο.Δηλ.δημοσιοι υπαλληλοι ΄΄φεσωθηκαν'' το στικακι?

12 Μαΐου 2015, 22:13:20
Απάντηση #2582
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Εμεινα με την εντυπωση οτι μιλαμε για ελ.επαγγελματιες που συνεργαζονται με το δημοσιο.Δηλ.δημοσιοι υπαλληλοι ΄΄φεσωθηκαν'' το στικακι?

Δεν το φεσώθηκαν. Τους χορηγήθηκε με διαδικασία που έγινε μέσω ΚΕΠ.

13 Μαΐου 2015, 08:40:13
Απάντηση #2583
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εννοεί μάλλον τους μηχανικούς που βγάζουν προδιαγραφές και εποπτεύουν έργα του Δημοσίου που τα πληρώνει το δημόσιο 2 ή 3 φορές πιο ακριβά από ότι το ίδιο έργο στον ιδιωτικό τομέα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

13 Μαΐου 2015, 12:55:34
Απάντηση #2584
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Εννοεί μάλλον τους μηχανικούς που βγάζουν προδιαγραφές και εποπτεύουν έργα του Δημοσίου που τα πληρώνει το δημόσιο 2 ή 3 φορές πιο ακριβά από ότι το ίδιο έργο στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν εννοώ τίποτε τέτοιο.

15 Μαΐου 2015, 12:42:34
Απάντηση #2585
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σήμερα συζήτησα το θέμα της αναγραφής εξετάσεων με τον ίδιο κωδικό με δύο βιοπαθολόγους στην Ξάνθη.
Από ότι μου εξήγησαν, οι ελεγκτικές εταιρείες κόβουν τις εξετάσεις αν έχουν εκδοθεί την ίδια ημέρα με τον ίδιο κωδικό. Έτσι π.χ. δεν μπορεί να γράψει κανείς ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα.
Σε ερώτησή μου πώς μπορούμε να γράψουμε ταυτόχρονα κάλιο, νάτριο και φωσφόρο που έχουν ίδιο κωδικό ή ολικές ανοσοσφαιρίνες G, M, A που επίσης έχουν ίδιο κωδικό η απάντηση είναι ότι αυτό είναι αποδεκτό επειδή στην αιτιολογία της εξέτασης έχει τη λέξη "ανά" (ανά εξέταση), ενώ στα προηγούμενα παραδείγματα όχι.
Είναι ιατρικά αδιαιολόγητη η κατάργηση της δυνατότητας να γραφούν ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα, αν όντως ισχύει.
Τι συμβαίνει αλλού;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

15 Μαΐου 2015, 17:43:54
Απάντηση #2586
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Στην Κορινθία δεν εχουμε πρόβλημα.Συγκεκριμενα επειδή τις εκανα πριν λιγες μερες σε ασθενη μου  μικροβιολογος μου ειπε να τις γραψω επι 2 και στα σχολια G και Μ.Τωρα ξεχνωντας τις γραφειοκρατικες αηδιες, βρισκω την ευκαιρα μιας που ανεφερες την Toxo, να ενημερωσω πως υπαρχει μια εξαρση της νοσου οπως μου ειπε λοιμωξιολογος απο το Ριο που επικοινωνησα για τον εν λογω ασθενη μου με θετικα τα αντισωματα.μην τις ξεχναμε λοιπον  ειδικα σε ανωδυνη  τραχιλικη λεμφαδενιτιδα

16 Μαΐου 2015, 03:08:35
Απάντηση #2587
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG

"Σας ενημερώνουμε ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στον τρόπο υπολογισμού των τιμών αναφοράς που εκδόθηκαν στο ΦΕΚ 824Β της 12-5-2015 σε μια σειρά σκευασμάτων και κατόπιν άμεσης εντολής του Υπουργείου Υγείας επαναφέρουμε το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στην πρό της εφαρμογής του ΦΕΚ κατάσταση. Τα νέα προϊόντα θα επανεισαχθούν στις 12:00 το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας 18 Μαΐου, μετά τη δημοσίευση του νέου ΦΕΚ."
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

16 Μαΐου 2015, 17:58:30
Απάντηση #2588
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Σήμερα συζήτησα το θέμα της αναγραφής εξετάσεων με τον ίδιο κωδικό με δύο βιοπαθολόγους στην Ξάνθη.
Από ότι μου εξήγησαν, οι ελεγκτικές εταιρείες κόβουν τις εξετάσεις αν έχουν εκδοθεί την ίδια ημέρα με τον ίδιο κωδικό. Έτσι π.χ. δεν μπορεί να γράψει κανείς ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα.
Σε ερώτησή μου πώς μπορούμε να γράψουμε ταυτόχρονα κάλιο, νάτριο και φωσφόρο που έχουν ίδιο κωδικό ή ολικές ανοσοσφαιρίνες G, M, A που επίσης έχουν ίδιο κωδικό η απάντηση είναι ότι αυτό είναι αποδεκτό επειδή στην αιτιολογία της εξέτασης έχει τη λέξη "ανά" (ανά εξέταση), ενώ στα προηγούμενα παραδείγματα όχι.
Είναι ιατρικά αδιαιολόγητη η κατάργηση της δυνατότητας να γραφούν ταυτόχρονα IgG και IgM αντισώματα για EBV, CMV και τοξόπλασμα, αν όντως ισχύει.
Τι συμβαίνει αλλού;
Στην Κορινθία δεν εχουμε πρόβλημα.Συγκεκριμενα επειδή τις εκανα πριν λιγες μερες σε ασθενη μου  μικροβιολογος μου ειπε να τις γραψω επι 2 και στα σχολια G και Μ.Τωρα ξεχνωντας τις γραφειοκρατικες αηδιες,....
   Δυστυχώς αυτά που είναι (πραγματικά το πιστεύω) γραφειοκρατικές αηδίες για εμάς είναι αναγκαία χρήματα για κάποιους μικροβιολόγούς. Ομολογώ δεν ξέρω τι γίνεται για το τοξόπλασμα στη Λάρισα. Για τη 25ΟΗ D3 η εικόνα είναι συγκεχυμένη. άλλοι κλινικοί γράφουν την 1,25 ΟΗ και άλλοι αυτό που πρότεινε ο ΕΟΠΥΥ (βιταμίνη in vitro).
   Φυσικά ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνουν όλα τα εκτελεσμένα παραπαμπτικά που είχαν 1,25 ΟΗ και στη σημείωση έγραφαν 25-ΟΗ. Οι Μ/Β εδώ λένε ότι θα κοπούν απο τις ελεγκτικές όπως και αυτά που αναφέρετε στην Ξάνθη.
   Το ακαθόριστο πλαίσιο βολεύει πρώτα απο όλους τον ΕΟΠΥΥ που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι και το πεπόνι. Άλλοι Μ/Β το εκμεταλλεύονται και κερδίζον και άλλοι δεν δίνουν σημασία και θα χάσουν. Ο ασφαλισμένος κάπου στη μέση, ο κλινικός (συχνά) πέρα βρέχει.

18 Μαΐου 2015, 01:41:17
Απάντηση #2589
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Βρέθηκα σε ένα σεμιναριο την βδομάδα που πέρασε σχετικό με πληροφορική στην υγεία, είχε και μια παρουσίαση την Τέταρτη η ΗΔΙΚΑ και έπεσαν τηλέφωνα και έφτασαν στα αυτιά μου πάρα πολλά πράγματα αυτές τις μέρες....
Κάποια αρρωστημένα μυαλά έχουν ως ιδέα να καταργήσουν το ιστορικό ασθενή και να το αντικαταστήσουν με το patient summary που επειδή δεν έχουν ποιος θα το συμπληρώνει, θα γεμίζει αυτόματα από τις διαγνώσεις σε συνταγές και φάρμακα.... Σε αυτό δεν θα περιλαμβάνονται οι μη εκτελεσμένες συνταγές. αυτό σημαίνει ότι φάρμακα από φαρμακεία νοσοκομείων δεν θα φαίνονται. Τους ζορίζουμε λέει το σύστημα.
Για το ΑΡΙ εννοείται ότι βγήκαν ψεύτες για δεύτερη φορά στο πότε θα είναι έτοιμο. Η άποψη κάποιου πάντως από το υπουργείο υγείας ήταν ότι δεν πρέπει να ζητάμε και πολλά από την ΗΔΙΚΑ.

18 Μαΐου 2015, 11:47:59
Απάντηση #2590
Αποσυνδεδεμένος

md

Και η απορια παραμενει...ως ποτε πρεπει να εχουμε κανει την ηλ.υπογραφη?
                                   πρεπει?

18 Μαΐου 2015, 12:10:42
Απάντηση #2591
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Και η απορια παραμενει...ως ποτε πρεπει να εχουμε κανει την ηλ.υπογραφη?
                                   πρεπει?
Νομίζω ότι ο ανάδοχος θα ήθελε να έχει γίνει χθες για να πληρωθεί και την ανάλογη προμήθεια υλικού. Τα λειτουργικά θέματα που απαιτούν ανθρώπινη εργασία δεν είναι προτεραιότητα.

18 Μαΐου 2015, 12:59:24
Απάντηση #2592
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
παρατήρησε κανένας αύξηση της δαπάνης ανα ασφαλισμενο;νομιζω οτι αρχισαν να προσμετρωνται και τα φαρμακα που εκτελουνται σε φαρμακεια ΕΟΠΥΥ

18 Μαΐου 2015, 16:57:31
Απάντηση #2593
Αποσυνδεδεμένος

ALTERNATIVE

Και εγώ την παρατήρησα 10 ευρώ πιο πάνω και μια συνάδερφος γ.ι. στην Κρήτη με πήρε τηλ. και μου είπε ό,τι ενώ έλειπε 10 μέρες ξεπέρασε κατα πολύ το πλαφόν..

18 Μαΐου 2015, 19:13:30
Απάντηση #2594
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
νομιζω οτι αρχισαν να προσμετρωνται και τα φαρμακα που εκτελουνται σε φαρμακεια ΕΟΠΥΥ

Και εγώ την παρατήρησα 10 ευρώ πιο πάνω και μια συνάδερφος γ.ι. στην Κρήτη με πήρε τηλ. και μου είπε ό,τι ενώ έλειπε 10 μέρες ξεπέρασε κατα πολύ το πλαφόν..

Δεν είδα καμιά σημαντική διαφορά στον μέσο όρο μου. Μάλλον αυτό που λέει ο fanisgp πρέπει να είναι.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11288 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69973 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7446 Εμφανίσεις