Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
Δημήτρης Μακρέας:
Με ασύρματη σύνδεση απλά δε γίνεται! Η καθυστέρηση σε κάθε κλικ είναι απίστευτη.
Το έχω δοκιμάσει.
tasath:
Για τον printer, κατά 99,9% είναι με σύνδεση USB.
Υπάρχουν κάτι συσκευούλες (USB print switch) που συνδέεις τα 2 PC ώστε να μοιράζονται τον printer χωρίς να βάζεις/βγάζεις καλώδια. Ο διαμοιρασμός γίνεται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα με διακόπτη.
Π.χ. εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Συμφωνώ ότι η χειρότερη επιλογή ήταν οι inkjet γιατί με τον όγκο των εκτυπώσεων θα φεσωθείτε αναλώσιμα και προβλήματα...
Έχουν πέσει τόσο πολύ οι τιμές των laser που είναι γελοίο να μην τους αγοράζουν. Βέβαια οι φτηνοί Laser κατά κανόνα έχουν ακριβά αναλώσιμα...
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε επικοινωνία που είχα με το νοσοκομείο μου είπαν ότι την σύνδεση internet την αναλαμβάνουν οι δήμοι!!!!! Το θέμα είναι στα χωριά και στις περιοδείες των ιατρών. Tο πιο χρήσιμο νομίζω είναι η ασύρματη πρόσβαση. Νομίζω υπάρχει η δυνατότητα στο σύζευξης.
Όσο για τους εκτυπωτές (δεν τους έχω δει) αλλά πληροφορήθηκα ότι δεν είναι laser αλλά inkjet HP.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για να ξέρεις ποιος θα το αναλάβει, ρωτάς σε ποιανού ονόματος βγαίνει ο λογαριασμός. Εάν το ιατρείο είναι δίπλα στο κοινοτικό γραφείο και το τελευταίο έχει adsl τότε παίζει αυτό που λες. Ασύρματη πρόσβαση δεν έχει το σύζευξις, κάποιοι δήμοι έφτιαξαν ελεύθερη πρόσβαση για τους δημότες. Αλλά εάν σκέφτεστε ασύρματη μέσω GSM ξεχάστε το.
Προχειρότητα η επιλογή των inkjet. Βασικά το λογικό κόστος αγοράς, μελανιού και ταχύτητας εκτύπωσης πρώτης σελίδας το έχει ο εκτυπωτής ΟΚΙ B430d με βάση έρευνα αγοράς που έκανα πριν ένα εξάμηνο.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια τον printer, κατά 99,9% είναι με σύνδεση USB.
Υπάρχουν κάτι συσκευούλες (USB print switch) που συνδέεις τα 2 PC ώστε να μοιράζονται τον printer χωρίς να βάζεις/βγάζεις καλώδια. Ο διαμοιρασμός γίνεται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα με διακόπτη.
Π.χ. εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Βάζω στοίχημα ότι δεν πρέπει να ξέρεις και πολλά από το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι συσκευές USB....
Κάνε connect-disconnect συνεχώς ένα USB εκτυπωτή και μετά από μερικές φορές θα χρειάζεσαι επανεκίνηση.
Εϊναι τόσο δύσκολο και δαπανηρό από την στιγμή που και οι δύο υπολογιστές είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο να κάνεις στον Η/Υ που έχει τον εκτυπωτή να τον μοιράζει αντί να αγοράζεις τέτοιες πατάτες που προτείνεις;
timex:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα στο ΚΥ παραλάβαμε τον εξοπλισμό (PC και εκτυπωτές) για την Η/Σ. Το κουφό είναι ότι οι εκτυπωτές είναι λιγότεροι των PC και το ότι σε κανένα ΠΙ που χορηγείται Laptop δεν υπάρχει δυνατότητα internet. Δεν ξέρω, οι συνάδελφοι θα πρέπει να αγοράσουν πακέτο ασύρματης σύνδεσης ή θα πρέπει να αναμένουν την υπηρεσία να χορηγήσει τέτοια πακέτα? Στην προμήθεια του εξοπλισμού έτρεξαν να την εξασφαλίσουν σχετικά γρήγορα (έστω και με ελλείψεις), την παροχή internet ποιος και πότε θα την κάνει??
Το άλλο κουφό είναι ότι στα ΠΙ που υπηρετούν δυο ιατροί, χορηγούν έναν εκτυπωτή με αποτέλεσμα να συνδέουν μια τον ένα Η/Υ και μια τον άλλον. Είχα επισημάνει ότι θα έπρεπε να προμηθευτούν ασύρματους εκτυπωτές για τα διπλά ΠΙ ή να εξασφαλίσουν σύνδεση που να μπορεί ένας εκτυπωτής να είναι κοινός και για τους δυο Η/Υ. αυτά τα θεωρούσαν πολυτέλειες με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει πρόβλημα στην χρήση τους και στην ουσία να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την Η/Σ.
Η προχειρότητα και σε αυτόν τον τομέα στο μεγαλείο της!!!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Σας εφεραν και λαπτοπ για τα ΠΙ;
tasath:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒάζω στοίχημα ότι δεν πρέπει να ξέρεις και πολλά από το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι συσκευές USB....
Κάνε connect-disconnect συνεχώς ένα USB εκτυπωτή και μετά από μερικές φορές θα χρειάζεσαι επανεκίνηση.
Εϊναι τόσο δύσκολο και δαπανηρό από την στιγμή που και οι δύο υπολογιστές είναι στο ίδιο τοπικό δίκτυο να κάνεις στον Η/Υ που έχει τον εκτυπωτή να τον μοιράζει αντί να αγοράζεις τέτοιες πατάτες που προτείνεις;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κ. Κουναλάκη, ασχολούμαι με τους Η/Υ εδώ και 25 χρόνια, είμαι επαγγελματίας πληροφορικής και γνωρίζω τόσα για τα πρωτόκολλα που δεν φαντάζεστε.
Αντίστοιχη λύση με αυτή που προτείνω λειτουργεί κανονικά σε γραφείο συνεργάτη μου. Ναι, μπορεί μια στο τόσο να δείχνει ότι ο printer είναι offline αλλά λύνεται πανεύκολα χωρίς επανεκκίνηση όπως γράφετε (κατά το κλασσικό του ημιμαθή, κάνω reboot όταν κάτι δεν πάει καλά).
Στην τελική, εγώ απλά πρότεινα μια εναλλακτική λύση σε μια κατάσταση που φωνάζει από μακρυά ότι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά.
Υπό αυτή την έννοια βρίσκω τουλάχιστον απρεπή τον τόνο και τους χαρακτηρισμούς σας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση