Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

e-syntagografisi -Καταχώριση Συνταγών -Δραστική Ουσία

<< < (609/611) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
θα ζητούν να "σπάμε" τις συνταγές σε περισσότερες ώστε να μην περνάνε το όριο θεώρησης.
Γνωστό  και παλιό κόλπο.

Argirios Argiriou:
Από Ιατρική ομάδα του fb στις 28/04/2020:

- Προσπαθώ να κάνω ανανέωση στο πρωτόκολλο για κολπικη μαρμαρυγη ώστε να μου περασει τον κωδικο icd 10 για να γράψω σιντρομ... Αλλα ανακαλύπτω ότι ο μόνος τρόπος να περάσεις τον κωδικό είναι επιλέγοντας NOAC στη θεραπεία γιατί δεν βγάζει άλλη επιλογή... Κάνω κάτι λάθος;;; 'Η πρέπει παλι να παρανομήσω για να γράψω ένα φάρμακο;;;

- Μου έχει συμβεί κι εμένα σε κάποια ΑΜΚΑ. Δοκίμασα όλες τις παραμέτρους και δεν με άφηνε να βάλω Sintrom, μόνο NOACS... 🤔🤔
Δεν κατάφερα να ανακαλύψω το γιατί...
Αν γνωρίζει κάποιος ας μας διαφωτίσει... 🤔🤔

- Εμενα μου εχει συμβει σε ασθενη που απο σιντρομ πηγε σε NOAC, και επρεπε να ξαναπερασει σε σιντρομ, οχι σε παρθενο ασθενη. (Κωδικο I48 εννοεις?). Αν προκειται για τετοια περιπτωση εχεις 2 επιλογες 1) βαζεις και καλα NOAC στο πρωτοκολλο αλλα γραφεις κανονικα το σιντρομ. 2) Διαγραφεις το πρωτοκολλο και φτιαχνεις ενα καινουργιο, σαν να ειναι παρθενος ασθενης

- και εμένα! Αρχικά έπαιρνε νοακ και τελικά σιντρομ! Οκ θα το κάνω την επόμενη φορά... Ελπίζω να το θυμάμαι

- Ναι ,γιατί προκειμένου να μεταπηδήσει στο 2ο βήμα ,έχουν επιλεχτεί δεδομένα μη αντιπηκτικής επάρκειας με sintrom.Αυτά δεν μπορεί ξαφνικά να εξαφανιστούν...

- Πραγματιι, αλλά μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες με τα noac και να γίνει υποχρεωτικη η επιστροφή σε κουμαρινικα. Θέλει λίγο διόρθωση το πρωτόκολλο ως προς αυτό

- Βάλε άλλη ένδειξη και τέρμα

- Ι49.9 άλλαι αρρυθμίαι

- Τα κουμαρινικά και τα NOACS γράφονται και χωρίς πρωτόκολλο με όποα διάγνωση σας έρθει στο μυαλό. Εγώ σε μία θρομβοφιλία με εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και πν. εμβολή βάζω I80.2 και είμαι ΟΚ

pzogr:
Φαρμακοποιός μου έστειλε σημείωμα ότι δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση κωδεϊνούχων (πχ Lonarid-N) με άλλα φάρμακα, που υπάγονται επίσης στους περιορισμούς σχετικούς με τα ναρκωτικα (πχ βενζοδιαζεπίνες). Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι. Γνωρίζει κανείς κάποια σχετική απόφαση; Ξέρω ότι μέχρι και τον προηγούμενο μήνα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μ'αυτές τις συνταγές. Αν υπάρχει κάτι θα είναι "φρέσκο".

Denominator:
Η κατηγοριοποίηση σε φάρμακα του πίνακα ΓΣ (κωδεΐνη) και Δ (βενζοδιαζεπίνες) ισχύει, αλλά έχει εκλείψει ο πρακτικός λόγος έκδοσης διαφορετικών συνταγών.
Συνεπώς όχι, δεν υπάρχει περιορισμός στην ταυτόχρονη συνταγογράφηση των φαρμάκων αυτών πλέον. Άλλωστε αν υπήρχε, δε θα δινόταν δυνατότητα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Δικές μου τέτοιες συνταγές έχουν εκτελεστεί χωρίς πρόβλημα.

Argirios Argiriou:
Επισυνάπτεται.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση