Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Νοεμβρίου 2024, 12:45:29

Ψηφοφορία

Πώς αξιολογείτε τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών συνταγών;

Άριστη
Πολύ καλή
Καλή
Μέτρια
Κακή

Αποστολέας Θέμα: e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία  (Αναγνώστηκε 1395677 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Αυγούστου 2015, 13:14:48
Απάντηση #2655
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

Ενδιαφερουσες και χρησιμες οι παρατηρησεις-συμβουλες σας συναδελφοι.
Αλλα οταν θελουμε να συνταγογραφησουμε Salospir (δεν υπαρχει αντιστοιχο γενοσημο,αλλα ανηκει στην ιδια κατηγορια με κλοπιδογρελη), εαν δεν εχουμε συνταγογραφησει επαρκεις γενοσημες κλοπιδογρελες ,θα εχουμε προβλημα  :o
Ιδου:

15 Αυγούστου 2015, 13:20:14
Απάντηση #2656
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Τελικά υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται  όλο αυτό το μπέρδεμα?
Γιατί δεν λαμβάνεται μια ξεκάθαρη απόφαση συνταγογράφησης με δραστική η συνταγογράφησης με σκεύασμαν ατελειώνει η ιστορία?
Είναι κι αυτό άραγε για να είναι όλοι ικανοποιημένοι ?

15 Αυγούστου 2015, 14:19:19
Απάντηση #2657
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μετά την επισήμανση του κου Καπάνταη για το salospir έλεγξα κι εγώ τα δικά μου στατιστικά στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Σημειώνω ότι προτείνω πάντα γενόσημη κλοπιδογρέλη (ακόμη κι όταν ο ασθενής παίρνει plavix ή iscover).
Τα πρωτότυπα που αναγκαστικά προτείνω (ελλείψει γενοσήμων) είναι salospir και 1-2 Duoplavin.
Παρόλα αυτά είμαι εκτός στόχου (14,43 έναντι 33,87). Αυτό σημαίνει ότι στα στατιστικά μετρούν μόνο κουτιά.
Αν δηλαδή γράψω 1 Plavogrel και 9 Salospir το σύστημα θα καταγράψει ότι είμαι στο 10% στην προώθηση γενοσήμων! Όμως 1 κουτί γενόσημης κλοπιδογρέλης αντισταθμίζει το κόστος σχεδόν 20 κουτιών Salospir.
Κανονικά έπρεπε να υπολογίζουν το ποσοστό επί του συνολικού κόστους της κατηγορίας αφού αυτός άλλωστε είναι ο (υποτιθέμενος) σκοπός της προώθησης γενοσήμων.

15 Αυγούστου 2015, 18:19:02
Απάντηση #2658
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται  όλο αυτό το μπέρδεμα?
Γιατί δεν λαμβάνεται μια ξεκάθαρη απόφαση συνταγογράφησης με δραστική η συνταγογράφησης με σκεύασμαν ατελειώνει η ιστορία?
Είναι κι αυτό άραγε για να είναι όλοι ικανοποιημένοι ?
Δυστυχως ναι. Εμείς κάνουμε το χρέος μας, οι  ποσοστιαίοι στόχοι συνταγογράφησης γενόσημων επιτυγχάνονται, και οι ΦμΦ δίνουν ότι γουστάρουν προτιμωντας τα πρωτότυπα φυσικά για να εισπράττουν και στην παλάμη τη διαφορά λιανικής και ασφαλιστικής τιμής. >:(

17 Αυγούστου 2015, 12:36:55
Απάντηση #2659
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ενδιαφερουσες και χρησιμες οι παρατηρησεις-συμβουλες σας συναδελφοι.
Αλλα οταν θελουμε να συνταγογραφησουμε Salospir (δεν υπαρχει αντιστοιχο γενοσημο,αλλα ανηκει στην ιδια κατηγορια με κλοπιδογρελη), εαν δεν εχουμε συνταγογραφησει επαρκεις γενοσημες κλοπιδογρελες ,θα εχουμε προβλημα  :o
Ιδου:

Είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα πώς η αποτροπή από τη συνταγογράφηση πρωτοτύπων μπορεί να οδηγήσει σε τρισχειρότερα αποτελέσματα.
Είναι προτιμότερο δηλαδή για τους ιθύνοντες να γράφουμε την πανάκριβη (ακόμη) γενόσημη κλοπιδογρέλη παρά την πάμφθηνη (ακόμη) πρωτότυπη ασπιρίνη.
Δηλαδή αν σφίξουν τα πράγματα και αρχίσουν να εφαρμόζονται κίνητρα ή αντικίνητρα ανάλογα με το ποσοστό γενοσήμων, θα πρέπει να αλλάξουμε όλες τις ασπιρίνες σε (γενόσημες, βεβαίως) κλοπιδογρέλες προκειμένου να πετύχουμε το στόχο;
Μου φαίνεται ότι μας αρκεί να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας σε αυτόν τον τόπο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Αυγούστου 2015, 12:41:02
Απάντηση #2660
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Ακολούθησα τη συμβουλή σου και επέλεξα Glucophage 850mg αντί για γενόσημο.
Βγήκε το μήνυμα που επισυνάπτω:
Στόχος γενοσήμου: 39,28% Τρέχον ποσοστό: 100% στην κατηγορία "Α10ΒΑ Διγουανίδια"

Όπως ανέφερα πριν, όταν συνταγογραφώ μετφορμίνη (φαινφορμίνη δε νομίζω να κυκλοφορεί πλέον) επιλέγω πάντα κάποιο γενόσημο ενώ τελικά ο ασθενής παίρνει πάντα Glucophage (είτε 850 είτε 1000) εκτός κάποιων ελαχίστων που παίρνουν Glucofree.
Άρα στα στατιστικά μας μετράνε αυτό που προτείνουμε (αφού έχω 100%) ανεξάρτητα από το σκεύασμα που θα λάβει τελικά ο ασθενής στο φαρμακείο. Κι αυτό θα έπρεπε να είναι το σωστό.

Προς ενίσχυση παραθέτω ακόμη 2 εικόνες. Στη μία πάτησα Klaricid και στην άλλη Controloc. Και στις 2 έχω ποσοστό 100% (αφού προτείνω πάντα γενόσημο) ενώ είναι σίγουρο ότι πολλοί στο φαρμακείο επέλεξαν το πρωτότυπο.

Διαμαντή σε ευχαριστώ πολύ που το διευκρίνισες. Εγώ, καθώς έγραφα ως επιλογή ό,τι έπαιρνε ο ασθενής, ήταν δύσκολο να το τσεκάρω.
Δηλαδή από τώρα με ελαφρά τη καρδία μπορούμε να γράφουμε άνετα γενόσημα και να δασκαλεύουμε τον ασθενή να ζητήσει το πρωτότυπο, αν το παίρνει και ταιριάζει, απλά για να προστατεύσουμε τα ποσοστά μας.
Ουάου.

17 Αυγούστου 2015, 13:24:25
Απάντηση #2661
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Αν μπορεί κάποιος ας μου λύσει την εξής απορία.
Ο Ασφαλισμένος πληρώνει το ίδιο ποσό εφόσον πάρει πρωτότυπο , άσχετα αν του έχει συνταγογραφηθεί πρωτότυπο η γενόσημο?

17 Αυγούστου 2015, 15:12:01
Απάντηση #2662
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αν μπορεί κάποιος ας μου λύσει την εξής απορία.
Ο Ασφαλισμένος πληρώνει το ίδιο ποσό εφόσον πάρει πρωτότυπο , άσχετα αν του έχει συνταγογραφηθεί πρωτότυπο η γενόσημο?

Όχι, αν διαλέξει πρωτότυπο (off patent για την ακρίβεια αφού υπάρχει γενόσημο) θα πληρώσει εξολοκλήρου τη διαφορά λιανικής και ασφαλιστικής ακόμη κι αν στη συνταγή έχει γραφτεί το πρωτότυπο.

Διαμαντή σε ευχαριστώ πολύ που το διευκρίνισες. Εγώ, καθώς έγραφα ως επιλογή ό,τι έπαιρνε ο ασθενής, ήταν δύσκολο να το τσεκάρω.
Δηλαδή από τώρα με ελαφρά τη καρδία μπορούμε να γράφουμε άνετα γενόσημα και να δασκαλεύουμε τον ασθενή να ζητήσει το πρωτότυπο, αν το παίρνει και ταιριάζει, απλά για να προστατεύσουμε τα ποσοστά μας.
Ουάου.
Νομίζω ο Μάνος είχε προτείνει μια πρακτική στο παρελθόν που τη βρήκα πολύ βολική.
Με μολύβι γράφουμε πάνω στη συνταγή το σκεύασμα που θέλουμε. Ουσιαστικά έτσι διευκολύνουμε και τον φαρμακοποιό. Διαφορετικά αφήνουμε τη συνταγή ως έχει με το γενόσημο κι αν παίρνει off patent ο ασθενής θα τα βρει με το φαρμακοποιό.

17 Αυγούστου 2015, 17:22:59
Απάντηση #2663
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
...
Νομίζω ο Μάνος είχε προτείνει μια πρακτική στο παρελθόν που τη βρήκα πολύ βολική.
...
Οταν υπηρετούσα φαντάρος προ πολλών ετών με είχε κρατήσει ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής στο 401 στη κλινική γιατί έβγαζα δουλειά,
ήταν η ειδικότητα που είχα διαλέξει και είχα ήδη αρχίσει στο εξωτερικό. Με ρωτάει λοιπόν μια κάποια στιγμή μια συνάδελφος μετά από καμιά
βδομάδα που δούλευα ήδη στη κλινική. Μα συγνώμη εσένα Μάνος είναι το επώνυμο σου ή το μικρό σου όνομα; Της απαντάω, όχι το μικρό.
Α, γιατί εγώ νόμιζα πως ήσουνα ο γιός του Καθηγητή Ψυχιατρικής του Μάνου.

17 Αυγούστου 2015, 18:16:43
Απάντηση #2664
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

Εχει κανεις να προτεινει καποιο σκευασμα στη θεση του Antivom, αφου δεν υπαρχει αντιστοιχο γενοσημο??? :laugh:

17 Αυγούστου 2015, 18:32:40
Απάντηση #2665
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

Εχει κανεις να προτεινει καποιο σκευασμα στη θεση του Antivom, αφου δεν υπαρχει αντιστοιχο γενοσημο??? :laugh:

Η μονη διαθεσιμη γενοσημη betahistine ειναι το Betavert της Farmasyn το οποιο ομως κυκλοφορει μονο στα 24mg και δε γνωριζω και αν οντως υπαρχει στο εμποριο ::)

Υ.Γ. Κατα τ'αλλα εχουμε στοχο γενοσημων στη αντιστοιχη κατηγορια φαρμακων κατα του ιλιγγου 12,43% ..........
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Αυγούστου 2015, 18:36:21 από Ιορδάνης Καπάνταης »

17 Αυγούστου 2015, 18:50:18
Απάντηση #2666
Αποσυνδεδεμένος

thepap

Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να δίνουμε και πολύ σημασία σ αυτα τα ποσοστά. ΟΙ αρχοντες του Υπουργείου θα καταλάβουν ότι δεν έχει νόημα όλο αυτό και θα αλλάξει πάλι...

17 Αυγούστου 2015, 19:15:22
Απάντηση #2667
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur

απο καποιον που εχει κανει με το τσουβαλι εφημεριες επειγοντων στην ΩΡΛ...ribrain

18 Αυγούστου 2015, 09:16:52
Απάντηση #2668
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

Η μονη διαθεσιμη γενοσημη betahistine ειναι το Betavert της Farmasyn το οποιο ομως κυκλοφορει μονο στα 24mg και δε γνωριζω και αν οντως υπαρχει στο εμποριο ::)

Υ.Γ. Κατα τ'αλλα εχουμε στοχο γενοσημων στη αντιστοιχη κατηγορια φαρμακων κατα του ιλιγγου 12,43% ..........

Δυστυχώς το Betavert λογίζεται ως πρωτότυπο (έχει την ένδειξη Π στη συνταγογράφηση) - λέω δυστυχώς γιατί έχει 60 διχοτομούμενα δισκία των 24mg με πολύ καλή σχέση λιανικής (6,51 ευρώ) και ασφαλιστικής (14,39 ευρώ) τιμής.

18 Αυγούστου 2015, 09:17:40
Απάντηση #2669
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης

απο καποιον που εχει κανει με το τσουβαλι εφημεριες επειγοντων στην ΩΡΛ...ribrain

Δυστυχως το Ribrain ειναι πρωτοτυπο... ::)

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
11287 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Οκτωβρίου 2011, 10:09:30
από EzeΤΡΟΛ
98 Απαντήσεις
69963 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2014, 13:02:43
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
7446 Εμφανίσεις