Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία
DrGuni:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα . Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιος είναι ο ενδεικνυόμενος κωδικος ICD 10 για τη συνταγογράφηση ΗΧΜΒ σε κατακεκλιμένους ασθενείς , με σκοπό την πρόληψη DVT/PE ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ζ29.8 Άλλα καθορισμένα προληπτικά μέτρα
Z29.9 Προληπτικό μέσο μη καθορισμένο ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Σας ευχαριστώ.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα . Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιος είναι ο ενδεικνυόμενος κωδικος ICD 10 για τη συνταγογράφηση ΗΧΜΒ σε κατακεκλιμένους ασθενείς , με σκοπό την πρόληψη DVT/PE ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ σε χειρουργεία κάτω άκρων χρησιμοποιώ:
Z74.0 Ελάττωση της κινητικότητας
T88.9 Επιπλοκή κατά τη χειρουργική και φαρμακευτική φροντίδα
πάντως και το : Ζ29.8 Άλλα καθορισμένα προληπτικά μέτρα
νομίζω είναι καλό, θα το προσθέσω μάλλον.
Φυσικά καλό είναι να γράφουμε τι εννοούμε στο ελεύθερο πλαίσιο διάγνωσης που έχει η συνταγή ή και τον κωδικό της πάθησης που προκάλεσε τον κλινοστατισμό πχ S72.0 Κάταγμα του μηριαίου οστού
Argirios Argiriou:
Χρήσιμος διάλογος μεταξύ συναδέλφων στις 13/02/2019 στην ομάδα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ στο facebook:
- καλημέρα σας!ξερει κανείς πως μπορώ να γράψω vasosan και εαν θέλει πρωτόκολλο?
- κ83.9.και περναει ως IΦΕΤ...
Argirios Argiriou:
Ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ συναδέλφων στις 11/02/2019 στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ στο facebook:
- Καμια ιδέα με τι διαγνωση γραφουμε το procoralan? δοκιμασα με πρωτοκολλο στεφανιαιας νοσου αλλα δεν μου δέχεται την διάγνωση λεει...
- I25.1
- I50 αν δεν κάνω λάθος
- Πρεπει να βαλεις πρωτοκολλο
ΣΝ , με ανθεκτική ΣΝ στο βημα ενα και σφυξεις πανω απο 70. ( είναι στο βημα 2 συην τελευταια επιλογη μαζι με το Rånexa αν θυμαμαι καλα)
- ΣΝ και Ι25
- Ο,τι κ να εκανα δεν το δεχοταν με τιποτα. Το εψαχνα πανω απο 3 ημέρες για δικο μου ανθρωπο. Τελικα το δεχτηκε με ΣΝ κ πηγαινοντας να γραψω το φαρμακο οχι με την εμπορικη ονομασια αλλα με τη δραστικη γραφεις ivabradine κ το παιρνει.
- Ερώτηση κρίσεως: γιατί θα πρέπει να περνάμε εμείς τα πρωτόκολλα ειδικών νοσημάτων, πχ ΣΝ τη στιγμή που κατά τη γνώμη μου υιοθετούμε την συνέχεια της συνταγογράφηση σ αυτούς τους ασθενείς και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θέτουμε διάγνωση και αντιμετώπιση;
GirousisN:
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Τρίτη 19-3-2019, στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ενεργοποιείται για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ο έλεγχος επανασυνταγογράφησης δραστικής ουσίας, σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. 57058/23-7-2018 και κατόπιν σχετικών οδηγιών. Ο έλεγχος θα διενεργείται σε σχέση με εκτελεσμένες συνταγές και συνταγογραφημένες που εκκρεμεί η εκτέλεσή τους. Προκειμένου ο ιατρός να προχωρήσει στην καταχώρηση συνταγής για την οποία προκύπτει υπέρβαση, θα πρέπει να αποδεχτεί την υπέρβαση του κανόνα και να επιλέξει αιτιολογία από προκαθορισμένη λίστα.
Επίσης, κατά την Καταχώρηση Συνταγής θα είναι διαθέσιμη στην Προσθήκη Θεραπείας η επιλογή προβολής Εκτελεσμένων/Εκκρεμών Συνταγών με την ίδια δραστική ουσία, μορφή και περιεκτικότητα.
Σας ενημερώνουμε ότι στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ενεργοποιείται η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους πολίτες δικαιούχους του Ν.4368 σε όλους τους πιστοποιημένους ιατρούς του συστήματος, όπως ορίζεται στο άρθρο 104 του Ν.4600 (ΦΕΚ43/A/9-3-2019).
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 19-03-2019, θα αναρτηθούν στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολα της Ελκώδους Κολίτιδας και της Νόσου Crohn.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση