Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (602/611) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 20-12-2018, κατόπιν σχετικής εντολής του Υπουργείου Υγείας, το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει προσαρμοσθεί κατάλληλα ώστε, οι συνταγές οι οποίες περιλαμβάνουν κάποιο από τα εμβόλια VAXIGRIP TETRA, FLUARIX TETRA και INFLUVAC TETRA και συνταγογραφούνται με εμπορική ονομασία, μπορούν να εκτελούνται από το φαρμακείο  με οποιοδήποτε από τα παραπάνω εμβόλια υπάρχει διαθέσιμο.

Παρακαλούνται οι ιατροί να μη συνταγογραφούν τα συγκεκριμένα εμβόλια με εμπορική ονομασία.

Επισημαίνουμε ότι αν η συνταγή περιλαμβάνει και άλλα σκευάσματα εκτός των παραπάνω εμβολίων, τότε και αυτά θα εκτελούνται όπως αν είχαν συνταγογραφηθεί με δραστική ουσία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Που σημαίνει:
Ακόμη κι αν κλειδώσετε αντιγριπικό εμβόλιο με εμπορική ονομασία, ο φαρμακοποιός μπορεί να δώσει όποιο έχει ή όποιο θέλει. Πρέπει με κάποιο τρόπο να φύγει ό,τι υπόλοιπό έχει μείνει στα φαρμακεία, χωρίς "εμπόδια" από τους γιατρούς.

DrGuni:
Τί συμβαίνει με το πρωτόκολλο του Διαβήτη;  Έχω ασθενή με  γλυκοζυλιωμένη 12,4  και το πρωτόκολλο δεν επιτρέπει  την προσπέλαση  πέραν του 2ου βήματος, όπερ σημαίνει οτι δεν μπορεί να συνταγογραφηθεί ινσουλίνη ταχειας δράσης (μόνο βασική). Παραδόξως επιτρέπει   τη συνταγογράφηση GLP 1 που τους ερχεται πιο ακριβό.

Sentinel:
Εχει αλλαξει κατι στο πρωτοκολλο της δυσλιπιδαιμιας? Δεν μπορω να συνταγογραφησω φαινοφιμπρατη μαζι με ατορβαστατινη οτι τιμες χοληστερινης κι αν βαλω. Παλιοτερα δεν υπηρχε προβλημα.

Denominator:
Πρέπει να σας ανοίξει το βήμα 4 (υψηλές τιμές τριγλυκεριδίων και ταυτόχρονη λήψη στατίνης με άλλο υπολιπιδαιμικό παράγοντα).

StGeorg:
Ασθενής υπό στατίνη και φαινοφιμπράτη έρχεται για πρώτη φορά σε μένα να του γράψω τα φάρμακα (μέχρι τώρα του τα έγραφε καρδιολόγος). Επειδή έχει λήξει το πρωτόκολλο μπαίνω να το ξανανοίξω και θέλοντας να είμαι νομότυπος βάζω πραγματικές τιμές εξετάσεων και ΑΜΚΑ μικροβιολόγου (είχε κάνει πρόσφατα και μου τις έφερε). Οι τιμές όμως είναι καλές λόγω αγωγής (εμφράγματα στο παρελθόν, stent, παλιά υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, χρόνια τώρα λαμβάνει στατίνη και φαινοφιμπράτη).

Μέχρι βήμα 2 μου άνοιξε και αν μου αρέσει, παρά το ότι τίκαρα από ό,τι θυμάμαι όλα τα σχετικά (στεφανιαία νόσος, ΣΔ νομίζω, ότι λαμβάνει ήδη αντιυπερλιπιδαιμική αγωγή). Τελικά πήγε ξανά στον καρδιολόγο ο οποίος έβαλε κλασικά τιμές πλασματικές προκειμένου να ανοίξει το κατάλληλο βήμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση